Saol reis sizede iin asl bu borsa dardan grnd gibi deil gelecee yatrm yaparken bir fedakarlk yapyorsun konu okadar geniki balang olarak birikimlerim frsat bulduka lot lot dolar alacama hisse alrm faiz malum dolar yabanc para seenekler arasnda hisse senedi var pay sahiplerinin haklar var ve kurumsal bir yapnn orta oluyorsun konunlarla korunan ama yine kanunlarla makamlarn ve kanun hkmnde kararnamelerin sayesinde byle kiminde 30 kiminde 10 yldr bekliyoruz ne bekliyoruz niye bekliyoruz nekadar bekliyeceiz cevap veren yok irket kar ederken kar pay bekler insan olmuyor yeni irketler kuruluyor hakim irket iflasa srkleniyor bal ortaklarndan ayni haklara sahip olduumuz halde bize cevap veren makam yok drstlk effaflk hak hukuk azlarndan dmyor istemeye gelince ben bilmem ona sor buna sor bu ii bilmeyenlerin makamda ii ne bu zamana kadar iyi veya kt rzkmz kardk yalar ilerledi artk bir sonu grmek istiyoruz bu yatan sonra yediklerimiz kar hastane kaplarna yaknlamaya baladk tuz yasak eker yasak genlik gidiyor artk devletin vardr bir bildii diyordum 30 yl oldu hak kitabna ne oldu bu zamana kadar hangi irketin hissesini aldysam kat hrsz patron dedikodusu devletin asli grevi ne bu patronlara bakanlara yetkiyi veren kim kurumsal ynetim tebliini nemli nitelikteki ilemler tebliini ve bir ok tebli kimlerin karlar iin yazlyor bence haktan adaletten bahseden makamlar utanmal bu teblileri uygulamyor uygulatamyorsa adaletin nerde makamn kimin iine yaryor 30 yldr birey grmedik yalandan dedikodudan baka
Kymetli kadim dost,deerli yorumlarna aynen katlyorum hatta tebrik ediyorum nk gerekleri ve dorular haykryorsun ama mlmanl,hukuku,hakk,adaleti,hakkaniyeti dilinden drmeyen fakir,fukara,gariban dman zalimin,zulmn,zenginin,hrszn,dolandrcnn dostlar olanlar kp demiyor ya bir kulak verelim nedir bunlarn derdi mrmzde bir kere olsun derman olalm diye yleki iblis bile bunlardan daha duyarl ve anlayl hi deilse bir sre mutluluu tattryor sonra tuzana dryor bunlarsa bizi hi duymuyor bile birde zalim paronlara bamz tutuyorlar eziyorlar bzyorlar zyorlar bizleri..ytd..Allah yardmcmz olsun ..
Hayrl Ramazanlar bs ve Printa ailesi maalesefki bu haftada spk bltende bs ile alakal hi bir ey yok *♂️ Spk iini doru yapsa idi gerekli kontrolleri gzel yapp denetimleri sk tutsa Trk yatrmcs bu hallere dmezdi *♂️ Yabanc dediimiz adamlar akll adamlar coinleri karttlar btn trkler coin'ci oldu.Bizim borsamzda yatrm yapan hep soyuluyor malasef en iyi firmaya yatrm yap gine zarar yazyo rnek Aselsan en dandik firmalar alm ban gitmi uzerta boya bile 96.35 grm Dnyann en iyileri arasnda olan Aselsan 15.02 Tl 40 ardan alan adamn paras pul olmu.Bu sistemle coinlere kaan daha ok olur .naallah alrd hissemiz avuoluda hedefleri yksek tutup bunca yln acsn karttrr.Hayrl Ramazanlar Hakmzda hayrls
(5) Gayrimenkul yatrm ortaklklarnn kurulularnda ve sermaye artrmlarnda, Kurulca
portfye alnmas uygun grlen varlklar ayni sermaye olarak konulabilir. Bu varlklarn
deerlemesine ilikin usul ve esaslar Kurulca belirlenir. Gayrimenkul yatrm ortaklklar ayni
sermaye karl ihra edecekleri paylar Kurulca belirlenen esaslar erevesinde halka arz
edebilirler.
Ortaklklarn kendi paylarn satn ve rehin almas
MADDE 22 - (1) Halka ak ortaklklar, kendi paylarn, TTK hkmlerine bal olmakszn,
Kurul tarafndan belirlenen artlar erevesinde satn alabilir ve rehin olarak kabul edebilirler.
Kurul, halka ak ortaklklarn kendi paylarn satn ve rehin almasna ilikin artlar, ilem
snrlarn, geri alnan paylarn elden karlmas veya itfas ve bu hususlarn kamuya
aklanmasna ilikin usul ve esaslar dzenler.
Ortaklklarn nemli nitelikteki ilemleri
MADDE 23 - (1) Halka ak ortaklklarn,
a) Birleme, blnme ilemlerine taraf olmas, tr deitirme veya sona erme karar
almas,
b) Malvarlnn tmn veya nemli bir blmn devretmesi veya zerinde bir ayni
hak tesis etmesi veya kiralamas,
c) Faaliyet konusunu tmyle veya nemli lde deitirmesi,
) mtiyaz ngrmesi veya mevcut imtiyazlarn kapsam veya konusunu deitirmesi,
d) Borsa kotundan kmas
gibi hususlar bu Kanunun uygulanmasnda nemli nitelikte ilem saylr. Kurul, nemlilik
ls de dahil olmak zere bu nitelikteki ilemlerde bulunulabilmesi veya kararlarn
alnabilmesi iin uyulmas zorunlu usul ve esaslar belirlemeye yetkilidir.
(2) Bu maddenin birinci fkrasnda dzenlenen zorunlulua uyulmakszn gerekletirilen
ilemlerde, Kurul, ihlalin arlna gre idari para cezas vermeye veya ilemin iptaline veya hem idari para cezas hem de ilemin iptaline karar vermeye yetkilidir. lemin iptali halinde,
taraflar tebli tarihinden itibaren otuz gn iinde ilem ncesi durumu aynen salamak
zorundadrlar. lem ncesi durumu salamann mmkn olmad hallerde Kurul, uygun
grecei dier telafi edici tedbirleri alabilir.
(3) Halka ak ortaklklarda yeni pay alma haklarnn kstlanmas, kaytl sermaye
sisteminde ynetim kuruluna yeni pay alma haklarn kstlama yetkisinin verilmesi, sermaye
azaltm ve birinci fkrada tanmlanan nemli nitelikteki ilemlere ilikin kararlar, ana
szlemelerinde aka oran belirtilmek suretiyle daha ar nisaplar ngrlmedii takdirde
toplant nisab aranmakszn, ortaklk genel kuruluna katlan oy hakkn haiz paylarn te
ikisinin olumlu oylar ile alnr. Ancak, toplantda sermayeyi temsil eden oy hakkn haiz paylarn
en az yarsnn hazr bulunmas halinde, ana szlemede aka daha ar nisaplar
ngrlmedike, toplantya katlan oy hakkn haiz paylarn ounluu ile karar alnr. Bu
ilemlerde, TTK’nn 436 nc maddesinin birinci fkrasna gre taraf olan ortaklar bu ilemlerin
onaylanaca genel kurul toplantlarnda oy kullanamazlar. Bu nisaplar hafifleten esas szleme
hkmleri geersizdir.
Yer mleri