Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
biritish konumuz bu hatýrlatim
bu paylaþýmlarýn için ayrý bir baþlýk açmamana þaþýrýyorum bir türlü anlam veremiyorum
aç bir baþlýk rahat rahat paylaþ bu kopyala yapýþtýrlarý
þimdi bu topiðin konusu cumhurbaþkanlýðý sistemi türkiyede neleri deðiþtirecek
senin paylaþýmlara bak
Soru þu;
A B C D partileri birer aday göstererek seçime gittiler.
A partisi ve adayý %40
B partisi ve adayý%30
C partisi ve adayý%18
D partisi ve adayý %12 oy aldý.
Ve bu oranlara göre parlemento oluþtu.. CB seçilemedi.. A ve B (en çok oyu alan iki aday) CB için yeniden seçime gitti.
Vee.. Birinci turda %30 oy alan B partisinin adayý CB seçildi..
Bu durumda ne..nasýl olacak.. ?
Cevap lütfen..
Evirmeden.. kývýrmadan.. lafý baþka yere çekmeden cevapla...
BU BÝR ÝHTÝMAL MÝDÝR.. ÝHTÝMALDÝR..
ÝHTÝMAL VAR ÝSE GÖZ ARDI EDÝLEMEZ..
var öyle bir ihtimal
zaten bu ihtimal nedeniyle sistemde yürütmeye yani cumhurbaþkanýna verilen yetkilerin fazla olduðu tartýþýlýyor
dolayýsýyla sistem buna hazýr olduðu için kriz çýkmaz
ikinci turda %50 oy alan cumhurbaþkaný ve ekibi yürütme görevine rahatlýkla devam eder
%30 sandalyeye sahip, partili bir CB yürütme görevini rahatlýkla yapabilir mi.. ?
Yapabilir diyorsan.. Parlementoyu devre dýþý býrakmasý gerekir..
Yapabilir diyorsan.. Parlementonun %70'i her an o CB'ný görevden alabilir.. Yeni seçim.. Yeni belirsizlik..
Ne diyorsun.. ??
yazdýðýn 4 maddenin gerçek olmadýðýný,palavra olduðunu günlük yaþanan olaylarlarla gösteriyorum !
konuyla gayet ilintili .
rahatsýz isen ; yapman gereken , baþlýðý kapatmaktýr .
benim baþlýk açýp açmamam seni ilgilendirmez .
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Yer Ýmleri