Sorun Sasa nin hesapsýz yatýrýmý yuzunden .Dow Jonesda Kimya endeksi son 1 yýlda yuzde 5 son 5 yýlda yuzde 20 kazandýrdý.Dow ise yýllýk 12 ve 5 yýllýkta yuzde 60 kazandýrdý.Yani prim kimya endeksinde dusuk fakat yine de kazandýrmýs.Sasa ortak bulmadýkca Liman ve Rafineri icin fonlarýn ve aracý kurumlarýn oyuncagi olur.Bizi de yatýrým yaptýgýmýza pisman eder.Sirket aramalarda Yatýrimcý Iliskilerini otomatik cevap ile emaile yonlendiriyor.Emaile de cevap veren bile yok.Buna yaptýrým da yok.
11 Mart bilanco VUK beyanýndan iyi gelir.28 Subat MSCI endeks degisikligi bir artý olur.Fakat ben yurtdýsýnda oldugumdan Adanaya gelmem zor.Nisandaki Genel Kurula gidebilenler orada hesap sorsun.Cok etkisi olmasa da belki utanýrlar.
Sirketin yanlisi iletisimi býrakmasý bilgiyi gec vermesi ya da hic vermemesi.Ocakta kurumsal yatýrýmcýlara bir sunum yaptý.Yetersiz.Investing gibi forumlarda Twitterda hisseyi yerin dibine batýran 1 liraya duser,iflas eder.batar yorumlarýna tedbir bile almýyor.Meydan hem tahtada bos ki bir ara Nasdaq IMKB ye ortakken gelen algo robotlarýna birakýlmýs tahta.Sosyal medyada ise sirket hesabýný yoruma kapamýs.
Once doðru iletisim.Sonra sozu destekleyecek ciro artýsý ve gerekirse ortaklýk ile devam.O zaman Asiye kurtulur.Yoksa isimiz zor.Ben de yuklu lot var.Ama soz hakkýmýz yok.Hayýrlýýsý olsun.YTD
Erdemin uçkuruna bakmak demek, açýkladýðý bilançoya inanmak demektir mankafa..Erdemin her dediðine inanmak demektir..
Erdem dürüst demektir yani..üstüne neden alýnýyorsun..ben inanmýyorumki zarar ettiðine..
zarar ettiðine inanýyorsan bu fiyat normal zaten..o zaman zarardaki þirketi neden aldýn diye sorarlar sana..
bak aþaðýda yýðýnla hisse var..aðlayacaðýna deðiþtirebilirsin hisseni kurtulursun..öküz kafalý
erdemoðlu 2015 yýlý aðustos ayýnda hisseyi aldýðýnda sermaye 216 milyon 300 bin tl 2016 yýlýnda 2 kere sermaye artýmý 2017 yýlýnda 2018 yýlýnda 2019 yýlýnda 2 kere sermaye artýmý 2021 de 2022 de 2023 de ve 2024 % 700 sermaye artýrýmýný bilerek yaptý
bugün cari fiyat 2.42 tl hiç bölünmese 460 00 tl olurdu en yüksek 10 28 tl gördü bölünmeseydi 1 955 00 tl olurdu . olurdu yani bin dokuz yüz elli beþ tl 2012 yýlýnda 1.25 tl olduðunu biliyorum 215 yýlýnda da 2 00 / 4 00 tl arasýnda 2015 den 2022 yýlýnýn baþýna kadar ucuzdan topladýðý lotlarý kimseye satamazdý fiyat çok büyük oluyor devamlý sermaye artýmý yaparak hisse fiyatýný küçük göstermeye çalýþtý düþük fiyatlý hisse olunca alýcýsý da çok oluyor kimse bilançoya bakmýyor hasýlatý nedir sermayesi ne kadar borcu ne kadar dönen varlýðý ne kadar herkes kýsa zamanda çok kazanmak istiyor kazanayým derken kaybediyor
2020 yýlýnda toplam borç 7 milyar 700 milyon 2021 yýlýnda 19 milyar 2022 yýlýnda 48 milyar 2023 yýlýnda 111 milyar 2024 yýlýnda 130 milyar 2025 yýlý 9 aylýk sonu ile 159 milyar borç var 41 milyar finansman gideri yazmýþ son 5 yýllýk kýsa vade uzun vade borçlar sermayeleri ve yýllýk bilançolarý bir araya getirdim yýllýk hasýlatý sermayesinden bile düþük .
t h y yýllýk 884 milyar hasýlat yapýyor sermayesi 1 milyar 380 milyon 884 milyar hasýlatý sermayesine bölünce 640 00 mislinde satýþ yapmýþ ama fiyatý 320 50 tl þirket geri alým yapýyor þimdiye kadar 6 milyon 950 bin lot almýþ niye alýyor acaba
yatýrým tavsiyesi deðildir
ABD-Türkiye arasýnda 500 Milyar Dolarlýk iþbirliði anlaþmasý imzalanmaya hazýrlanýyor.
"Stratejik Enerji Planý" adýyla ABD-Türkiye arasýnda petrol, doðalgaz, finans sisteminde ortaklýk kurulacak.
- Amerikan enerji þirketlerinin Türkiye’nin kara sularýnda ve topraklarýnda arama, üretim ve boru hattý geliþtirme faaliyetlerine doðrudan yatýrým yapmasý planlanýyor.
-ABD, Avrupa'ya aktaracaðý enerji için Türkiye'yi ana merkez olarak kullanacak.
-Türkiye'de bakacýlýk sistemi baþta olmak üzere finans sitemine ABD'li þirketler yatýrým yapacak.
-Akdeniz, Suriye, Türkiye, Libya vb. ülkelerde ortak enerji arama, çýkarma yapýlacak.
-Türkiye'ye yönelik CAATSA baþta olmak üzere tüm yaptýrýmlar kaldýrýlacak.
Bu anlaþmalar, 2026 NATO Ankara zirvesinde 7-8 Temmuz 2026 tarihleri arasýnda Türkiye'nin baþkenti Ankara'da gerçekleþtirilmesi planlanýyor. https://x.com/rusencenter/status/2025528483628118280
Yalan haber uydurma haber gibi gözüküyor bu . .Petkimde bir haretkenme var bugün ama tuzak olablir bu hareket yatýrýmcýyý çekmek için . Bu sebeble bu tarz haberlere kimse pek inannmasýn sonra maðduriyet oluyor . Sasa hissesi için ise tahtacý al sat yaparak zaten cebini dolduruyor her gün olan küçük yatýrýmcýya olur . Yazýklar olsun.
Yazdýklarým yatýrým yavsiyesi deðildir herkes kendi kararýný kendisi versin
Her sefierinde keþke dedirtiyor . Keþke satsaydým sabah bu namussuzu
Haberi okurken gülümsedim...Surekli ara ara verirler benzerlerini..
Yanlýz ABD ile birlikte Mars ta ortak kurulacak kolonilerin inþaat ve altyapi iþlerininin Türk muteahitlerince yapacaðýný, tekstil ürünlerini Zorlu nün üreteceðini, ipliðin de Sasa dan alýnacaðýný yazmamýþlar...
Ýnsanýn aklýna camlarý açýn , seneye doðalgaz bedava diyenler geliyor.
BU sene bölünme hikayesi yokmu daha bölemiyorlar mý?
Bedelsiz verince bölünmenin iyi biþeymiþ gibi pazarlayan andavallar vardý...
Sasanýn bedelsiz tayfasý kayboldu...
Nerde çokluk orda bkluk demiþ atalarýmýz...
Hisse o kadar rezil fiyata düþtüki bir lot ile en küçük pet þiþe su alamýyorsun...
Biraz daha bölünmesini isteyin pazarlamacýlar mikroskop ile bakarýz hisseye...
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri