istifade resen tescil...çbs satýþ pazarlama ticaret sicil gazetesin ne anlama geliyor..
istifade resen tescil...çbs satýþ pazarlama ticaret sicil gazetesin ne anlama geliyor..
Bu yazý bana kalýrsa eksik atýfta bulunduðu bir kanun maddesi olmasý gerekir. Resen kelimesi çok yerde kullanýlýyor ticaret sicilinin resen silinmesi mesela içi boþ olan tasfiye edilmiþ uzun süredir faliyeti alacaðý ve borcu olmayan þirket cumhurbaþkaný kararýyle(resen) ticaret sicili silinir. Yöntim kurulu kararlarý ile mahkeme kararý ile sicil müdürlüklükleri ile bir dayanaðý olmasý lazým alýnmasý çýkarýlmasý ile ilgili bundan ben anlam çýkaramadým .
Mevzu þu;ÝTO kayýtlarýnda çbs satýþ ve pazarlamada aþ yönetim kurulu üyesi olan k.sami özerin istifa etmesi ile alakalý kayýt.
ÝFLAS HALÝNDEKÝ ÞÝRKET, BÝLEREK MAHKEMEYE BÝLDÝRÝLMEDÝ
Savcýlýk, þüphelilerin ‘hileli iflas’ suçunu iþleyip iþlemediðinin tespiti için Gümrük ve Ticaret Bakanlýðý’ndan ÇBS Dekoratif Boyalar Üretim ve Pazarlama AÞ.’nin incelenmesini istedi. Bakanlýk müfettiþleri, þirketle ilgili 26 Mart 2013’te 40 sayfalýk rapor ve 357 sayfalýk eklerini savcýlýða teslim ettiler. Raporda þirketten alacaðý bulunan þahýslarýn alacaklarýný alamadýklarý, þirketin ana sermayesinin gizlenmesi veya deðerinin azalmasý durumunun söz konusu olduðu anlatýldý.
2 onur 2 bu davanýn sonucu belli oldumu bilgin varmý?
Bakanlýk Teftiþ raporuna göre gerçeðe aykýrý muhasebe oyunlarý ile þirketin hesaplarý, baþka hesaplara aktarýldý. 2003 yýlýnda þirketin ödenmiþ sermayesi 16 bin 304 lira olmasýna raðmen geçmiþ yýl zararý 4 milyon 849 bin 549 lirayý buldu. Bu þekilde þirketin aktifleri, þirketten alacaðý bulunan kiþilerin alacaklarýný karþýlamaya yetmedi. Þirket sermayesinin oluþan zararlarý ile alacaklar tamamen karþýlýksýz kaldý. Bu durum 2004 yýlýndan 2008 yýlýna kadar devam etti. Þirket daha önceki bir zamanda fiilen iflas durumunda olduðu halde bu durum mahkemeye bildirilmedi ve þirket borçlanmaya devam ederek maðduriyet yaþayan alacaklýlarýn artmasýna sebebiyet verildi. Bu arada bazý þirketler hakkýnda mahkemeden iflasýn ertelenmesine iliþkin mahkeme kararý alýnarak faaliyetlerini sürdürüldü. Buna karþýlýk þikayetçi Dursun Eroðlu gibi maðdurlar yaratýldý. Þüpheliler ana sermayenin þirket alacaklarýný karþýlamaya yetmediðini bildikleri halde þirketin faaliyetlerini devam ettirdi
böyle bir þirket yöneticileri neler yapmaz çýkamýyorum karanlýk odadan kumandayýda çbs satýþ pazarlamaya koymuþlar bence bir çok iþleri sanýrým ordan yürütüyorlar diye seneryo yazýyorum.bizim tosunlarý bunlar kesip yer bence .
BOYA sektörünün önde gelen isimlerinden ÇBS Holding'in Yönetim Kurulu Baþkaný Ali Eþref Çavuþoðlu'na hileli iflas ve dolandýrýcýlýk suçlamasýyla 15 yýla kadar hapis istemiyle dava açýldý.
Boya sektörünün önde gelen isimlerinden ÇBS Holding'in Yönetim Kurulu Baþkaný Ali Eþref Çavuþoðlu (56), Burhan Çavuþoðlu (47), Orhan Çavuþoðlu (57) ve Bülent Tomaç'a (49) hileli iflas ve dolandýrýcýlýk suçlamasýyla 15'er yýla kadar hapis istemiyle dava açýldý.
Þirketin Ankara Bölge Temsilciliði'nde çalýþan Dursun Eroðlu (33), iþten çýkarýlýp alacaklarýný alamadýðý gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Ýcra takibi baþlatan Eroðlu'nun avukatý, haciz için gittiði ÇBS'nin Gebze'deki fabrikasýnda 'þirket iflas etti' yanýtýný aldý.
Ancak fabrikada imalat yapýldýðý görüldü. Þüphelilerin çok sayýda þirkete ortak olduðununun görülmesi üzerine Eroðlu bu kez "hileli iflas" ihbarý yaptý. .
BÝRDE BU VAR BÝLÝNEN GERÇÝ AMA ÇÖZÜLMEYEN ÝÞLERÝ ZOR BUNLARI KESÝN ÇÖZÜP ONURUNU KURTARMASI GEREK ZAMAN KISALIYOR BENCE..
Bu yazýyý hayal meyal hatýrlar gibiyim sonucu hakkýnda bilgim yok 2013ten buyana bir þey olmadýðýna göre savcýlýk dava açmaya gerek görmedi. Benim düþüncem daha çok spk 2017 1.ve6. Ayda yapýlan suç duyrularý savcýlýk ne yaptý asýl haber bunlarda . Bunlardan nasýl haber alabiliriz. Konular ciddi ihbar deðil suç duyrusu.
Bir iþ insaný için çok olumsuz ve sýkýntýlý bir durum.tüm fikirlerim þu anda deðiþti.bu dava sonucu ne çýkacak ihtimali ile ilgili hareket ediliyor olabilir.sanýrým bizim akibetimizide belirleyebilir bu hileli iflas dava sonucu.çünkü hiç istemem allah korusun ama hapse kadar gidecek bir son dahi olabilir.umarým yönetim bu durumu savuþtururlar.biz neler düþünürken görüldügü üzere mahkemenin giyotini boyun etrafýnda dolanýyor.kolay deðil.inþallah hep beraber atlatýrýz.
Yer Ýmleri