Originally Posted by
2onur2=
BUNDA DA VARDIR BR HAYIR
Bir zamanlar Afrika€™daki bir lkede hkm sren bir kral vard. Kral, daha ocukluundan itibaren arkada olduu, birlikte byd bir dostunu hi yanndan ayrmazd. Nereye gitse onu da beraberinde gtrrd. Kraln bu arkadann ise deiik bir huyu vard. ster kendi bana gelsin ister bakasnn, ister iyi olsun ister kt, her olay karsnda hep ayn eyi sylerdi:
-Bunda da bir hayr var!
Bir gn kralla arkada birlikte ava ktlar. Kraln arkada tfekleri dolduruyor, krala veriyor, kral da ate ediyordu. Arkada muhtemelen tfeklerden birini doldururken bir yanllk yapt ve kral ate ederken tfei geriye doru patlad ve kraln ba parma koptu. Durumu gren arkada her zamanki szn syledi:
-Bunda da bir hayr var! Kral ac ve fkeyle bard:
-Bunda hayr filan yok! Grmyor musun, parmam koptu?€™
Ve sonra da kzgnl gemedii iin arkadan zindana attrd.
Bir yl kadar sonra, kral insan yiyen kabilelerin yaad ve aslnda uzak durmas gereken bir blgede birka adamyla birlikte avlanyordu. Yamyamlar onlar ele geirdiler ve kylerine gtrdler. Ellerini, ayaklarn baladlar. Sonra da odunlarn ortasna diktikleri direklere baladlar. Tam odunlar tututurmaya geliyorlard ki kraln baparmann olmadn fark ettiler. Bu kabile, batl inanlar nedeniyle uzuvlarndan biri eksik olan insanlar yemiyordu. Byle bir insan yedikleri takdirde balarna kt olaylar geleceine inanyorlard. Bu korkuyla, kral zdler ve salverdiler. Dierlerini piirip yediler. Sarayna dndnde, kurtuluunun kopuk parma sayesinde gerekletiini anlayan kral, onca yllk arkadana reva grd muameleden dolay piman oldu. Hemen zindana kotu ve zindandan kard arkadana bandan geenleri bir bir anlatt.
-Haklymsn!€™ dedi. Parmamn kopmasnda gerekten de bir hayr varm. te bu yzden, seni bu kadar uzun sre zindanda tuttuum iin zr diliyorum. Yaptm ok haksz ve kt bir eydi.
-Hayr, diye karlk verdi arkada. Bunda da bir hayr var.
-Ne diyorsun Allah akna? diye hayretle bard kral. Bir arkadam zindanda tutmann neresinde hayr olabilir?
-Dnsene, ben zindanda olmasaydm, seninle birlikte avda olurdum, deil mi? Ve sonrasn dnsene.
Yer mleri