Piyasada iþlem yapanlarý kabaca 2 gruba ayýrýyoruz : Bireysel Ýþlem yapanlar ve Kurumsal Ýþlem yapanlar.
Mesela ben Bireysel yatýrýmcý olarak 1 tick emir gönderdiðimde kabaca en fazla 10-20 kontrat içeren bir emir gönderirim.
Ama Kurumsal bir yatýrýmcý 1 tick emirle 500-1000 arasýnda kontrat içeren emirler gönderebilir.
Ben piyasanýn agresifleþtiði yönde 1 emirle 5 kontrat iþlem yaparken, kurumsal yatýrýmcý 1 emirde 1000 kontratý çizebiliyor.
Bu emirleri bazen anlýk AL - SAT emirlerle , bazen de LÝMÝT EMÝRLERLE gerçekleþtiriyoruz.
Bu noktada gün içi gerçekleþen emirlerin, o andaki oluþan anlýk fiyattan mý gerçekleþtiði yoksa piyasa yapýcýnýn daha evvelden girdiði LÝMÝT EMÝRLERLE mi gerçekleþtiðini doðru þekilde okuyabilmek lazým.
Bunu okuyabildiðimiz anda Piyasanýn önünde kim duruyor ? Piyasayý kim domine ediyor ? agresif emirlerde Bireysel yatýrýmcýlar mý ? kurumsal yatýrýmcýlar mý ön planda bunu anlayabiliyoruz.
Tabi ki bunlar Gün içi AL-SAT yapanlar için "anlýk olarak ulaþabildiðimiz sürece" kýymetli oluyor. Yoksa gün sonunda yapýlan takas analizleri, kim almýþ kim satmýþ falan filan çok karýþýk iþler. En azýndan benim için öyle.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri