Artan

5,72 10 18:10
173,80 10 18:10
4,41 9.98 18:10
4,63 9.98 18:10
342,00 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

144,90 -10 18:10
225,00 -10 18:10
19,26 -10 18:10
606,00 -9.96 18:10
431,75 -9.49 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

21.626.902.720,75 18:10
16.898.847.544,00 18:10
10.537.213.589,91 18:10
10.243.968.234,34 18:10
10.033.685.474,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 67/82 İlkİlk ... 1757656667686977 ... SonSon
Arama sonucu : 651 madde; 529 - 536 arası.

Konu: öz hakiki has gerçek riyıl viop topici

1.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    Bu arada Ratingçiler hangi gün sıralı dizililer, bilen okuyan varsa pylaşırlarsa gününüde bilmiş oluruz,
    kim hangi gün, ser verip sır vermeyecek öğrenmiş oluruz,..

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının değerlendirme takvimleri netleşirken, yılın ilk değerlendirmesinin 23 Ocak'ta Fitch Ratings ve Moody's'ten gelmesi bekleniyor. İkinci değerlendirmeyi Fitch Ratings'in 17 Temmuz'da, Moody's'in ise 24 Temmuz'da yayımlayacağı tahmin ediliyor.

Diğer bir uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P ise Türkiye için ilk kredi derecelendirme raporunu 17 Nisan'da, ikincisini 16 Ekim'de açıklayacak.

https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/kre...i-oldu/3779429
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

2.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku

mesaj 97 den devamla, bu da günlükte çok genel durum, şu anda bunun neresindeyiz, önünde ne var? engel manasında,..

mesaj 97 ve 326,

aynı grafiği defalarca bu ralli 5 ocakta başlamadan da önce çok defa paylaştım,..
    bunun USD bazlısı 2.93xx-2.95xx-2.97xx bandının yukarı geçilmesi idi,..
    x li topikte mesaj 2158 de bunlar mevcutlar,

https://www.hisse.net/topluluk/threa...p-lxix/page216

muhtemelen her şey yolunda giderse,..ratingçiler sorunsuz atlatılırsa, PPK da olası bir faiz indirimi ocak ayı için, Şubatta malum PPK yok, şubat bu manada Ocak ayına nazaran biraz daha Global tarafa bakar, oradaki gelişmelere daha duyarlı olur,..grafikteki kırmızı banta ve biraz üstünde yeşil hedef değecekler duruyor,...daha sonrasına ''?'' işareti koyarım ama,...

ratingte görünüm değimez ise faiz indirimleri TL fazlasınını emilmesi olarak kalacağından, boğaya arpa yedirmekten öte gitmez, TL faizler götüremez bu işi, sıcak para gerekiyor,..

sıcaka para motorları, Komisyon ve Suriye yönlü gelişmeler, Suriyede son iki haftadır kayda değer gelişmeler oluyor,

ben malum SP bazlı analizlerimde 5 ocaktan itibaren 12 hafta düşüş bekliyordum haftaya 3.haftaya gireceğiz,
    SP tarafı için daha esaslı bir 9 haftam daha var
    bizim içinde SP ile korelasyon istiyordum, şimdilik SP tarafında çok belirgin olmasa da bir consensus var,...

bizim ayrışmamız ise USD değerlerden belli olacaktı nitekim öyle oldu,..2.93xx-2.95xx-2.97xx bandı üstü kalış bu idi,...

bu ya yeşil ovale değecek ya değecek duruyor,..şimdiye kadar ki iradeleri o yönde,..
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

3. Suriye de,

Suriyenin kuzeyinde Türkiye, o zamanki YPG şimdiki SDG unsurlarını, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı(Afrin) harekatları esnasında Halepten, Halep kırsalından, Mümbiç ve Mümbiç kırsalından söküp çıkaramamıştı,... bunu ABD ve Rusya her defasında engellemişti,...

çok daha öncesinde Türkiyenin Rakkaya beraber girelim önerilerine ise ABD heyeti yapılan her toplantıda kulak tıkamıştı,..
    Daha sonradan ABD nin Hava sahasını da kapatmasıyla Fırat Nehri, ABD -Rusya arasında adeta bir hava sınırı olmuş ve İşidi oradan çıkarıp atmak bahanesiyle, Rakka şehri ABD marifetiyle SDG nin karargahına dönüşen bir şehir olmuştu,..Çoğunlukta olan Arap nüfus Rkkadan kovulurken, Rakka hatırı sayılır Kürt göçü almış,..oradan kovulan tüm Suriyeliler ise Türkiyeye göçmüşlerdi.
    Rakka ve civarı ise Rojava olarak Batı Medyasında anılır hale gelmişti,...

işte şimdi Türkiyeden kat kat güçsüz, kapsamlı bir harekat yapma becerisi şüphesiz tartışılabilir, İsrailin Esad dan kalma tüm ana silahlarını vurup yok ettiiğ Suriye Ordusu, neredeyse sorunsuz sayılabilecek bir şekilde Halep te elde ettiği başarısını devamında Rakkaya doğru yürüyor, SDG ise eş zamanlısında Fıratın batısına doğru çekilerek cephe küçültüyor,..
    SDG şüphesiz Rakka olmadan yaşayamaz, bu nedenle Rakkayı da terk edecek bir SDG Suriyede tutunamaz ve çözülür,..

bu çok enteresan ve çok dikkate değer,...neredeyse bir oldu bitti halinde ilerliyor,..Rakka son sözü söyleyecek duruyor,..

benim uzun zamandır söylediğim bir söz vardı,Türkiyeye para Suriyeden girer veya çıkar,..
    yani Tr nin ABD ye karşı Suriye politikalarının ABD ile uyumu para yapar uyumsuzsa yapmaz,..

bu uyumun eş zamanlısı sanırım içeride kurulu komisyon işleri ,...

bu komisyon işine not düşmüş, siyasi olduğu kadar da finansal özellikte bir komisyon olarak nitelemiştim,

son olarak Suriyenin Kuzeyinde SDG nin Fıratın batısına geri çekilmesi Şam, Ankara ve ABD arasında duyrulmasa da
    üzerinde anlaşılmış gibi bir görüntü veriyor,...

bu konuda son tıkanıklık 31 Aralık 2025 te SDG ye Şam tarafından verilen sürenin dolması idi,..

Bu süre dolunca Türkiyenin Suriye nin Kuzeyine olası bir harekkatı gündeme geliyordu, bu yapılmaz ise siyaseten içeride buna sıkışılıyor, Komisyon eleştiri odağı haline dönüyordu,..

toparlarsak,

içeride henüz adı konulmamış ancak faizlerde indirim ve enflasyonda gerileme ile start almış bir borsa rallisi,

içeride sıcak para yapacak komisyon temeline otururken,..... dışarıda Suriyenin Kuzeyinde ki tıkanıklık
    SDG nin cephe küçültmesiyle aşılma noktasına ilerliyor,..bu içeriye bir zafer olarak taktim edilecek ama
    sıcak para elde etmeden elbette bir işe yaramayacaktır,..
    bu manada son sözü Ratingçiler söyleyecektir,..
    öyleyse bu ratingçiler her zamanki sıradan Ratingçiler den şüphesiz olmayacaktır,...

bakalım her defasında ser verip sır vermeyen ratingçiler bakalım bu defa Türkiyenin Görünümüne ne diyecekler?...

bu borsa için böyle ama ülkem için bu elbise ve entarilerden şüphesiz üzgünüm,...
    Son düzenleme : indregandi; Dün saat: 00:16.
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

4.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku

son olarak Suriyenin Kuzeyinde SDG nin Fıratın batısına geri çekilmesi Şam, Ankara ve ABD arasında
    üzerinde anlaşılmış gibi bir görüntü veriyor,....
    SDG askeri lideri Mazlum Abdi, silahlı güçlerinin Fıratın doğusuna çekilerek mevzilerinde savunma pozisyonu alacaklarını açıkladı.
    Yani daha da geri çekilecekler.
    Türkiye hükümeti açısından büyük bir başarıdır.
    Mazlum Abdi ve SDGnin dış işleri sorumlusu İlham Ahmed Erbilde Tom Barrack ile buluştu.
    Barrack muhtemelen "mağduru oynamayın, ya çözümün parçası olun ya da çözülürsünüz" dedi.
    SDGnin savaşın her aşamasında; hem Türk ordusu karşısında hem Jolani güçlerine karşı kendini ve kitlesini tehlikeye atmaması, savunma ve geri çekilme taktiği dikkate değer. Ama köşeye sıkışacağı yer Rojavadır. Rakkadan da vazgeçebilir. Ama Rojava birlik ve mücadelelerinin sembolüdür.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. Geçen bir arkadaş GESAN sormuştu burada.
    O arkadaşı bu hisseyi tutuyorsa tebrik ederim.
    Bilançosuna da baktım, maşallah uygun adım gidiyor şirket.
    Bence 55-56 ve 68-70 fiyat olarak takip edilmeli. Soldan soldan kalkışa geçebilir.

6. Grafik bakarken GEREL geldi yanlışlıkla önüme.
    GESAN diye onunda grafiğine baktım önce.
    Şirket tam takır kuru bakır.
    Ama spekülasyona açık bir kağıt.
    17-17.5dan stoplu alınabilir. Ama orada tutunamazsa ben olsam 7.5 düşene kadar yüzüne bakmam.

7.  Alıntı Originally Posted by fuzzy_logic Yazıyı Oku
    Ben beceremem ama yapabilecek birisi varsa Sevgili Yörük üstadımızdır. Grafiğe imdikatör gösterge algoritma yazabiliyor.
    abi.. inan ki... kod eğitimi almadım. öğrenecek zamanım olmadığı için.... kod, yazamıyorum. sadece okuyorum.
    kendimce.... beğendiğim kodların... beğendiğim kısımlarını alıp, birleştirme yapıyorum.

yapabilsem.... yardımcı olmaya çalışırdım. bildiğimi paylaşırım.

BearBull.... isterse yardımcı olabilir.

selamlar....
    16.07.2024 - 10.12.2024

8.  Alıntı Originally Posted by fuzzy_logic Yazıyı Oku
    Geçen bir arkadaş GESAN sormuştu burada.
    O arkadaşı bu hisseyi tutuyorsa tebrik ederim.
    Bilançosuna da baktım, maşallah uygun adım gidiyor şirket.
    Bence 55-56 ve 68-70 fiyat olarak takip edilmeli. Soldan soldan kalkışa geçebilir.
    Gesan ı ben sormuştum. Yıllardır elimde mevcut. Uzun zamandır bu hissede al sat yapmıyorum.

Sektör olarak çok iyi iş çıkarıyor, karlılık olayında da potansiyelinin iyi olduğuna inanıyorum.

Teknik analiz bilmediğimden satınca gidecekmiş, bunca zaman boşuna beklemiş olacakmışım gibi düşünüyorum.

Değerlendirmeniz için teşekkür ederim.
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 67/82 İlkİlk ... 1757656667686977 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •