Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 767/1098 ÝlkÝlk ... 267667717757765766767768769777817867 ... SonSon
Arama sonucu : 8783 madde; 6,129 - 6,136 arasý.

Konu: PRTAS - ÇBS Printaþ

1. Akant birleþmeden bir haber yok halka arzlar son sürat bizim þirket viteslerimi karýþtýrdý gaza basbayýmý unuttu deposu doluda bi gariplik var dalton kardeþlere direksiyonu verdiler ne ileri ne geri kaldýk yolda otostop yapýcaz bu gidiþle forumdada herkes çalý dibinde bekliyor sesiz sedasýz rüya görende yok korkulu korkusuz tabir yapan birileri olurdu.

2.  Alýntý Originally Posted by 2onur2= Yazýyý Oku
    Akant birleþmeden bir haber yok halka arzlar son sürat bizim þirket viteslerimi karýþtýrdý gaza basbayýmý unuttu deposu doluda bi gariplik var dalton kardeþlere direksiyonu verdiler ne ileri ne geri kaldýk yolda otostop yapýcaz bu gidiþle forumdada herkes çalý dibinde bekliyor sesiz sedasýz rüya görende yok korkulu korkusuz tabir yapan birileri olurdu.
    at ,üsküdar,hayal,tosuncuk,geri dönüþ vs.vs.al takke ver külah ben umudumu kestim,keþke o zaman tuvalet kaðýdý alsaydým 1.e 20 satamasak bile bir iþe yarardý...alýp çerçeveletip çavuþlardan yediðim darbe olarak torunlarýma býrakýcam sanýrým durum onu gösteriyor.

3. tuvalet kaðýdý bile o dönem 1 lira civarýnda...þimdi en kötüsü 20 tl civarý..

4.  Alýntý Originally Posted by akant2017 Yazýyý Oku
    at ,üsküdar,hayal,tosuncuk,geri dönüþ vs.vs.al takke ver külah ben umudumu kestim,keþke o zaman tuvalet kaðýdý alsaydým 1.e 20 satamasak bile bir iþe yarardý...alýp çerçeveletip çavuþlardan yediðim darbe olarak torunlarýma býrakýcam sanýrým durum onu gösteriyor.
    Neden ben çavuþoðullarýndan darbe yediðimizi düþünmüyorum 30 yýldýr bir çok darbeler gördüm elimdeki hisseler donduruldu baðlý ortaklarý yoluna devam ediyor þirketler konsolide edilmiyor ve bir çok þirkette hakim konumda iþtirakleri var patronlarýn hisseleri %30 un üzerinde olanlar çok az bu hisseye sahip olanlar varlýk satýþý olsun birleþme bölünme iþtirak konularý genelkurul karý olmadan ayrýlma hakký tanýnmadan toplantý nisaplarý saðlanmadan yapýlamaz önemli nitelikteki iþlemler baðýmsýz denetim deðerleme raporlarýný hazýrlanmasý engelleniyor bir sebepleri olmalý çavuþoðullarýnýn insafýna merhametine ihtiyacýmýzýn olduðunu düþünmüyorum tek düþündüðüm adaletin tecellisi bizim gibi yatýrýmcýlarýn kaderi bu olmamalý adalete olan güven tescil gerektirir makamlar niçin var iflas erteleme tasfiye ve fesif kararlarý tescil edilmesi gereken bilgiler fesih yoksa sicil kaydýnýn neden kapatýldýðý hangi þirketlerde iþtirakinin yüzde kaç olduðu tescil edilmeli adalet adalet kimine kavun kimine kelek hep bize gelincemi kelek ne zaman kelek kavun olacak mülkiyet haklarý anayasal güvence altýndadýr iþbankasýndaki chp ye ait olan hisselerin hazineye devrini anayasa mahkemesi mülkiyet haklarý kýsýtlanamaz dedi noktayý koydu bizim þikayetlerimizi ihbarlarýmýzý neden ciddiye almazlar adalet kiþilere göremi haklara göremi çalýþýyor bir yerde eksik veya yanlýþ var çavuþoðullarý zurnanýn son deliðene yakýn tabiki sondan birinciliði biz hiç kimseye kaptýrmayýz tek dediðim adalet iþlesin yönetmeliklere uyulsun herþey týkýr týkýr iþlesin hakim þirketler halktan parayý topladýktan sonra bölünmeye baþladýmý onlarca þirket kuruluyor yavru þirketlerin büyümesi için sermayelerini artýrmalarý gerekiyor ve sonuç belli hakim þirket sermaye arttýrýmlarýna iþtirak ettikçe öz kaynaklarý eriyor ve teknik iflas konumuna düþüyor ve bizler konsolide edilmeyen þirketlerimiz yüzünden züðürt hakim þirketin züðürt ortaklarý olarak sürünüyoruz ettiðimiz telefonlar yazdýðýmýz yazýlar çaldýðýmýz kapýlar hep boþ geriye dönüpte bizi arayan yol gösteren olmadý. Bir patron var ortada günah keçisi bir hedef tahtasý var ortada yatýrýmcý misali halk pastasý ye kürküm ye vuran belli vurulan belli vurduran ortada yok.

5.  Alýntý Originally Posted by 2onur2= Yazýyý Oku
    Neden ben çavuþoðullarýndan darbe yediðimizi düþünmüyorum 30 yýldýr bir çok darbeler gördüm elimdeki hisseler donduruldu baðlý ortaklarý yoluna devam ediyor þirketler konsolide edilmiyor ve bir çok þirkette hakim konumda iþtirakleri var patronlarýn hisseleri %30 un üzerinde olanlar çok az bu hisseye sahip olanlar varlýk satýþý olsun birleþme bölünme iþtirak konularý genelkurul karý olmadan ayrýlma hakký tanýnmadan toplantý nisaplarý saðlanmadan yapýlamaz önemli nitelikteki iþlemler baðýmsýz denetim deðerleme raporlarýný hazýrlanmasý engelleniyor bir sebepleri olmalý çavuþoðullarýnýn insafýna merhametine ihtiyacýmýzýn olduðunu düþünmüyorum tek düþündüðüm adaletin tecellisi bizim gibi yatýrýmcýlarýn kaderi bu olmamalý adalete olan güven tescil gerektirir makamlar niçin var iflas erteleme tasfiye ve fesif kararlarý tescil edilmesi gereken bilgiler fesih yoksa sicil kaydýnýn neden kapatýldýðý hangi þirketlerde iþtirakinin yüzde kaç olduðu tescil edilmeli adalet adalet kimine kavun kimine kelek hep bize gelincemi kelek ne zaman kelek kavun olacak mülkiyet haklarý anayasal güvence altýndadýr iþbankasýndaki chp ye ait olan hisselerin hazineye devrini anayasa mahkemesi mülkiyet haklarý kýsýtlanamaz dedi noktayý koydu bizim þikayetlerimizi ihbarlarýmýzý neden ciddiye almazlar adalet kiþilere göremi haklara göremi çalýþýyor bir yerde eksik veya yanlýþ var çavuþoðullarý zurnanýn son deliðene yakýn tabiki sondan birinciliði biz hiç kimseye kaptýrmayýz tek dediðim adalet iþlesin yönetmeliklere uyulsun herþey týkýr týkýr iþlesin hakim þirketler halktan parayý topladýktan sonra bölünmeye baþladýmý onlarca þirket kuruluyor yavru þirketlerin büyümesi için sermayelerini artýrmalarý gerekiyor ve sonuç belli hakim þirket sermaye arttýrýmlarýna iþtirak ettikçe öz kaynaklarý eriyor ve teknik iflas konumuna düþüyor ve bizler konsolide edilmeyen þirketlerimiz yüzünden züðürt hakim þirketin züðürt ortaklarý olarak sürünüyoruz ettiðimiz telefonlar yazdýðýmýz yazýlar çaldýðýmýz kapýlar hep boþ geriye dönüpte bizi arayan yol gösteren olmadý. Bir patron var ortada günah keçisi bir hedef tahtasý var ortada yatýrýmcý misali halk pastasý ye kürküm ye vuran belli vurulan belli vurduran ortada yok.
    sonuç ortada takke külah=küçük yatýrýmcý .adalet diye sýzlanan küçük yatýrýmcý...örnekleri borsa da tahtasý kapanýp geride bir sürü ayþe teyze ,fatma haným ,hüso amca,veli dayýlar.yeniler de üç beþ seneye kalmaz tahtasý kapanan hisseler bölümüne gelir.düzen ayný düzende düzülenler farklý .yeni yatýrýmcý olsam tuvalet kaðýdý alýrým,deki haksýzsýn...

6. Tabiki haklýsýn bu dünyada yediðin kâr gerisi yalan insan kendi pisliðine katlanýr bir çözüm illa bulur kaðýt deyip boþ geçmemek lazým ne çok iþlere yarýyor kullanýp atabiliyor veya yýllarca bir umutla saklýyabiliyorsun vazgeçilmezler arasýnda.

7. Çbs ailesinin mensuplarý; deðerli dostlarý toplantýmýza hoþ geldiniz. Hepinizi yönetim kurulumuz adýna sevgi ve saygýyla selamlýyorum.

Uzun bir aradan sonra geniþ bir katýlýmla bu güzel mekanda bir araya gelmek büyük mutluluk. Bugünkü konuþmam, çbs'nin misyonunu ve ileriye dönük vizyonunu sizlere anlatmak, bu meyanda birlikte neler yapacaðýmýz; bunlarý nasýl yapacaðýmýz konusundaki ki düþüncelerimizi sizlerle paylaþmak þeklinde olacaktýr.

Çbs miz ile ilgili konulara girmeden önce müsaadenizle, ülkemiz ekonomisi ve sektörümüzle ile ilgili bir þeyler söylemek istiyorum.

Hepinizin malumu dünya ekonomisi 2008 yýlýnýn eylül ayýnda lehman brothers'ýn iflasý ile baþlayan süreçte, 1929 buhranýndan beri en büyük, hatta bir çok uzmanýn görüþüne göre 1929 buhranýndan bile daha büyük bir finansal krizle karþý karþýya kaldý. Bu kriz, dünyanýn en geliþmiþ ülkelerinin merkez bankalarýnýn hýzlý ve etkili müdahaleleri ile reel ekonominin mutlak bir çöküþüne dönüþmedi. Öyle bir geliþme pek tabii ki çok vahim sonuçlar doðurabilirdi. Gene de þunu tespit etmek gerekir ki, bu krizden sonra hiç bir þey artýk eskisi gibi olmayacak. Ne finans dünyasý, ne de reel ekonomi oyuncularý eskiden yaptýklarýný aynen devam ettirebilecekler, ne de 20inci yüzyýlýn büyük ekonomileri eski pozisyonlarýný koruyabilecekler. Önümüzdeki 10 ila 20 yýl içerisinde dünya ekonomisinin büyük oyuncularýndan bazýlarý yerlerini kaybederken, onlarýn yerini geliþmekte olan ülkelerden yeni oyuncular alacak. Yani futbol tabiri ile bundan yirmi yýl önce a takýmýnýn yedek kadrosuna bile düþünülmeyen oyuncular ilk 11 de sahaya çýkacak. Bunlardan biri de türkiyemiz olacaktýr.

Pek tabiidir ki bu kriz ülkemiz ekonomisini de olumsuz etkiledi. Ancak 2001 krizinden önemli dersler çýkartarak, bunlarýn sonucunda geliþtirdiði mekanizmalarý kurumsallaþtýran ülkemiz, bu avantajý ile dünyanýn bir çok ülkesine kýyasla krizi en az hasarla atlatýp bu krizden diðer birçok ülkeye göre güçlenerek, dünya ekonomisinden alacaðý payý arttýrarak çýkýp 2010 dan itibaren tekrar hýzlý ve istikrarlý büyüme ivmesini yakalayacaktýr. Bu büyüme trendi de türkiyemizi önümüzdeki 20 yýl içerisinde dünyanýn en büyük 10uncu ekonomisine sahip konuma getirecektir. Bu neticenin rakamsal boyutu, bugünkü büyüklüklerle türkiye ekonomisinin 2 trilyon dolar büyüklüðe ulaþmasý, yani 2008 krizi öncesi ulaþtýðý büyüklüðü 3e katlamasý demektir.

Demek ki sektörümüz de önümüzdeki 20 yýl içerisinde en az 3 katý büyüyecek, kiþi baþýna gelir artýþý da genel ekonomik büyüme ile katlanarak artacaðýndan, kiþi baþýna boya tüketimi 3 katýndan da fazla artabilecek, artan nüfus ile sektörel büyüme 5 katýna ulaþabilecektir. Bu noktadan hareketle geleceðimizi planlarken, 2010 yýlýnda oluþacak boya talebinin önümüzdeki 20 yýl içerisinde 5 katýna kadar artabileceðini hesaba katmalýyýz. Peki böyle bir büyümenin etkileri neler olabilir;

Öncelikle bugünkü sýralama, yani þu birinci, þu üçüncülüðe geriledi gibi deðerlendirmelerin hiçbir önemi kalmayacaktýr. 5 katýna büyüyecek pazarda iþlerini iyi yapan, kaliteye önem veren, yeni ürün geliþtirme yeteneði güçlü olan, kurumsal yapýya haiz firmalar ki, bu konuda hiç tevazu göstermeyeceðim, çbs bu hususlarda lider firmadýr, kolaylýkla en öne fýrlayabilir. Gene iþ bilen herkesin takdir edebileceði gibi böyle bir baþarýyý elde edebilmek için gerekli yatýrýmlarý zamanýnda yapabilmek ve bunlarý yapabilecek finansal güce sahip olmak gerekir. Ýlgili mahkeme tarafýndan saðlanmýþ yeni hukuki statü çbs ye kýsa sürede güçlü mali yapýya kavuþma imkanýný vermektedir. Ancak bütün bunlarýn fevkindebu yarýþda çbs yi güçlü kýlan en önemli deðerin bu salonu dolduran sizlerin ve bugün aramýzda olmadýðý halde gönlü burada bizlerle olan binlerce çbs satýcýsýnýn, çbs markasýna karþý sarsýlmaz sadakati olduðunun bilincindeyiz.

Ýkinci olarak deðiþmesi kaçýnýlmaz olan bir diðer husus, tüketicinin, yani sizlerin müþterisi olan boyacýlarýn ve mekanlarýný boyattýracaklarýn, satýnalma güçlerindeki artýþýn da etkisi ile daha kaliteli ve satýþ deðeri yüksek ürünlere artan bir oranda yönelecek olmalýdýr. Yani ucuz ama kalitesiz, dolayýsýyla performansý düþük ürünlerin önümüzdeki süreçte satýlma þansý kalmayacaktýr. Sizler de orta ve uzun vadeli stratejinizi belirlerken ürün çeþitlendirmenizi bu doðrultuda yapmalýsýnýz.

Kaçýnýlmaz baþka bir geliþme ise, büyüyen pazarda azalan üretici sayýsý olacaktýr. Avrupa birliðine tam üyelik sürecinde, ister tam üye olalým ister olmayalým, ya da ab tamamen daðýlmýþ olsun, avrupa birliði normlarýnýn etkin bir þekilde uygulandýðý ve denetlendiði ekonomik ortamda ne sizlerin dükkanlarýnýzda standard dýþý ürünler satmanýz mümkün olabilecek ne de bugün 100 lercesi var olan standard dýþý ve kayýt dýþý çalýþan üreticiler varlýklarýný sürdürebileceklerdir. Bunun en tipik örneði bugün itibarý ile türkiye boya pazarýnýn 5 katý büyüklükte olan almanyada üretici sayýsýnýn 80nin altýnda olmasýdýr.

Yani özetle, bundan onbeþ ila yirmi yýl içerisinde, bugünkünün 3 ila 5 katý büyüklükte ve sizlerden aldýðý güç ile çbs'nin mutlaka ilk üçde olduðu, daha az sayýda üreticinin standartlara uygun boyalar ürettiði, ortalama satýþ fiyatlarýnýn bugünkü kriterlerle en az %100 daha yüksek olduðu bir boya pazarýnda iþ yapacaðýmýzý öngörebiliriz. Tabii ki çbs'nin ilk üçdeki yerini almasý için 15 yýl beklemiyeceðiz. Birkaç yýl içerisinde çbs layýk olduðu yere hýzla ulaþacaktýr.

Peki bunu nasýl yapacaðýz;

Her þeyden önce bir iþletmenin hedefine baþarýyla ulaþabilmesi için gerekli olan þeylerin baþýnda kendine doðru bir misyon edinmiþ olmasý gelir. Çbs olarak biz misyonumuzu þöyle belirledik:

''Gücünü 50 yýlý aþan geçmiþinden alan kuruluþumuzun ana hedefi müþterilerimizin boya ile ilgili ihtiyaç duyduðu yüksek kaliteli çözümleri geliþtirmek ve onlarýn kullanýmýna sunmaktýr.''

Bu doðrultuda ;

''Ýþbirliði içinde bulunduðu tüm taraflarý ve çalýþanlarý için gurur ve güven veren ortamý sunan, yenilikçi ve müþterilerine yüksek kaliteli ürünler sunan bir firma olma vizyonu, çbs’nin kurumsal prensipleriyle somutlaþtýrýlýr'' diyerek vizyonumuzu ortaya koyuyoruz.

Çalýþma prensiplerimizi ise,

Öncelikle müþteri odaklý olmak;

Bireye saygýlý olmak;

Kurumsal sorumluluk duymak;

Hissedarlarýna karþý yüksek performans göstermeye duyarlý olmak;

Toplumsal sorumluluk bilinci ile hareket etmek;

Çevreyi korumaya saygýlý olmak;

Yenilikleri aramak ve uygulamakda hassas olmak; ve

Sürekli geliþimi hedef almak,

Olarak belirledik.

Bu prensiplerle 1 temmuz 2009u yeni miladýmýz olarak belirleyerek yola çýktýk. Mahkemenin saðladýðý güvence ile çok kýsa sürede tüm ürün paletimizi zamanýnda ve eksiksiz üretebilir yapýyý kurduk. Burada bir örneðini sergilediðimiz ve sektördeki en ileri teknoloji ürünü olan mixing sistem ile her türlü çbs ürününü, sadece iç cepheyi deðil dýþ cepheyi de, sadece su bazlýyý deðil sentetik boyalarý da anýnda üretip müþterilerinize sunabileceðiniz '' sýfýr bakiye'' yapýyý da kurmuþ oluyoruz. Sizlerin teveccühü ile çok kýsa sürede türkiye çapýnda yapýlanmamýzý 2010 yýlý baþý itibari ile hemen hemen tamamlamýþ bulunuyoruz. Bu vesile ile aramýza yeni katýlan çok deðerli bayilerimizi de çbs ailesine katýlmalarýndan dolayý kutluyorum. Sektörümüzde herkes bilir ki bir kere çbs ailesine katýlan hep çbs ile alýnýr. Öngördüðümüzden çok önce televizyon reklamlarýna baþladýk ve bunlarý yeni lanse ettiðimiz ve eminim hepinizin büyük beðenisini kazanan saten fresh ürünümüzün piyasaya inmesi ile arttýrarak devam edeceðiz. Ayrýca bölgesel reklam faaliyetlerine özel önem atfediyoruz. Bütün bunlarý yaparken, hiç bir zaman ihmal etmeyeceðimizi huzurlarýnýzda yönetim kurulumuz adýna taahhüt edeceðim husus, sizinlerin kazancýný en verimli düzeyde tutmaya özen göstereceðimizdir. Bazýlarýnýn yaptýðý gibi, bizi destekleyin büyüdüðümüzde sizleri yüzüstü býrakmayýz deyip, nasýl olsa ürünümüze talep var bizim malýmýzý satmaya elleri mahkum yaklaþýmý gösterenlerden olmayacaðýmýzdan emin olabilirsiniz. Çünkü biz, çbsyi yönetenler, ürünlerimize gösterilen talep kadar, ürünlerimizin talep edenlere ulaþmasýný saðlýyanlarýn, yani sizlerin varlýðýnýn da önemli olduðunun bilincindeyiz. Sizlerin çbs markasýna olan sadakatýnýzýn asla tek taraflý olmayacaðýndan, bizlerin bu iliþkilerin karþýlýklý olduðu þuuruna vakýf olduðumuzdan emin olabilirsiniz. Bir ürünün hammaddesinin tedarik edilip üretilmesi, çeþitli hizmetlerin satýn alýnýp sevk edilerek pazara sunulmasý, pazarýn en uç noktalarýna ulaþtýrýlmasý ve tüketicinin aldýðý üründen tatmin olmasý bir bütünün parçalarýný oluþturur. Bu süreci baþarýlý olarak ve sürüdülebilir þekilde yönetmenin yegane yolu ise sürecin tüm halkalarýnýn kendini kazançlý hissetmesinden geçer. Sizler de bu sürecin en deðerli halkalarýndansýnýz. Çbs de deðeriniz biliniyor. Bundan emin olabilirsiniz.

Sözlerimi tamamlamadan önce sizleri de mutlu edecek bir geliþmeyi paylaþmak istiyorum. Çbs'nin bu yeni döneminde geliþmeler öyle baþ döndürücü bir hýzla olumlu yöne gittiki, dünyanýn otomotiv sektöründeki bir numaralý kuruluþu olan toyota, ingilterede kurulu fabrikasýnda kullanýlmak üzere %100 türk sermayeli yegane tedarikçisi olan çbs den boya talep etti ve 3 ay gibi kýsa bir sürede onaylanan çbs kalitesi ile 2009 un aralýk ayýnda deneme partisi ihraç edilerek bir dünya rekoru kýrýldý ve 12 renkten 9u ilk seferinde, hiç mubalaða etmiyorum ve gururla ifade ediyorum ki dünyada örneði yok, ilk seferinde kesin onay alarak düzenli ihracatýna baþlandý. Ne hoþ bir tesadüf ki biz burada toplantý halinde iken bu sabah 8 vardiyasýndan itibaren bu boyalar þu anda toyota’nýn ingilterede’ki tesislerinde sorunsuz bir þekilde uygulanýyor. Otomotiv sektörünü ve toyota'nýn tse'den çok daha zorlayýcý standartlarýný bilen herkes için inanýn bu performans tabir caiz ise þapka uçurtacak cinstendir.

Deðerli dostlar, bu güzel haberi sizlerle paylaþarak konuþmamý bitirirken, sizlere ve gönlü bizlerle burada olan tüm çbs dostlarýna þunu söylemek istiyorum,

Çbs yi çok parlak günler bekliyor .

Ali E. ÇAVUÞOÐLU
    ÇBS Holding A.Þ
    Yönetim Kurulu Baþkaný

Sayfa 767/1098 ÝlkÝlk ... 267667717757765766767768769777817867 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz