Devlet hisse senetlerinin ihracýna yönetmeliklere göre izin veriyor halktan patronlar parayý topluyor bedelli sermaye arttýrýmlarýndan sonra bi daha ne denetim ne genelkurul nede haber yok önceden hisseler basýlý idi þimdi kaydi sistemde elimize alýp bakamýyoruz rabaklar sanraller aný olarak kaldý 20 sene sonra tarihi eser olacaklar þimdi hesaplarda rakamlardan baþka bir þey yok en iyisi hesaplara bakýp duracaðýmýza devlet kurumlarýna baðýþlýyalým patronun yatýrmcýyý koruduðu düþündüðü yok devletin duyduðu yaptýðý birþeyde yok boþ boþ hesaplara bakýp duruyoruz.
Arkadaþlar,sýrf bu topiðe bekçilik yapacaðým ve geçmiþe ait yorumlarýnýzý fikirlerinizi ýsýtýp ýsýtýp servis edeceðim sonrasýnda aþama mertebe derece alacaðým diye vakit geçirmeye çalýþýyorsanýz onu bilemem ama gerçekten bir mücadele verilecekse benim yaptýðýmý yapmalýsýnýz sayýn Cumhurbaþkaný dahil konuyla alakalý tüm Devlet kurumlarýna yazmalý derdinizi anlatmalýsýnýz serzeniþte bulunmalýsýnýz maðduriyetinizi ve kaynaðýn sebeplerini anlatmalýsýnýz yoksa öyle burada hikaye yazmakla masal anlatmakla bir yere varacaðýnýzý sanýyorsanýz yanýlýyorsunuz tabii ki varmak baþarmak zafere ulaþmak istiyorsanýz ciddi anlamda niyetiniz varsa..Baksanýza eski spk baþkanlarýnýn yediði haltlara yüklü rüþvetler alýp isteyeni borsa kotunda çýkarýyorlar,hileli,þaibeli iflas etmesini saðlýyorlar þirket sahileri nasýl arzu ediyorlarsa mesela önce yüklü bedelli yaptýrýp sonra borsa kotundan çýkmasýna göz yumuluyor halka arz edilip vurgun vuruluyor sonra iflas ettiriliyor tabii ki bu iþin içinde Bist yöneticileri de vardýr elbet danýþýklý dövüþ misali hatýrlayýn ÇBS þirketlerinin borsa kotundan alelacele nasýl çýkarýldýklarýný hepimiz biliyoruz...Bist+Spk+Çavuþoðullarý= þaibe,hile,kanunsuz ve yasal olmayan iþlerin ve alýnan kararlarýn odak noktasýdýr diye düþünüyorum..Lio yað sanayi,Ünal tarým Ürün,Memsa mensucat,Çbs boya ve Çbs Printaþ vb..tonlarca þirket bu gün borsa kotunun dýþýna itilmiþtir arkasýnda yüz binlerce maðdur gariban yatýrýmcý býrakarak..Vesile ve sebep olanlarý Allah o çaldýklarý haram paralarý yemeyi naip etmesin...ytd..
Yazýlarýmýzý baþtan sona kadar okudunuzmu bilmiyorum þahsým ve bildiðim iki üç arkadaþýmýz ilgili olan kurumlara þikayet ve ihbarlarýmýzý ilettik ve burda alýntýlar yaparakta paylaþtýk bimer spk bist mkk tmsf ytm ticaret bakanlýðý sonuç yok spk ve ticaret bakanlýðý adres olarak mahkemeyi gösterdiler halka açýk þirketlerin borsa kotundan çýkarýldýktan sonra iki yýl içinde kota dönmesi gerekiyor dönmedi kanun kapsamýndanda çýkmadý kanun kapsamýndan çýkma yükümlülükleri var þirket fesih edilmedi yükümlülükleri var bu konularý yürütme çözmesi gerekiyordu son olarak yargýya müracat edilmesi gerekiyor konular kamu kurumlarýnýn çözebileceði konular 8 yýldýr çözülmeyince bizlerde burda acaba bilgi alabilirmiyiz diye sabýrla bekliyoruz neler oluyor kimsenin haberi yok
Merak etim konu ile ilgili kamu kurumlarýna yazdýklarýna ne cevap verdiler.
Kesinlikle olumlu bir cevap verilmedi bu güne dek ama ýsrarla yazýyorum hatta sosyal medyadan da ulaþýp maðduriyetimizi dile getirmeye çalýþýyorum...Cbs þirketleri,çavuþoðullarý, spk,bist iþbirliði ve dayanýþmasý,karþýlýklý anlaþmasý sonucu borsa kotundan çýkarýlmýþtýr..Cumhurbaþkaný bu olaya el atarsa sýkýntýmýz ortadan kalkar o da atmayacaðýna göre ..Senin anlayacaðýn vatandaþýn sesine kulak vermiyorlar çözüm yerine iþi yokuþa sürüp çözümsüzlük üretiyorlar..Allah hepini ýslah eylesin tepeden týrnaða yolsuzluða batmýþ durumdalar..ytd..
Ciddi þüphelerim var ama kendimi teselli ettiðim kanun maddeleri var dediðin gibi Cumhurbaþkanýmýz bu konudan haberdar ise inþallah haberdardýr Türk ticaret kanununda yer alan maddeler þirket ana sözleþmesinde yer almýþ
Çeþitli Hükümler:
Madde 30: Genel Kurul Toplantýlarý, Sermayenin Azaltýlmasý ve Tasfiyeye Ait Ýlanlar:
Þirkete ait ilanlar Türk Ticaret Kanunun 37 . maddesinin 4. fýkrasý mahfuz kalmak kayýt ve þartýyla
Ýstanbul’da sabah gazetelerinden biri ile en az onbeþ gün önceden yapýlýr.Türk Ticaret Kanun’nun 397
ve 438 maddeleri hükümleri tatbik olunur.Yapýlacak ilanlarda Sermaye Piyasasý Kanunu ve ilgili
mevzuat hükümlerine uyulur.
Çbs printaþýn ana sözleþmesine eklenen maddeler açýk baðýmsýz denetime tabi olan anonim þirketler Cumhurbaþkanýmýzýn onayýyla denetlenir diyor saðlýk ve sabýr ne diyelim üzülsekte yapacak bir þeyimiz yok. Devlet sýr küpü içsel bilgilerden menfaat saðlayanlar olabilir kamu görevi yapanlar ve patronlarýn sýr saklama yükümlülükleri var gizli bilgileri paylaþanlar suç iþlerler ve sonuçlarýný geçmiþ yýllarda gördüm fýrtýna gibi esen patronlar gündemden kayboldular.
2 Onur2 kardeþ,çok haklýsýn katýlýyorum sana son noktasýna kadar ancak bir yerlerde büyük bir arýza var iþler biz yatýrýmcýlarýn arzu ettiði gibi adil,adaletli iþlemiyor aleyhimize çalýþýyor..Kimsenin yanýna kar kalmamalý,kalmayacak deniliyor ama görüyorumki hep mazlumlar enseleniyor þirketlerinin içini boþaltan sonrada batýran sözde iþ insanlarý yaptýklarý yanlarýna kalýyor...Dilerim bir insan evladý sesimize kulak verir lehimize adalet tecelli eder..Hayýrlýsý diyelim sabýrla beklemeye devam edeceðiz çünkü baþka seçeneðimiz yok..Slmlar..Ýyi geceler..
Yer Ýmleri