Artan
Azalan
İşlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düşük / Yüksek
48,42 10% 54,01 Mn 48,42 / 48,42
76,20 9.96% 106,63 Mn 68,40 / 76,20
75,65 9.96% 322,09 Mn 72,05 / 75,65
21,12 9.94% 97,95 Mn 19,03 / 21,12
1.097,00 9.92% 17,27 Mn 1.097,00 / 1.097,00
17,55 -10% 200,14 Mn 17,55 / 19,40
6,66 -10% 305,74 Mn 6,66 / 7,29
147,60 -10% 325,00 Mn 147,60 / 179,00
9,53 -9.92% 981.666,24₺ 9,53 / 9,53
2,85 -9.24% 574,69 Mn 2,83 / 3,05
345,00 0.22% 6,75 Mr 344,50 / 361,00
287,50 -2.54% 5,11 Mr 286,00 / 295,75
394,25 0.19% 3,79 Mr 393,50 / 409,25
2,74 -2.49% 3,40 Mr 2,72 / 2,85
35,20 -1.35% 2,08 Mr 34,94 / 35,78
19,21 -2.73% 286,00 Mn 19,20 / 19,79
68,55 -0.8% 2,07 Mr 68,05 / 69,50
345,00 0.22% 6,75 Mr 344,50 / 361,00
395,00 0.57% 963,74 Mn 392,25 / 399,75
94,05 -1.47% 84,75 Mn 93,60 / 96,00
105,60 -1.95% 75,24 Mn 105,20 / 107,90
33,42 -2.57% 30,75 Mn 33,32 / 34,42
10,68 -2.91% 74,42 Mn 10,65 / 11,01
78,70 -1.63% 101,85 Mn 78,35 / 80,65

Masrafsız Bankacılık + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsız Bankacılık + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 61/67 İlkİlk ... 11515960616263 ... SonSon
Arama sonucu : 529 madde; 481 - 488 arası.

Konu: Yurtdışı Hisse Senedi Borsaları

1. Detaylı, özenli ve doyurucu analizleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederiz deva-i dert. Bu işte gereken başlangıç analizlerinin bile ne derece detay içerdiğini herkes görüyor sayenizde. Bu şekilde detaylandırmağınız bir pozisyonda kar olsa dahi, üzerinde oturmak mümkün olmuyor.

Zoetis düşüncelerinize katılıyorum, piyasa fazla cezalandırmış diyeceğim ama neyi cezalandırıyor bilemiyorum. Piyasanın likit kapasitesi limitleri moda şirketlere fazlaca ayrılınca moda olmayanlar da gereğinden çok cezalandırılıyor galiba. Bizim borsa gerçekten iyi bu konuda. Şu koşullada değerler hiç de kötü diyemem ancak faiz gelirleriyle kıyaslanan beklntilere göre de tatmin edici değil çünkü halk yatırım beklentisi oluştururken yaşadığı ülkenin gerçeklerini ve muazzam risklerini gözardı etme eğiliminde. Politik söylemler toplumu hayali beklentilere ikna ediyor gerçekte ise tek hedefine bile yaklaşamayan yönetim görüyoruz.

2. Ülkelerin ekonomi yönetimlerinin, o ülkenin yasalarıyla sınırlı her şirkete; bağlı oldukları bir holding gibi etki ettiğini düşünürsek;

Şirketler açısından mevcut durumda; finansal kaynaklara erişim, ekonomi politikaları nedeniyle uluslararası rekabet yeteneğinde zayıflama, iç piyasada eşit rekabet şansı, piyasaların ve kurun geleceğinin ön görülebilirliği vb. çok sayıda sorun mevcut.

Yarı liberal piyasamızda, borsaya kote şirketlerin mevcut ekonomik koşullar dahilinde, "artık yüzdürülemez" veya "kurtarılamaz" duruma gelmedikleri sürece ehven-i şer kategorisinden değerlendirildiklerini düşünmek mümkün.

Sayın @deva-i dert'de "Borsa İstanbul yatırımcısına fazla merhametli davranan bir borsa" derken aslında şirket değerlemelerinden söz ediyor zannımca. Yoksa her alanda olduğu gibi, ayrıcalıklı bir sermaye grubu dışında yatırım ortamı da özellikle bireysel yatırımcı için tabiri caiz ise cehennemden hallice.

Yatırımcı açısından bakıldığında; enstrüman çeşitliliği, ulaşılabilirliği, bunların şeffaflığı, istikrarı sınırlı.
    Bunun üzerine de bireysek yatırımcının finansal okur/yazarlık oranı da malum.
    Daha düne kadar "Mark" ve "Altın" dışında bir yatırım aracı olabileceğinden dahi bihaber bir ırkın ahvadıyız mâlum.

Carry trade benzeri yöntemlerle gelen sıcak para, "net hata noksan" kaleminde bulunan ne idüğü belirsiz miktar dışarıda tutulursa, yabancı sermaye girişi de özellikle sermaye piyasası araçları için yok denilecek seviyelerde geçmiş dönemler göz önüne alındığında.

Beri yanda da mevcut koşullardaki belirsizlik(ekonomi politikaları, adalet, siyaset vb.) nedeniyle ciddi bir sermaye transferi söz konusu yurt dışına.

Bunları alt alta koyup topladığımızda ortaya çıkan sonuç;
    Ülkede kalma riskini göze almasının karşılığında, bütün ahlaki sınırlar ve piyasa kurallarından azade edilmiş vahşi bir sermaye sahipliği var ortada.

Bütün ortam, koşullar, kurallar da; bu sermayenin ülkede kalmaya devam edecek motivasyonu sürdürebileceği kadar yüksek kârlar elde edebilmesi için düzenlenmiş durumda.

Özetle ve uygun dille söylemek gerekirse:
    "Kural-mural yok! Bam bam bam!"

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,811
    müsadenizle bir soru sormak istiyorum kim cevaplarsa makbulümdür... önce girizgah yapayım sn oblo kızacak ama ALARK ile ilgili...

2018 yılından itibaren ALARK yatırımcısıyım. 2010 öncesinde sözüm ona trade batakları... neyse ALARK 2018 sonrasında bana ev ve bahçe aldırdı. o zaman hedefim 100 000 lot ALARK biriktirmekti. o zamanın parasıyla 20-30 000 dolara bu hedef tamamlanabiliyordu. tamamını yapamadım bir kısmıyla ev ve bahçe aldım ( çok komik bir parayla ev ve bahçe aldığımı söylesem dövüyorlar. hatta aracı kurumumda ALARK 1 dolar olacak dediğimde he he deyip gülüp geçiyorlardı. sonra 5 dolar olacak dediğimde yok artık demişlerdi.) önce 1 sonra 5 doları gördü... şimdilerde bunca büyümeye - büyüme için ukrayna krizinde mükemmel bir hamle ile CENAL yatırımdan kalana bütün borçlar ödendi ve üzerine tarım için gereken paralar başlangıç olarak oluştu- rağmen 2 doların hemen üzerinde. bir defasında bir uzman, Kadirhan Öztürk, söylediklerinizin yarısını bile yapsanız hisse fiyatınız 7-8 Euro olur demişti... yatırımlar da diğer hususlar da gerçekten güzel gidiyor ama bizim piyasa artık bildiğimiz piyasa değil. kendi adıma gün gelecek 10-20 dolar olacak bu hisse ve ben de acaba bir kısmını satsam mı diyeceğim.
    yabancılar Türkiyeye eskiden bazı isimler üzerinden bakıyorlardı. mesela Milliyet gazetesinden Güneri Civaoğlu. hakeza bazı liderlerimiz o dönemde ABD bakışıyla bakıyorlardı. Tansu Çiller çift anahtar vadetmişti. mortgage sistemi yani. bunu o dönemde uygulayamadı çünkü ülkeyi hiç bilmiyordu. Sonrada Tayyip Erdoğan bunu kısmen yaptı ama o da korkarım dünyayı ve ekonomik sistemleri bilmiyordu. Damat Bey MC Kenzi mi neydi ondan sufle aldıysa da tamamını uygulayamadı aslında ne onlar bizimkilerin ne istediğini anlayabildi ne bizimkiler ne istemesi gerektiğini bildi..

neyse uzun lafın kısası günümüzde piyasayı anlamak mümkün değil. hakeza Dünyada da REDDİT mi neydi Gamestop hamlesinde ezberleri yani bilimi yok etmişlerdi yanlış hatırlamıyorsam. şimdi ben ülkemi algılayamaz sistemi sorgulayamaz iken dünyayı nasıl bilebiliyorsunuz. mesela Brezilyadaki sistemin açıklarını, Arjantindeki sistemin açmazları hesaba katıyor musunuz. yaptığınız yatırım mantıklı ise Dünyada mantık yok. değil ise ne yapmalı?

4. Topik sahibinin izni ile, kendi adıma iki kelam edeyim.
    Sayın @tovbekar, tam olarak sorunun ne olduğunu anlamadım şahsen.

"müsadenizle bir soru sormak istiyorum kim cevaplarsa makbulümdür... önce girizgah yapayım sn oblo kızacak ama ALARK ile ilgili..." diye başlamış yazı.

Ama yazıda Alarko ile ilgili bir soru yok anlayabildiğim kadarı ile.
    Bu gönderiden, "hissede 2018 sonrası iyi kazandığınızı" anladım. Yine yanılmıyorsam "Alarko için 10-20$ arası bir fiyat beklentiniz var". Allah bereket versin. Kazancınız daim ve bol olsun. Gönlünüze göre olur inşallah.

Son paragraftan ise, daha çok niyet okuma gibi bir çabayla;

-"Yurtdışına yatırım yapmaktan söz ediyorsunuz ama... Kendi ülkemizin koşullarına bile hakim değilken bu türden bir yatırım mantıklı mı?"
    -"Arjantin, Brezilya vb. üçüncü bir ülkeden kaynaklanıp, dünyaya yayılabilecek bir kriz riskini hesaplayabiliyor musunuz?"

benzeri sorular çıkardım ama... Doğru mu anlamışım? Bilemedim.

5. Öncelikle topic herkesin kullanımına açık ve burada kendimize ve başkalarına faydalı olabileceğini düşündüğümüz her türlü fikir alışverişi, tartışma veya sorgulama yapılabilir.

Sorunuza gelince; öncelikle girizgâh olarak kullandığınız ALARK'taki yatırım geçmişinizi birkaç farklı yerde de okuduğumu hatırlıyorum. Muhtemelen sayın Oblo'nun ve sayın TH'ın topiklerinde idi. Bu galiba herhangi bir konuya girerken standart başlangıç şekliniz. Nerede neyi anlattığınız elbette sizin tercihiniz. Bunu eleştirmek için yazmıyorum. Sadece sorduğunuz soru ile doğrudan bir bağlantı kuramadım. Yazının sonuna bıraktığınız ve sayın Oblo'nun "rephrase" ettiği sorunuzu ilgilendiren yurt içi ve yurtdışı yatırımların avantajlarını ve risklerini daha önceki bir yazıda tartışmış ve paylaşmıştık. Yıllarca yurt içi pozisyonlar da açtık, tuttuk, kapadık. Kâr ile taşıdığımız ve portföyümüzü büyüten pozisyonlarımız da oldu, stop loss ile, zarar ile çıktığımız pozisyonlar da. Aynı şey yurt dışı yatırımlarımız için de geçerli. Birinin diğerine mutlak bir üstünlüğü olduğunu iddia etmiyoruz. Burada önemli olan şey yatırım kavramınının temel amacına ulaşıyor olması. O açıdan ABD'de ya da Singapur'da, Türkiye'de ya da G. Kore'de veya dünyanın başka herhangi bir yerinde, yatırım için doğru bulduğumuz bir hisse senedinde ya da başka bir finansal varlıkta pozisyon açmanın en azından bana göre pek farkı yok. Elimizde, analizi yapılabilecek kadar finansal verisi, gelişimlerini takip edebilecek kadar düzenli haber akışı olan her şeyde pozisyon açılabilir, yeter ki orada bir avantaj yakalama durumu söz konusu olsun. Şahsen, konjonktürel olarak, yurt içi borsa genelinin ve şirketlerinin risklerini yurtdışı yatırımların risklerinden daha fazla bulduğum için böyle bir tercihte bulundum. Yaptığımız tercihlerin doğruluğunu ya da yanlışlığını elbette zaman gösterecektir. Mutlak doğruluk iddiasında hiç bir zaman olmadım, olmayacağım da.

Daha bir kaç yazı önce Şeytan'ın Avukatı filminden ikonik bir söz etrafında, kendimi de sigaya çekmek için, bir kaç cümlelik fikrimi paylaşmıştım. Genel olarak hayatta, özel olarak finansal piyasalarda insanı en çok tahrip edecek şey kendi 'ego'muzun kurbanı olmak. Emek harcadıkça, sabır gösterdikçe ve mütevazi olmayı becerebildiğimiz ölçüde bu işlerden nasibimiz kadarını alıyoruz ve alacağız. 'Karun'laşma gibi bir hedefimiz yok. Tek anahtarı olan bir hazine kâfidir bize.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

6.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Detaylı, özenli ve doyurucu analizleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederiz deva-i dert. Bu işte gereken başlangıç analizlerinin bile ne derece detay içerdiğini herkes görüyor sayenizde. Bu şekilde detaylandırmağınız bir pozisyonda kar olsa dahi, üzerinde oturmak mümkün olmuyor.

Zoetis düşüncelerinize katılıyorum, piyasa fazla cezalandırmış diyeceğim ama neyi cezalandırıyor bilemiyorum. Piyasanın likit kapasitesi limitleri moda şirketlere fazlaca ayrılınca moda olmayanlar da gereğinden çok cezalandırılıyor galiba. Bizim borsa gerçekten iyi bu konuda. Şu koşullada değerler hiç de kötü diyemem ancak faiz gelirleriyle kıyaslanan beklntilere göre de tatmin edici değil çünkü halk yatırım beklentisi oluştururken yaşadığı ülkenin gerçeklerini ve muazzam risklerini gözardı etme eğiliminde. Politik söylemler toplumu hayali beklentilere ikna ediyor gerçekte ise tek hedefine bile yaklaşamayan yönetim görüyoruz.
    Yorumlarınız için teşekkürler sayın Yelpaze.

Herhangi bir hisse senedi özelinde detaylı ve doğru bir analiz, anlamlı bir değerleme yapıyor olsak dahi, sonuçta piyasa bizimle hemfikir değilse o analiz çöpe dönüşebiliyor. En azından kısa vadede. İstediğimiz kadar haklı olduğumuzu düşünelim ya da savunalım. Sık sık Keynes'in güzellik yarışması anolojisine gönderme yapıyor olmam biraz da bundan kaynaklanıyor. Bize göre en güzelinin pek önemi olmayabiliyor, piyasa bizimle aynı görüşü paylaşmadıkça.
    Clausewitz

7. İdeal bir yatırım ortamında, pariteler arası ilişkinin analizi bile değerli olabilir.
    Bu biçimde hangi ülke borsasına yatırım yapmanın avantajlı olabileceği dahi tartışılabilir.

Midas ABD dışında Avrupa borsaları için de bir takım geliştirmeler duyurdu. Sanırım süreç zaman alacak.
    IBKR'ye şöyle bir göz gezdirdim... Midas'tan devam etmeye karar verdim.

Parite>Endeks>Enstrüman şeklinde bir öncelik sırası hazırladım kendime.
    Kafama "kur artışından kaynaklanan" vergiyi yiyince akıllanırım sanırım
    Tabii önce kazanmak lazım

8.  Alıntı Originally Posted by Oblo Yazıyı Oku
    İdeal bir yatırım ortamında, pariteler arası ilişkinin analizi bile değerli olabilir.
    Bu biçimde hangi ülke borsasına yatırım yapmanın avantajlı olabileceği dahi tartışılabilir.

Midas ABD dışında Avrupa borsaları için de bir takım geliştirmeler duyurdu. Sanırım süreç zaman alacak.
    IBKR'ye şöyle bir göz gezdirdim... Midas'tan devam etmeye karar verdim.

Parite>Endeks>Enstrüman şeklinde bir öncelik sırası hazırladım kendime.
    Kafama "kur artışından kaynaklanan" vergiyi yiyince akıllanırım sanırım
    Tabii önce kazanmak lazım
    IBKR vs. Midas'ta Midas'ı tercihininizin nedeni nedir?
    Clausewitz

Sayfa 61/67 İlkİlk ... 11515960616263 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •