Bizim onbeþ yýlda anlatamadýklarýmýzý piyasalar onbeþ günde öðretir.
Bizim onbeþ yýlda anlatamadýklarýmýzý piyasalar onbeþ günde öðretir.
https://odatv.com/2001-ekonomik-kriz...-27031925.html
Londra'daki swap piyasasýnda Türk Lirasý'nýn gecelik faizi, yüzde 700'ü aþtý. Geçen hafta yüzde 22 seviyesinde seyreden bu oran son iki gün içinde katlanarak yükseldi, 2001'deki ekonomik krizi sýrasýnda görülen yüzde 71 seviyesinin 10 kat üzerine çýktý.
BANKALAR BÝRLÝÐÝ'NDEN AÇIKLAMA
Türkiye Bankalar Birliði'nden yapýlan açýklamada, "Türkiye'deki bankalarýn yurtdýþýndaki bankalara likidite vermedii, bankalar ile para takas iþlemi yapmadýðý iddiasý doðru deðildir. Swap iþlemlerinde faiz oranýnýn yükselme nedeni yurt dýþý yatýrýmcýlarýn döviz almak için TL bulamamasýdýr" denildi.
Bu haftanýn iki günü kaldý, önümüzdeki haftanýn da beþ günü var. Toplam yedi iþ günü daha borsa güven ortamý arayacak. Bu dönemde satýþ için ilk saldýrýlacak alan pay piyasasýdýr.
Mayýs 2019 ayý sonunda sadece küsürat senetlerim taþýdýðým hisse senedi pozisyonum olacaktýr. Bu yýl yakýn gelecekte dünyanýn en büyük beþ on ekonomisinden birisi olacaðýmýza inananlar için tarihi bir yýl olacak.
Dolar için anormal fiyatlar konuþuluyor. ama ben dolar pozisyonu açmadým. içimden bir ses bu kadar kötü olmayacak diyor hala...Aslýnda önümüzü de göremiyoruz artýk...Nasýl böyle oldu, neden dolarla boðuþuyoruz ve durum bu kadar sýkýntýlý ise neden ben hala borsadayým..Bu sorulara cevap bulamýyorum...Bize biraz dolar ekonomi perspektivi lazým Sn Jako ..ama öyle iki kelime yazmakla olmaz uzunca bir yazý ve analiz isteriz. Ben yazdým ben koydum isteyen yorumlasýn olmasýn.. Biraz detaya ihtiyaç var bu günlerde lambanýn ýþýðýný biraz artýrýn üstat
Eldekilerin kýymetini eldeyken bil, yittikten ve bittikten sonra zaten anlayacaksýn. M.S 2001-Karya
sn adanadr
"Mayýs 2019 ayý sonunda sadece küsürat senetlerimi taþýdýðým,hisse senedi pozisyonum olacaktýr. "
bir ""i ve bir virgül eksik. Benim mealim; mayýstan sonra elinde hisse senedi olmayacak. Küsuratlar kalacak...
"Bu yýl yakýn gelecekte dünyanýn en büyük beþ on ekonomisinden birisi olacaðýmýza inananlar için tarihi bir yýl olacak."
Benim mealim; hayallere kapýlanlar, üretmeden tüketme ve betonla ile büyüme sonucu dünyada sayýlý büyüklükteki ekonomiler arasýna katýlmayý bekleyenler, sükutu hayale uðrayacaklar. Ancak "tarihi bir yýl" ifadesi olumlu bir anlam kattýðý için bir önceki cümle ile mantýki olarak bir tezat oluþturabilecek meali de olasý; bu baþarýya eriþtiðimiz tarihe altýn harflerle yazýlacak tarihi bir yýl ihtimali.
Burada sayýn jakonun ironik bir dil kullanýp "hayal kýrýklýðýnýn tarihe kazýnacaðý bir yýl ihtimali" bir önceki cümle ile korele olmasý nedeniyle benim daha doðru olduðunu kabul ettiðim meal.
En kýsa böyle anlatabildim.
Yine de en doðrusunu sayýn Jako açýklayabilir![]()
Yer Ýmleri