Hayırlı olsun hocam. selamlar...
Hayırlı olsun hocam. selamlar...
16.07.2024 - 10.12.2024
Sayın yelpaze@ DM ile yazmaya çalıştım ama... Sanırım DM fonksiyonunu kapatmışsınız.
İlgili yazışmanın yaşandığı topiğin sahibi de,
sanırım bu türden fikir alışverişi, tartışmanın kendi topiğinde yapılmasını istemiyor.
Üslubundan ben öyle anladım en azından.
Bu vesile ile aşağıdaki gönderinize buradan cevap vereyim. Görürseniz ne âla.
Sayın @TH kendisinden beklemediğim bir üslupla,
-"...haksız yere elde kazanılan, şansına veya tesadüfen elde edilen karlar zaman içerisinde geri verilir hem de fazlasıyla."
-"...Yok öyle havadan, tesadüfen, şansına para kazanmak."
benzeri kesin yargı bildiren cümleler ve kendisinden beklemediğim bir üslupla, benim algıma göre "fikir alışverişini" kapatmayı seçti en azından kendi topiği için.
Kendi topiğidir, kendisinden beklemediğim bir davranış olsa da, saygı duymak gerekir.
Zaten bu konu da, kadim tartışmalardan biri bu alanda. Amaç diğerini ikna etmek olamaz. En fazla görüş alışverişi olabilir.
F/K, PD/DD vb. hesaplamalarla da ticaret yapan milyonlarca yatırımcı mevcut, başka araçlar kullanan da...
Haliyle piyasada "mutlak doğrular" olabileceğine inanç bence yanlış yaklaşım.
Diğer türlü; piyasalarda kaotik ve öngörülemez değil tekdüze bir yapı gözlemliyor olurduk.
Beri yandan da karşılıklı olarak fikirlerimize, eylemlerimize dayanak olan arka planı, altyapıyı vb. de bilmiyoruz.
"...her şeyi yaratan Allah borsayı yaratırken ilahi adalet prensibini baz almış ve bence de çok iyi yapmış. Yok öyle havadan, tesadüfen, şansına para kazanmak."
Sonuç olarak; Allah'a sığınıp karşımızdakine sallamak da fikir alışverişi sayılabilecek bir üslup değil kanaatimce.
Ezcümle, teşekkürler değerli görüşleriniz için.
Sevgiler, selamlar.
Oblo alınganlık iyi bir şey değil, hele hele borsa ile haşır neşir olan birinin alıngan olma gibi bir lüksü olamaz. Bu bir zafiyettir. Üstüne üstlük forum ortamındayız, böyle bir ortamda geniş olmak lazım, hiç bir şeyden nem kapmamak icap eder. Herkes istediği görüşü savunmakta serbesttir. Polemiğe girmekten her zaman kaçınırım çünkü zaman kaybıdır.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Neden AFRM aldım? Ne bekliyorum? Senaryom ne?:
Ağustos 25 tepesinden yaklaşık %60 geri çekildi, Mart 26 başından bu yana da görece yatay denebilecek bir seyir var. 27 Mart 2026 tarihli dibinden de yaklaşık %17 yukarıda.
Buraya kadar olan bölümü; "ters giden bir spekülasyon halinde, içeride kalırsak..." gerekirse ortalama da yaparak,
yakında bulunduğunu varsaydığım majör desteklere çok da uzak olmayan bir maliyetle beklemeye uygun bulduğumu anlatmak içindi. Bu koşullarda vadem 1 ay.
Gelelim "işler yolunda giderse" kısmına:
Benim de 44.xx - 52.3x arası trade ettiğim önceki çıkışta fiyat,
-Günlük Pivot(uzatılmış) R5 direnci üzerine,
-Haftalık Ichimoku Kanal alt bandı üzerine çıksa da tutunamadı.
Sonrasında da işaretli desteklere kadar çekildi. Buradan bir miktar tepki verse, de...
Günlük ve Haftalık Pivotların altında kapanışla bitirdi haftayı.
Gelecek haftanın ilk iş günü için Günlük ve Haftalık Pivotlar da şöyle:
Güne ve Haftaya Pivot değerlerinin altında başlayacağından yukarı doğru hareketler 49,48 altında kaldığı sürece, Hafta boyunca zayıflık görüntüsü anlamına gelecek benim için.
Aşağı yönlü hareketlerde ise 47.01 e dek "ehven-i şer" olarak değerlendireceğim.
Bu aralıkta trade etmeye çalışacağım.
Aylık Pivot 46.93 seviyesinde. Bunun altında günlük kapanışlar benim için "hesapların tutmadığı" anlamına gelecek.
Altına inerse major destekler üzerinde kaldığı sürece uygun yerlerden ortalama yapabilirim.
Diğer göstergelerden RSI(Günlük) kısa bir süre önce "pozitif uyumsuzluk" üretmişti. Zaten tepkisini de verdi fiyat.
MACD sinyal seviyesinin üzerinde olsa da, (-) bölgede.
Tarihi zirveden-dibe çekilmiş olan Fibo'nun 0,236 seviyesi 48,28 USD.
Ay bakalım. Hayırlısı.
Yer İmleri