Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 779/1098 ÝlkÝlk ... 279679729769777778779780781789829879 ... SonSon
Arama sonucu : 8783 madde; 6,225 - 6,232 arasý.

Konu: PRTAS - ÇBS Printaþ

1. Saçmalama konusu senin ifaden takdir etmesemde saygý duyarým Amerika konusunda ifadelerine katýlýyorum az bile demiþsin þirkette yatýrýmým olmadýðý konusunda %de yüz düþüncen yanlýþ çavuþoðullarýný aklamaya çalýþtýðýmý düþünmen yanlýþ ben hakim deðilim devletin makamlarý varken benim haddime deðil bu ülkede devletin bilgisi olmadan simit bile satamazsýn düþüncem çavuþoðullarý ile ilgili deðil kanunlar ve yönetmeliklerle ilgili olmasý ve tescil edilmesi gereken iþlemler yapýlmasý lazým kaldýki bana inancýn yok yine saygý duyarým ben þirkette pay sahibiyim ve çavuþoðullarý kadar payým olmasada payým kadar hakkým var onlarýn olduðu kadar haklýyým gerçekler çavuþoðullarýnýn burda suçlanmasý veya aklanmasý deðil adaletin iþine bizim müdahele etme hakkýmýz yok suçluysa uzanlar bezmenler ipekler gariboðullarý horzumlar kastelliler ve niceleri suçlarýnýn cezasýný çekti eðer sýra çavuþoðullarýndaysa kendileri uyarýlmýþ olmalý ben haklýyým para bende istediðimi yaparým mantýðýyla hareket ediyorlarsa örnekleri ve belgeleri ve sonuçlarý bende var olduki ýsrarlarý ve niyetleri kötü ise sonuç deðiþmez ben bunu yýllardýr yaþýyorum 30 yýl dile kolay gerçek dediðimiz elimizin altýnda olan ve elimin altýnda olmasada bir gerçek var oda pay sahibiyiz mülkiyet haklarý anayasal güvence altýndadýr ne düþünürsün bilemem ama ifade özgürlüðü sýnýrlý düþünce özgürlüðü serbest düþüncelere kimse müdahele edemez insanýn kendinde saklý kalýr düþündüklerimiz bize herþeyin doðru olduðunu hata yapmadýðýmýzý haklý olduðumuzu diretir gerçekler karþýmýza çýkan insanlarla yön deðiþtirebiliyor ve tecrübeler insanlara göre yön bulmaz.

2. biz burda yýrtýnsakta olacaðý varsa olacak .burda bize gerçekten kanuni süreçi takip eden delikanlý bizim gibi maðdur olan kiþileri güzel haber veren belki bir muhterem zat çýkar inþallah.yoksa gerisi boþ ...

3. 2onur2,þahsýnla alakalý inan zerre kadar kinim,nefretim,fesatlýðým ,hasetliðim ,kötü niyetim vb düþüncelerim olamaz çünkü þahsýný uzaktan yakýndan tanýmýyorum ki önyargýda bulunayým ancak þu kýrmadýk ceviz yapmadýklarý gayri resmi iþ kalmayan sonunda tüm iþlerini kýbrýsa taþýyan baþka isim adý altýnda yoluna devam eden Çavuþoðullarýnýn suçuzluðundan birde var olan adaletten tecelli edeceðinden bahsettin ya o yüzden biraz celallendim yani bunlarý söyleebildiðine göre bu þirketlere yatýrýmýn yok demek istedim..Yüzlerce þirket þaibeli bir þekilde battý yada batýrýldý tabiiki içleri boþaltýlarak arkalarýnda onbinlerce maðdur yatýrýmcý býrakarak peki senin bahsettiðin o adaletli,hakkaniyetli,adil devlet yöneticilerin bu güne kadar neredeler neden sesleri çýkmýyor maðdur vatandaþýn yanýnda yer almýyorlar...Her devirde olduðu gibi mazlum vatandaþlar zalim soyguncular tarafýndan ezilmekte alýn terleri çalýnmakta haklarý hukuklarý yok edilmekte ama devleti yönetenler hem zalimin saflarýnda yer almýþtýr bu güne dek ..Bu gün Cimer'e spk'ya yazsan ne olur cevap vermeye bile gerek yok hatta baþka bir sitede birisi yazmýþ spk'ya demiþki;''siz soyguncu þirket patronlarýyla ortakmýsýnýz'' diye,onlarda geri cevap yazmýþlar ;''gel beraber yiyelim'' gibi..Ciddiyetsizliðe bak ..Neyse baþýnýzý aðýrtmayayým bazen oluyor böyle sert eleþtiriler ancak ayný gemideyiz sebebide belli halden anlamamýz lazým..2010-2011 yýlý baþlarýnda 0.65 krþ 'a çýkmýþtý Printaþ zararýna elim varmadý satayým sonrada geri geldi fiyatý malümunuz.. Tüm CBS Printaþ maðdurlarýna selamlar ..2onur2 kardeþ,sýkma canýný gönlün ferah olsun...

4. (yapmadýklarý gayri resmi iþ kalmayan sonunda tüm iþlerini kýbrýsa taþýyan baþka isim adý altýnda yoluna devam eden çavuþoðullarýnýn)

Devletin izni olmadan finansal ve duran varlýklarý üzerinde þirketin menfaatlerini þahþi menfaatleri doðrultusunda kullanamaz isim deðiþtirme konusu printaþýn bu üçüncü ismi ismini deðiþtirmesi pay sahiplerinin haklarýnýn gasp edilmesi anlamýna gelmez birleþerek devrolduðu devraldýðý veya kýsmi olarak bölünerek yeni þirket kuruluþlarýnda ttk 140.maddesine göre ayni haklarada sahibiz mülkiyet haklarý anayasal güvence altýndadýr mülkiyetlerin devri bir þarta tabidir bir anlaþma yapýlmasý resmiyete dökülmesi gerekir þirketin finansal varlýklarý üzerinde bir oynama þahsi bir menfaat elde ederse ki zor bir durum yapanlarýn örnekleri oldu yurt dýþýna kaçanlarý zaten biliyorsun yinede çözüm olarak bunlarýn þahsi mal varlýklarýna el konur. Hiçbir yönetim kadrosu fabrikalarý mal varlýklarý arsa daire gibi mülkleri çantasýna koyup yurt dýþýna götüremiyor kalem oyunlarý kelime oyunlarý algý operasyonlarýyla bir sonuca ulaþamazlar mülkiyet haklarý anayasayla güvence altýna alýnmýþtýr hiçkimse payý haricinde bir hak idda edemez çaldýysa çýrptýysa parmaðýný yaladýysa bu durumlar yargýnýn incelemesi sonucu alýnacak kararla ilgilidir umarým adalet bizim gibi yatýrýmcýlara artýk bir çözüm bulur ayrýlma hakkýný kullandýrýr veya bu düzenin iþleyiþini yakýndan takip ederek maðduriyet leri önler þirketlerin borsa kotundan çýkmasý kanun kapsamýndan çýkmasý kanun kapsamýna alýnmasý yönetmeliklerde bunlarla ilgili þartlar var kanun kapsamýndan çýkan çýkarýlan þirketlerde ayrýlma hakkýnýn kullandýrýlmamasý iþte takýldýðým konu bu adaletin neden uygulamada geç kaldýðý veya niyetinin ne olduðunu bilmediðimiz bir bekleyiþ içerisindeyiz. Nihai bir karar neden alýnamýyor veya tescil edilemiyor. Yaptýðýmýz yatýrýmlarda þirketin baðlý ortaklarý iþtirakleri var güçlü þirket diye alýyoruz sonuç baðlý ortaklarý sermayelerini arttýrýnca hakim þirket öz kaynaklarýný baðlý ortaklarýna aktarmýþ oluyor ve teknik iflas konumuna düþüyor bir dahada þirketler konsolide edilmeden yýllarca mahkemelerde iflas sürcinin kapanmasýný bekliyoruz sonuç yok bilgi yok mahkeme kararlarý yok özeldurum açýklamalarý yok yerdemiyiz göktemiyiz ayný gemidemiyiz bir sonuç daha göremedik.

5. .

SEKÝZÝNCÝ BÖLÜM

Ortak Sayýsý Nedeniyle Paylarý Halka Arz Olunmuþ Sayýlan Ortaklýklar

Ortak sayýsý nedeniyle paylarý halka arz olunmuþ sayýlan ortaklýklar

MADDE 34 – (1) Pay sahibi sayýsý beþ yüzü aþan ortaklýklarýn paylarý halka arz olunmuþ sayýlýr ve bu ortaklýklar Kanun hükümlerine tabi olurlar.

(2) Ortaklýklar, ortaklýk pay defteri, genel kurul toplantýsýnda hazýr bulunanlar listesi, kar payý daðýtýmýna dair muhasebe kayýt ve belgeleri, kuruluþ ve sermaye artýrýmýnda baþvuran ortaklara iliþkin kayýt ve belgelerle ve ortaklýðýn ortaklarla iliþkilerine ait diðer iþlemler sýrasýnda herhangi bir þekilde ortak sayýlarýnýn beþ yüzden fazla olduðunu belirleyebilirler.

(3) Paylarý halka arz olunmuþ sayýlan ortaklýklarýn Kurula, halka açýk ortaklýk statüsünün kazanýldýðýný öðrendikleri tarihten itibaren otuz gün içinde bu Tebliðin 12 numaralý ekinde yer alan bilgileri içeren bir beyannameyi halka açýk ortaklýk statüsüne kavuþtuðunun Kurulca onaylanmasý amacýyla vermeleri, esas sözleþmelerini Kanun hükümlerine uygun hale getirmek amacýyla madde tadil tasarýlarýný hazýrlayarak Kurula baþvuruda bulunmalarý ve esas sözleþme deðiþikliðine iliþkin Kurulun uygun görüþünün alýnmasýndan sonra gerekli deðiþiklikleri uygun görüþ karar tarihinden itibaren azami altý ay içerisinde yapýlacak genel kurul toplantýsýnda karara baðlamalarý gereklidir.

Ortak sayýsý nedeniyle paylarý halka arz olunmuþ sayýlan ortaklýklarýn paylarýnýn borsada iþlem görebilmesi

MADDE 35 – (1) Paylarý borsada iþlem görmeyen halka açýk ortaklýklar, halka açýk ortaklýk statüsünü kazandýktan sonra en geç iki yýl içinde paylarýnýn iþlem görmesi için borsaya baþvurmak zorundadýrlar. Aksi durumda, Kurul, bu paylarýn borsada iþlem görmesi veya ortaklýðýn halka açýk ortaklýk statüsünden çýkarýlmasý için, ortaklýðýn talebini aramaksýzýn gerekli kararlarý alýr.

(2) Paylarý borsada iþlem görmeyen halka açýk ortaklýklarýn paylarýnýn borsada iþlem görmesi için esas sözleþme deðiþikliði gerekmesi durumunda, borsaya baþvurulmadan önce ortaklýk yönetim kurulu, ortaklýk paylarýnýn borsada iþlem görmesine yönelik esas sözleþme deðiþiklikleri için Kurulun uygun görüþünü alýr. Kurulun uygun görüþünü müteakip, esas sözleþme deðiþiklikleri paylarýn borsada iþlem görmeye baþlamasýndan önce ve her halükarda uygun görüþ karar tarihinden itibaren azami altý ay içerisinde yapýlacak genel kurul toplantýsýnda karara baðlanýr.

(3) Paylarý borsada iþlem görmeyen halka açýk ortaklýklarýn paylarýnýn borsada iþlem görmesi için izahname düzenlenmesi ve izahnamenin borsaya yapýlan baþvuruyla eþ zamanlý olarak Kurul onayýna sunulmasý zorunludur. Bu ortaklýklarýn paylarýnýn borsada iþlem görmeye baþlamasýna iliþkin referans fiyatýn belirlenmesinde borsa düzenlemelerine uyulur.

(4) Bu maddenin birinci fýkrasý kapsamýndaki ortaklýklardan paylarýnýn borsada iþlem görmesini istemeyenler için Kurulun Kanun kapsamýndan çýkmaya iliþkin düzenlemelerine uyulur.

6.  Alýntý Originally Posted by 2onur2= Yazýyý Oku
    (yapmadýklarý gayri resmi iþ kalmayan sonunda tüm iþlerini kýbrýsa taþýyan baþka isim adý altýnda yoluna devam eden çavuþoðullarýnýn)

Devletin izni olmadan finansal ve duran varlýklarý üzerinde þirketin menfaatlerini þahþi menfaatleri doðrultusunda kullanamaz isim deðiþtirme konusu printaþýn bu üçüncü ismi ismini deðiþtirmesi pay sahiplerinin haklarýnýn gasp edilmesi anlamýna gelmez birleþerek devrolduðu devraldýðý veya kýsmi olarak bölünerek yeni þirket kuruluþlarýnda ttk 140.maddesine göre ayni haklarada sahibiz mülkiyet haklarý anayasal güvence altýndadýr mülkiyetlerin devri bir þarta tabidir bir anlaþma yapýlmasý resmiyete dökülmesi gerekir þirketin finansal varlýklarý üzerinde bir oynama þahsi bir menfaat elde ederse ki zor bir durum yapanlarýn örnekleri oldu yurt dýþýna kaçanlarý zaten biliyorsun yinede çözüm olarak bunlarýn þahsi mal varlýklarýna el konur. Hiçbir yönetim kadrosu fabrikalarý mal varlýklarý arsa daire gibi mülkleri çantasýna koyup yurt dýþýna götüremiyor kalem oyunlarý kelime oyunlarý algý operasyonlarýyla bir sonuca ulaþamazlar mülkiyet haklarý anayasayla güvence altýna alýnmýþtýr hiçkimse payý haricinde bir hak idda edemez çaldýysa çýrptýysa parmaðýný yaladýysa bu durumlar yargýnýn incelemesi sonucu alýnacak kararla ilgilidir umarým adalet bizim gibi yatýrýmcýlara artýk bir çözüm bulur ayrýlma hakkýný kullandýrýr veya bu düzenin iþleyiþini yakýndan takip ederek maðduriyet leri önler þirketlerin borsa kotundan çýkmasý kanun kapsamýndan çýkmasý kanun kapsamýna alýnmasý yönetmeliklerde bunlarla ilgili þartlar var kanun kapsamýndan çýkan çýkarýlan þirketlerde ayrýlma hakkýnýn kullandýrýlmamasý iþte takýldýðým konu bu adaletin neden uygulamada geç kaldýðý veya niyetinin ne olduðunu bilmediðimiz bir bekleyiþ içerisindeyiz. Nihai bir karar neden alýnamýyor veya tescil edilemiyor. Yaptýðýmýz yatýrýmlarda þirketin baðlý ortaklarý iþtirakleri var güçlü þirket diye alýyoruz sonuç baðlý ortaklarý sermayelerini arttýrýnca hakim þirket öz kaynaklarýný baðlý ortaklarýna aktarmýþ oluyor ve teknik iflas konumuna düþüyor bir dahada þirketler konsolide edilmeden yýllarca mahkemelerde iflas sürcinin kapanmasýný bekliyoruz sonuç yok bilgi yok mahkeme kararlarý yok özeldurum açýklamalarý yok yerdemiyiz göktemiyiz ayný gemidemiyiz bir sonuç daha göremedik.
    senin rabak santraller ne oldu.efsane raks hepsi hüsran.en delikanlý meges boya çýktý.borsadaki tahtasý kapanan onca þirketten benim düþüncem. gerisi takke külah.

7.  Alýntý Originally Posted by akant2017 Yazýyý Oku
    senin rabak santraller ne oldu.efsane raks hepsi hüsran.en delikanlý meges boya çýktý.borsadaki tahtasý kapanan onca þirketten benim düþüncem. gerisi takke külah.
    https://drive.google.com/file/d/1jSG...w?usp=drivesdk

Takke külah fes þapka kep bone ne derlerse desinler algýlar battý bitti iflas etti patron malý götürdü üzerine kurulu tescil edilen ne var laf belge varmý yok kanun varmý var uyan varmý yok hata bizdemi herzaman 30 yýl öncede ayný þimdide þimdiden sonra kaç yýl daha sabýrlýk ömrümüz kaldý bilmiyorum.

https://drive.google.com/file/d/1yMY...w?usp=drivesdk

Baðlý ortaklarý iþtirakleri varmý var koruma tarým köytaþ mensucat santral telka rabak izka rabak trakya sanayi,nexans, mepa rabak, santral holding, daha yazamadýðým kadar çok sonuç þimdilik yok konu hakkýnda ticaret bakanlýðýna yazý göndermem istendi bakalým konu hakkýnda arþivden önemli olanlarý göndereceðim ne diyecekler uzun zamandýr aradým ilk defa telefonuma geçen gün cevap verildi araþtýrýlmasý gereken bir durummuþ
    Ttk kanunun 140. Maddesini söyleyince durum detaylý bir durum olduðunu baðlý ortaklarýný sordu ilk koruma tarýma baktý faal durumda olduðunu söyledi araþtýrma yapýlýnca detaylý bilgi alýrýz umarým ayrýlma hakkýný kullanmak istediðimi söyledim mahkemeden bahsetti dava açmaya gerek olurmu bilmiyorum en kýsa zamanda bir yazý göndermeyi düþünüyorum .

2. Ortaklýk paylarý ve haklarý
    a) Ortaklýk payýnýn ve haklarýnýn korunmasý
    MADDE 140- (1) Devrolunan þirketin ortaklarýnýn, mevcut ortaklýk paylarýný ve haklarýný
    karþýlayacak deðerde, devralan þirketin paylarý ve haklarý üzerinde istemde bulunma haklarý
    vardýr. Bu istem hakký, birleþmeye katýlan þirketlerin malvarlýklarýnýn deðeri, oy haklarýnýn
    daðýlýmý ve önem taþýyan diðer hususlar dikkate alýnarak hesaplanýr.
    (2) Ortaklýk paylarýnýn deðiþim oranlarý belirlenirken, devrolunan þirketin ortaklarýna
    tahsis olunan ortaklýk paylarýnýn gerçek deðerlerinin onda birini aþmamasý þartýyla, bir
    denkleþtirme ödenmesi öngörülebilir.
    (3) Devrolunan þirketin oydan yoksun paylarýna sahip ortaklarýna ayný deðerde, oydan
    yoksun veya oy hakkýný haiz paylar verilir.
    (4) Devrolunan þirkette mevcut bulunan paylara baðlý imtiyaz haklarý karþýlýðýnda,
    devralan þirkette eþ deðerde haklar veya uygun bir karþýlýk verilir.
    (5) Devralan þirket, devrolunan þirketin intifa senedi sahiplerine, eþ deðerli haklar tanýmak
    veya intifa senetlerini, birleþme sözleþmesinin yapýldýðý tarihteki gerçek deðeriyle satýn almak
    zorundadýr.

8.  Alýntý Originally Posted by akant2017 Yazýyý Oku
    Meges te düþüncem ayný görüþte deðilim soru iþaretleri çok var tasfiye bakiyesi daðýtýlmadý fesif kararý yok tasfinin sadece adý geçiyor tasfiye konusu sorunlu þirket hisselerinde haciz rehin teminat gibi takyidat olduðundan tasfiye zaten edilemez takke külah misali bir duruma benziyor borsada iþlem gördüðü son fiyat aritmetik ortalama alýnarak pay geri alým teklifi yapýldý sorunlu pay alým teklifi gibi olmuþ meges þu anda faaliyetleri ne devam ediyor.

Sayfa 779/1098 ÝlkÝlk ... 279679729769777778779780781789829879 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •