Originally Posted by
2onur2=
TARH:25/06/2009
HABER:
PRTAS
BS Printa Oto Boya ve Gereleri Sanayi A..‚„nin 25.06.2009 tarihinde saat 14:04‚„de MKB tarafndan Kamuyu Aydnlatma Platformu‚„na gnderilen 25.06.2009 tarihli yazs aaya karlmtr.
‚“Konu: Sermaye Piyasas Kurulunun *Seri: VIII, No:54 sayl Teblii uyarnca yaplan aklamadr.
irketimizin iinde bulunduu mali durum nedeniyle, Ynetim Kurulumuzun 22.05.2009 tarihli toplantsnda Trk Ticaret Kanununun 324. maddesine gre, cra flas Kanununun 179. maddesi ve devam maddesi uyarnca flas Erteleme talebiyle Mahkemeye bavurulmasna ve gerekli ilemlerin yrtlmesine oy birlii ile karar verilmitir.
Yine ayn gn alnan dier bir Ynetim Kurulu karar ile de flas Erteleme talebiyle Mahkemeye bavurulmasna ve gerekli ilemlerin yrtlmesine ilikin sz konusu kararn ilgili Ticaret Mahkemesi tedbir karar verene kadar halka aklanmasnn irketimizi ve yatrmclarn zarara uratabilecei ngrlerek, szkonusu bilginin gizlilii korunarak Seri: VIII, No: 54 sayl zel Durumlarn kamuya aklanmasna ilikin esaslar tebliinin 15. maddesi gereince halka aklanmasnn ertelenmesine ve tedbir karar verildikten sonra MKB ve halka duyurulmasna oybirlii ile karar verilmitir.
Bu erevede Kadky 4. Asliye Ticaret Mahkemesi‚„ne yapm olduumuz iflas erteleme bavurusu ve bu bavurumuz karara balanana kadar geecek sre iinde irketimizin mal varlnn korunmas iin gerekli muhafaza tedbirlerinin alnmas ile ilgili bavurumuz Mahkeme tarafndan 23.06.2009 tarihi itibari ile kabul edilerek, Alacakllarn ve irketimizin hak ve karlarnn dengeli bir ekilde korunmas iin irketin faaliyetinin devam etmesi amac ile;
irketimiz hakknda 6183 sayl kanuna gre yaplan ve yaplm olan ve daha sonra yaplacak takipler de dahil olarak tm icra ve iflas takipleri, sat ve muhafaza ilemleri gibi tedbir uygulamalarnn K.‚„nun 179/b maddesine gre durdurulmasna, yeni takip yaplmamasna, haciz edilen ve muhafaza altna alnan ve irketin faaliyet alannda kullanlan tesis, eya, tehizat, bro malzemeleri ve demirbalarn irketimiz yetkililerine yeddiemin olarak teslimine, irketin mal varl olan gayrimenkullerinin ve aralarnn 3. kiilere devir ve temliklerinin ihtiyati tedbiren nlenmesine, K.‚„nun 179/b maddesine gre irket Ynetim Kurulu ve irket ortaklarnn yetkilerinin devamna, ancak irket mallarnn ve alacaklarnn menfaatinin korunmas, irket envanterlerinin yaplmas iyiletirme tedbirlerine nezaret etmeleri, Ynetim Kurulu ve dier organlarnn ilemlerinin denetiminde grevli ve yetkili olmak zere irketimize kayym olarak Yurdakul Tuner, Uur Grsoy ve Mehmet Ali Gldal‚„n atanmasna, kayymlarn mnferiden yetkili olmalarna, iletme faaliyetinin kayym gzetiminde Ynetim Kurulu tarafndan srdrlmesine ve irketimizin alaca tm kararlarn kayym onayna tabi tutulmasna, kayymlarn 3‚„er aylk sreler halinde iyiletirme projesi ileyii ve irketin mali durumu ile ilgili olarak rapor ibraz etmesine karar verilmitir. Karar yazs bugn elimize ulamtr.
lgili Mahkeme tarafndan verilen tedbir kararnn amac, irketimizin malvarl ile faaliyetlerinin hukuki mdahalelere kar korunarak irketin varln ve gelirlerini muhafaza edebilmesi, herhangi hukuki bir engelle karlamadan faaliyetini srdrebilmesi ve zkaynan glendirerek borlarn deyebilecek bir mali yapya kavumasn temin edecek esas karar verilene kadar geecek srede, irketimizin malvarl ile faaliyetlerinin hukuki mdahelelere kar korunmasn temin etmektir.
Szkonusu mahkeme karar internet sitemizin ‚“Gnlk Blten‚ blmnde ‚“irket Haberleri Ekleri‚ bal altnda ve KAP‚„ta yaynlanmaktadr.‚
( ( ( ( ( (( ( ( ( ( (( ( ( ( ( (
Yer mleri