Bir þirketin sermaye ortaðý bulmasý için borsada olmasý ve olmamasý arasýndaki fark benim görüþüme göre þöyle;
Borsa dýþýnda bir þirkete sermaye ortaðý olacak kiþi genelde iþi iyi bilen kiþidir.Þirketin deðerini aþaðý yukarý iyi hesap eder ve ona göre ortaklýða katýlýr.
Borsadaki bir þirkete binlerce veya milyonlarca benim gibi çaylak yatýrýmcý ortak olur.10 liralýk þirketi 100 liraya bize satarlar.Yani þirketin borsada sermaye ortaðý bulmasý þirket açýsýndan daha kârlý gibi görünüyor.
ALÝ
EÞREF ÇAVUÞOÐLU
Y.K.
ÜYESÝ
TASFÝYE HALÝNDE ÇBS OTO BOYA SÝSTEMLERÝ SANAYÝ VE TÝCARET
ANONÝM ÞÝRKETÝ.........nipponla olan anlaþma için tasfiye edilmiþ olabilirmi bizim tahsis edilen paylar burda. Doðantürk þimdi acaba dedittirdi.
TARÝH:09/04/2008
BORSABAÞKANLIÐIDUYURUSU:
PRTAS ÇBS PrintaþOtoBoyaveGereçleriSanayiiA.Þ.’ninçýkarýlm ýþsermayesinin15.079.350 YTL’ndan
24.880.928 YTL’naartýrýlmasýdolayýsýylaihraçedilentoplam 9.801.578YTLnominaldeðerlipaylarýn,
ortaklarýnrüçhanhaklarýnýnkýsýtlanmasýsuretiyletah sisliolaraksatýþiþlemi09.04.2008tarihindeToptan
SatýþlarPazarý’ndagerçekleþtirilmiþtir.
10.04.2008tarihindenitibarenÝMKBHisseSenetleriEnde ksleri’ninhesaplanmasýnda,þirketinsermayesi
24.880.928YTL,MKKsaklamaoraný45%olarakdikkatealýna caktýr.
ito da ticaret sicil gazete bölümde yazýyor ben girip bakamadým .bu arada ali eþref bey eski yönetici konumunda ito da
ticaret sicil eror veriyor 2 onur 2 sen bir bak bence
Yer Ýmleri