https://drive.google.com/file/d/1jSG...w?usp=drivesdk
Takke külah fes þapka kep bone ne derlerse desinler algýlar battý bitti iflas etti patron malý götürdü üzerine kurulu tescil edilen ne var laf belge varmý yok kanun varmý var uyan varmý yok hata bizdemi herzaman 30 yýl öncede ayný þimdide þimdiden sonra kaç yýl daha sabýrlýk ömrümüz kaldý bilmiyorum.
https://drive.google.com/file/d/1yMY...w?usp=drivesdk
Baðlý ortaklarý iþtirakleri varmý var koruma tarým köytaþ mensucat santral telka rabak izka rabak trakya sanayi,nexans, mepa rabak, santral holding, daha yazamadýðým kadar çok sonuç þimdilik yok konu hakkýnda ticaret bakanlýðýna yazý göndermem istendi bakalým konu hakkýnda arþivden önemli olanlarý göndereceðim ne diyecekler uzun zamandýr aradým ilk defa telefonuma geçen gün cevap verildi araþtýrýlmasý gereken bir durummuþ
Ttk kanunun 140. Maddesini söyleyince durum detaylý bir durum olduðunu baðlý ortaklarýný sordu ilk koruma tarýma baktý faal durumda olduðunu söyledi araþtýrma yapýlýnca detaylý bilgi alýrýz umarým ayrýlma hakkýný kullanmak istediðimi söyledim mahkemeden bahsetti dava açmaya gerek olurmu bilmiyorum en kýsa zamanda bir yazý göndermeyi düþünüyorum .
2. Ortaklýk paylarý ve haklarý
a) Ortaklýk payýnýn ve haklarýnýn korunmasý
MADDE 140- (1) Devrolunan þirketin ortaklarýnýn, mevcut ortaklýk paylarýný ve haklarýný
karþýlayacak deðerde, devralan þirketin paylarý ve haklarý üzerinde istemde bulunma haklarý
vardýr. Bu istem hakký, birleþmeye katýlan þirketlerin malvarlýklarýnýn deðeri, oy haklarýnýn
daðýlýmý ve önem taþýyan diðer hususlar dikkate alýnarak hesaplanýr.
(2) Ortaklýk paylarýnýn deðiþim oranlarý belirlenirken, devrolunan þirketin ortaklarýna
tahsis olunan ortaklýk paylarýnýn gerçek deðerlerinin onda birini aþmamasý þartýyla, bir
denkleþtirme ödenmesi öngörülebilir.
(3) Devrolunan þirketin oydan yoksun paylarýna sahip ortaklarýna ayný deðerde, oydan
yoksun veya oy hakkýný haiz paylar verilir.
(4) Devrolunan þirkette mevcut bulunan paylara baðlý imtiyaz haklarý karþýlýðýnda,
devralan þirkette eþ deðerde haklar veya uygun bir karþýlýk verilir.
(5) Devralan þirket, devrolunan þirketin intifa senedi sahiplerine, eþ deðerli haklar tanýmak
veya intifa senetlerini, birleþme sözleþmesinin yapýldýðý tarihteki gerçek deðeriyle satýn almak
zorundadýr.
Yer Ýmleri