BENZÝN VE MOTORÝNE BEKLENEN ZAM GELDÝ
Sektör kaynaklarýndan edinilen bilgiye göre 10 Mart Salý günü itibarýyla motorinin litre fiyatýna 2 lira 14 kuruþ, benzinin litre fiyatýna ise 1 lira 54 kuruþ zam geldi.
https://www.hisse.net/haber/tabela-g...-listesi-63508
vitenceeeeeee...................
bence hala çok ucuz...
litresi 1000 tale olmalý....
eyi aþamlar... uyumaya devam.
![]()
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
14.6 milyar TL, bireysel bazda küçük görünse de toplumsal ve altyapý projeleri açýsýndan bakýldýðýnda oldukça ciddi bir kaynaktýr. 2026 yýlý maliyetleri ve ekonomik verileri (Mart 2026 döviz kuruyla yaklaþýk **440-450 milyon Dolar**) üzerinden bu parayla yapýlabilecekleri þöyle listeleyebiliriz:
### 1. Eðitim ve Saðlýk Yatýrýmlarý
Bu bütçe ile Türkiye'nin dört bir yanýna modern tesisler inþa edilebilir:
* **42 Adet Tam Donanýmlý Okul:** 24 derslikli ve atölyeleri olan büyük bir meslek lisesinin yaklaþýk maliyeti 345-350 milyon TL'dir. Bu parayla yaklaþýk **42 tane** devasa eðitim kompleksi sýfýrdan yapýlabilir.
* **3 Büyük Þehir Hastanesi veya Onlarca Devlet Hastanesi:** Orta ölçekli bir devlet hastanesinin maliyeti göz önüne alýndýðýnda, Türkiye'nin farklý illerine yayýlmýþ **10-15 adet modern hastane** binasý inþa edilebilir.
### 2. Konut ve Barýnma
TOKÝ ve genel inþaat maliyetleri (m² birim fiyatý 2026 için ortalama 20.000 - 25.000 TL bandýnda) baz alýndýðýnda:
* **Yaklaþýk 6.000 - 7.000 Sosyal Konut:** 100 m² büyüklüðünde, depreme dayanýklý yaklaþýk **6.500 adet daire** anahtar teslim þekilde inþa edilip ihtiyaç sahiplerine verilebilirdi.
### 3. Teknoloji ve Ulaþým
* **6-7 Adet Airbus A320neo Yolcu Uçaðý:** Havayolu filosuna katýlacak bu kadar uçak, ciddi bir operasyonel güç saðlar.
* **Metrobüs veya Raylý Sistem Hattý:** Yaklaþýk **15-20 kilometrelik** modern bir tramvay hattý veya çok geniþ bir elektrikli otobüs filosu (yaklaþýk 800-900 adet elektrikli otobüs) kurulabilirdi.
### 4. Sosyal Yardýmlar ve Tarým
* **800 Bin Öðrenciye Burs:** Üniversite öðrencilerine bir yýl boyunca ayda **1.500 TL** ek burs verilse, bu paradan yaklaþýk **810.000 öðrenci** faydalanabilirdi.
* **Tarým Desteði:** Yaklaþýk **300.000 çiftçiye**, üretim maliyetlerini düþürmek amacýyla kiþi baþý **50.000 TL** doðrudan hibe desteði saðlanabilirdi.
---
### Karþýlaþtýrmalý Tablo (Özet)
| Yatýrým Alaný | Ne Kadar Yapýlabilirdi? |
| --- | --- |
| **Büyük Modern Okul** | 42 Adet |
| **Sosyal Konut (100m²)** | 6.500 Adet |
| **Elektrikli Belediye Otobüsü** | ~850 Adet |
| **Öðrenci Bursu (Yýllýk)** | 810.000 Kiþi |
> **Not:** Bu hesaplamalar 2026 yýlý resmi birim maliyetleri ve yaklaþýk piyasa verileri kullanýlarak yapýlmýþtýr.
NE GEMINIYMIÞ BEEE
TOGG hepsini yedi mi þimdi![]()
Psikolojik YAS süreci
1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme
Olsun yol yaptuk derken olsun araba yaptuk da olduZarar ediyor ama ossun.. 300.000 çiftçi hibe almasada olur
![]()
Psikolojik YAS süreci
Abd medyasý: Ýran Hürmüz'e mayýn döþemek için adým atýyor.
Özetle Kararým:
Ben fiziksel bir fabrika kurmazdým. Çünkü fabrikalar eskir, makineler paslanýr. Ben bu parayý fikri mülkiyete, yazýlýma ve enerji depolama teknolojilerine yatýrýrdým.
Bir araba satýp %5 kâr etmektense, o arabanýn içindeki yazýlýmý ve bataryayý tüm dünyaya lisanslayýp %50 kâr etmeyi tercih ederdim.
O parayla Türkiye'nin en büyük Lityum-Ýyon Batarya Ar-Ge Merkezi'ni kurardým.
GEMÝNÝ TOGG mog kurmazdým dedi.
Biz kurduk çünkü gemini salak
Sen salaksýn dedim.. Prestij lazýmsa olabilir dedi![]()
Psikolojik YAS süreci
OOo petrolü almýþlar yine yarýn TABAN açarýz bence.
Akþam seasýnda döþemiþler hatta
Neyse MERT düþünsün..![]()
Psikolojik YAS süreci
Yer Ýmleri