hocam "Hata Penceresi" checkbox'ý iþareti kaldýrýlýrsa hatalar oluþmaya devam eder, sadece görünmez.
Doktorlar bunu tavsiye etmiyorlar.Sürekli baþaðrýsý büyük hastalýklarýn habercisi olabilirmiþ.
Sistemde farkýna varýlmayan önemli yada önemsiz bir açýk var, bu kesin.
Hatayý görmezden gelmeyip teþhise odaklanalým derim..
Her türlü hatanýn teþhisini kolaylaþtýracak bir yol bulalým önce.
Ýlk amacýmýz alýnan hatanýn hangi satýrda yada hangi kod aralýðýnda olduðunu net olarak tespit etmek olsun.
Hata aldýðýmýz sistem kodlarý þöyle olsun;
PHP Code:blabla1;
blabla2;
blabla3;
blabla4;
blabla5;
blabla6;
bunu þu þekle getirelim;
Bu þekle getirdiðimiz zaman sanki "Hata Penceresi" checkbox'ý iþaretsiz gibi çalýþýr ve hiç bir hata görünmez.PHP Code:try
{
blabla1;
blabla2;
blabla3;
blabla4;
blabla5;
blabla6;
}
catch (Exception ex)
{
}
Bir aþama ileri götürelim þimdi. orjinal hatayý yakalayalým, orjinal hata ile birlikte kendi mesajýmýzý birleþtirip yeni bir hata fýrlatalým..
bu yeni hatayý kýrmýzý ekranda gördüðümüzde nereden kaynakladýðýný anlamamýz daha kolay olacaktýr.
Böylece asama=1; þeklindeki atamalarý dilediðiniz sýklýkta yazarak hatanýn yerini tespit edebilirsiniz.PHP Code:int asama=0;
try
{
blabla1;
blabla2;
asama=1;
blabla3;
blabla4;
asama=2;
blabla5;
blabla6;
}
catch (Exception ex)
{
throw new ArgumentException("Hata Bloðu: " + asama.ToString() + Environment.NewLine + Environment.NewLine + ex.Message);
}
Kýrmýzý ekranda þunu göreceksiniz:
"Hata Bloðu: 2
Daha önce gördüðünüz hata"
bunu gördüðünüzde hatanýn "blabla5;" veya "blabla6;" satýrýnda olduðunu anlarsýnýz çünkü "asama=2; " satýrý baþarýlý çalýþmýþ.
Bu yöntemin alternatifi bazý satýrlarýn baþýna // koyup kodu kapatýp sonra testler yapmak da olabilir.
Fakat bazen birbirine baðlý parçalarý kapatmanýz daha zor bir yöntem olabilir.
Yukarýdaki kalýp yöntemi robot olarak çalýþan bir sistemi hiç etkilemeden kullanabilirsiniz.
Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur..
öncelikle belirteyim ideali yaklaþýk 1 aydýr kullanýyorum
baþka uygulamada kullanmadým daha önce.
tecrübeli arkadaþlarýn yanýtlarý daha önemli ama sorunuz havada kalmasýn diye baþlangýç olarak öncelikle bildiklerimizi ya da anlayabildiklerimizi veyahut da görebildiklerimizi, en azýndan duyabildiklerimizi paylaþalým..
1-
Ýdealin tüm iþlevleri çok stabil çalýþýyor. var olan her özelliði cillop gibi kullanýrsýnýz.
Tüm verileri Text formatýnda veya excel formatýnda tek týkla alabilirsiniz.
Tek seferde tüm verileri almak mümkün.
MetaTradere aktarým otomatik olabilirmi bunu bilmiyorum.
2-
Ýdealin kod dili ".Net c#" (dotnet csharp)
Tüm dünyada en yaygýn dillerden birisidir.Sýnýrsýz kaynak vardýr nette. Bu nedenle kendi baþýnýza yapabileceklerinizde sýnýrsýzdýr diyebilirim.
ideal sistemlerine dair ihtiyaç olacak pek çok kod da örnekleriyle geliyor.
Bunun dýþýnda http://www.directfn.com.tr/idealsistem/ ve forumda örnekler bulunuyor.Özellikle eski forumda çok fazla paylaþým var.
Ýdealin de Kod girme arayüzünü ilkel buluyorum fakat beklentimde yoktu bu konuda, sizinde olmasýn bence![]()
Araþtýrdýðým kadarý ile imkanlarý diðer uygulamalara göre daha iyi. Debug ve Intellisense gibi özellikler olsa güzel olabilirdi evet ama bunlar uygulama alaný dýþýnda kalan zor mevzular.özetle ideal daha iyisini yapana kadar en iyisi bu yine.
3- Emin olmamakla birlikte Excel için benzer durum buradada var sanýrým.
Grafik üzerindeki sað týk -> Araçlar menüsü görüntüsü aþaðýdaki gibidir.
http://prntscr.com/ekfun5
Hem buradaki hemde sorgu vb. diðer tüm ekranlardaki "Excel" botonu dosya kayýt þeklinde deðil excel uygulmasýný açýp oradaki bir sheetde içeriði gösterme þeklinde çalýþýyor.
Denemedim, bilmiyorum fakat tahmini olarak ayný iþlevi Librede hiç kullanamayabilirsiniz! çünkü exceli açamayacak.
adettendir diye söylüyorum "MS office edinin"
Grafik üzerindeki sað týk -> Veri menüsü görüntüsü aþaðýdaki gibidir.
http://prntscr.com/ekfs1i
Burada görüldüðü üzere Metatraderden veri alýyor ama dosyaya yazdýrdýðý format metatrader mýdýr bunu bilmiyorum.
bu nedenle text tabanlý dosya içeriðide burada;
http://prntscr.com/ekfsm0
baþka yerlerinde benim bilmediðim baþka þeylerde olabilir.
Genel olarak hem bir veri terminali hemde sistem geliþtirme yetenekleri açýsýndan beklentimin üzerinde güzel bir yazýlým, iþ görür.
Ayrýca kullaným kýlavuzlarý þurada.. dökümantasyon konusunda 10 üzerinden 4 veriyorum ideale, yeteri kadar güncel deðil ve formatýný sevmedim .
http://www.directfn.com.tr/download/egitim.html
Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur..
Keçi kardeþim diðer arkadaþ robot sorunsuz calisiyor herhangi bir aksilik yok diyince "hata penceresi" tikini sordum. Sorunsuz calisiyorsa kaldirabilir. Burda amac c# profesörü yetistirmek degil![]()
tek seferde tüm verileri txt formatýnda nasýl alabiliyoruz. amaç Metastock için veri almak, lakin veri çevirmeyi yapamadým, ideal verilerini Metastock a çeviren var mý? nasýl?
Forum kurallarýný okumak için týklayýnýz!
Not: Forumumuzda dini, siyasi ve futbol taraftarlýðý içeren yazýlar kabul edilmiyor!
Forum kurallarýný okumak için týklayýnýz!
Not: Forumumuzda dini, siyasi ve futbol taraftarlýðý içeren yazýlar kabul edilmiyor!
Yer Ýmleri