Kral ABD'yi itin totune daldýrýp aþmýþ![]()
Kral ABD'yi itin totune daldýrýp aþmýþ![]()
secbul neredesin lo?
Yorumlarým ve yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir. Kendime not: Ýt olma beyefendi ol ki ardýndan iyi ansýnlar.
ABD istihbarat ajanslarý, Trump'ýn zafer ilan etmesine Ýran'ýn nasýl tepki vereceðini inceliyor - Reuters
ABD istihbarat kurumlarý, Baþkan Donald Trump'ýn iki aydýr devam eden ve binlerce kiþinin ölümüne yol açan savaþta tek taraflý zafer ilan etmesi durumunda Ýran'ýn nasýl bir tepki vereceðini analiz ediyor. Reuters'ýn üst düzey yetkililere dayandýrdýðý habere göre, Beyaz Saray için siyasi bir yüke dönüþen çatýþmadan geri çekilme ihtimali, yaklaþan ara seçimler öncesinde deðerlendiriliyor.
Ýstihbarat topluluðu, üst düzey yönetim yetkililerinin talebi üzerine, Trump'ýn savaþý sona erdirme yönünde bir adým atmasýnýn olasý sonuçlarýný inceliyor. Kaynaklar, Trump'ýn askeri operasyonlarý her an yeniden hýzlandýrabileceðini ancak gerilimin hýzlý bir þekilde azalmasýnýn, güçlenen bir Ýran riskine raðmen baþkan üzerindeki siyasi baskýyý hafifletebileceðini belirtiyor. Þubattaki ilk bombardýmanlarýn ardýndan yapýlan deðerlendirmelerde, ABD'nin zafer ilan edip bölgeden çekilmesinin Tahran tarafýndan bir baþarý olarak görüleceði öngörülmüþtü.
Anketler, askeri harekatýn Amerikan halký nezdinde popülaritesini yitirdiðini gösteriyor. Reuters/Ipsos tarafýndan geçen hafta yayýnlanan ankete göre, katýlýmcýlarýn yalnýzca %26'sý harekatýn maliyetine deðdiðini, %25'i ise ABD'yi daha güvenli hale getirdiðini düþünüyor. Trump'ýn, partisinin ara seçimlerde büyük kayýplar yaþama riskine karþý bu siyasi maliyetin farkýnda olduðu ifade ediliyor.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Günaydýn millet,
günaydýn
dostlar ben buna benzer bir yazý yazmýþmýydým. ?
ABDESTSÝZ NAMAZ KILDIRAN ÝMAM...
Yaþayanýn dilinden bizzat anlatým: Yaklaþýk 20 sene önceydi. Namaz kýlmak için genellikle mahallemizdeki camiye giderdik. Camiimizin imamý da Þeyh Hadi isimli, mahalleli tarafýndan sayýlýp sevilen, güvenilen bir zâttý. Günlerden bir gün akþam namazý kýlmak üzere camiye biraz erken gitmiþtim abdest almak için aþaðý kattaki abdesthaneye indim tuvaletlerin boþalmasýný beklerken kapýlardan biri açýldý imam Þeyh Sadi dýþarý çýktý. Selamlaþýp hal hatýr sorduktan sonra hoca efendinin abdest almadan yukarý çýktýðýný fark ettim.
Çok þaþýrmýþtým. Baþka da abdest alacak yer olmadýðýna göre hoca nerede abdest alacak diye merak ederek peþini takib ettim hayretle hocanýn abdest almadan direk camiye girip mihraba yöneldiðini gördüm. Ezan ve kameti okuyup namaz kýldýrmaya baþladý ve arkasýnda saf tutanlar da ona uyarak tekbir getirip saf baðladýlar.
Ben ise yerimde donup kalmýþtým. Hemen koþup, senelerdir ahbaplýðýmýz olan Hacý Ali efendinin yanýna gidip bir bir þahid olduklarýmý anlattým. Bana tam güveni olan Hacý Ali de þaþkýnlýk içinde: "Madem hoca abdestsiz namaz kýldýrýyor o halde biz de münferit kýlarýz" dedi.
Derken bu hadise mahalledeki Müslümanlar arasýnda yayýldý. Ben ve arkadaþlarým Þeyh Hadi’nin abdestsiz namaz kýldýrdýðýný herkese anlattýk. Böylece cemaat daðýldý. Artýk kimse onun arkasýnda namaz kýlmýyordu. Bu olay onun itibarýný sarstý. Ailesiyle de arasý açýldý eþi onu terk etti çocuklarý da onu dýþladýlar.
O da imamlýðý býrakarak þehri terk etmek zorunda kaldý. Hatta bazýlarý hakkýnda aslýnda Müslüman olmadýðý… casusluk yaptýðý ecnebi olduðu ... vs konuþmaya baþladýlar... ve bir daha ondan haber almadýk.
''imamýn hýrsýzlýk yaptýðýný görseniz... '' falan diye baþlayan... hataýrlayanýnýz varmý ?
(yazmaya baþladýðýmý hatýrlýyorum ama gönderdim mi bilemiyorum )
imamý hýrsýzlýk yaparken görseniz, ertesi gün arkasýnda namaz kýlmayý býrakýrsýnýz (yukarýda olduðu gibi )
ama 3 kasým 2002'den beri þeedenlerin, arkasýndan gitmeyi býrakmýyorsunuz
demek için yazmýþtým. (veya düþünmüþtüm )
Ýsmi lazým deðilin topiðinde Facebook dedesinin yazýlarýna baktým iyice uçmuþ… delirdiðini bilmesek badeleme tarikatý oluþmuþ derim orada… yüz dediðinin onu oluyorsa ve buna göre pozisyon alýnýyorsa her ay aldýðýn emekli maaþý ile takýlýyorsun diyebilirim ancak.. paso batarsýn alüminyum…. Ya ben saftorikim ya da art niyet görüntüsü var diyeceðim. Enteresan
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
haydaa.. faiz kararý varmýþ bugün
düþmeyecek faiz üçün... yaz bi % 5 artý daha![]()
16600
açýlýþta spotu yukarý manipüle edemezlerse, büyük kavga çýkar![]()
Yer Ýmleri