Valla hiç aklýma gelmedi ya bak þimdi hep bir küpçük altýna hisseleri vermiþtir bu adam diyordum günahýna girmiþ olabilirim þimdi.
isim hakký bence de bu gün ufak bir tv reklamý ve deðiþmeyen saten boyadaki kalitesi boya pazarlamacýlarý bile itiraf ediyor diðer markalarýn.efsane dönüyor diye 15 gün tv reklamý yapsýn birde diziye sponsor olursa nippon bizi de satýn alýp diyicem gerisi çok büyük hayal ama neden olmasýn ...
Ýþte tamda bu yüzden köklü firma olmasý nedeniyle yatýrým kararý aldým tecrübeleri var dedim bu þirket kolay kolay batmaz dedim yiðit düþtüðü yerden kalkar dedim 5 yýldýr kabus görüyoruz , batmadýk ayaktayýz ama bu bize yetmez koþmamýz hatta ve hatta uçmamýz lazým bizi patron yola bir çýkarsa bakalým ne olacak yükümüzmü aðýr ortaklardan biri firenemi basýyor bu sýkýntýlarý bir aþabilsek deðmeyin keyfimize bir müddet.
Ýnsan düþünmeden yapamýyor meyve veren aðaç bildiðimiz kadarýyla taþlanýr peki kesmek niye neden iþ adamý intahar eder akli melekelerini neden kaybeder bunalýma girer bölgemizde mobilya maðazalarýnýn sahibi intahar etti Allah rahmet eylesinde sorunlar bittimi þimdi. Ýþ adamý devlete karþý sorumlu , iþadamý iþçisine karþý sorumlu, iþ adamý ortaklarýna karþý sorumlu, iþ adamý ailesine karþý sorumlu yani iþ adamý verme aðacý almayý býrakýpta patron olmaya çalýþanlarýn yani verme aðacý olmaya çalýþanlarýn .Rabbim yardýmcýsý olsun küfürler tehditler þantajlar neler yokki iyi düþünmek lazým meyve veren aðacý kesmekmi onu desteklemekmi . Dengeleri yok ederek kurmaya çalýþanlar bir gün yok olmaya mahküm patron olsun iþçi olsun kim olursa olsun alýþ veriþine sözüne sadýk olsun.
Þu gerçeði maalesef zaman zaman hepimiz unutuyoruz. Fani dünya. Hýrslar, ihtiraslar, kaprisler ve ben bilirimler. Tabiki insan doðasý gereði daha fazla isteyen bir insan. Ýþte o çizgi çok önemli. Dengeler bir bozuldumu, aile, dost, akraba, ortaklar, müsteriler derken herþey bir anda altüst oluveriyor. Tabiki çok güçlü bir psikoloji gerekiyor. Aile þirketleri bu tür vakalarýn en fazla yaþandýðý þirketler. Geldik gidiyoruz. Ýnsan olduðumuzu unutmadan , orta yolu bularak çok hýrs yapmadan, heptende salmadan, kul hakýna dikkat ederek bu dünyada yaþamayý ve vakti saati gelincede, kimsede gönül býrakmadan göçüp gitmek. Baþka yol yok. Her canlý mutlak ölümü tadacak. Hayýrlý bir ölüm nasip etsin, mevlam inananlara.
Yer Ýmleri