Evet bizlerinde 1 eksik çaldý birimizi cavuslar 0 larla býraktý bizi.......![]()
Evet bizlerinde 1 eksik çaldý birimizi cavuslar 0 larla býraktý bizi.......![]()
E-Mail'i Olsaydý...
Ýþsizin biri, temizlik iþleri için Microsofta baþvurur. Ýnsan Kaynaklarý, bir ön görüþmenin ardýndan test için yerleri temizletir ve:
Ýþe alýndýn, e-mail adresini ver, sana baþvuru formunu göndereyim, ayný zamanda, iþe baþlamak için geleceðin günü bildiririm der.
Adam çaresiz, bilgisayarýnýn ve dolayýsý ile e-mail adresinin olmadýðýný söyler.
Ýnsan Kaynaklarýndan, onun adýna üzüldüklerini, fakat e-mail'i yoksa kendisinin de var olmadýðýný ve kendisi de olmadýðý için iþe alýnamayacaðýný söylerler.
Adam umutsuzca, ne yapacaðýný bilmeden, cebinde sadece 10$ ile çýkar.
Ve bir markete girerek 10 kiloluk bir kasa domates alýr. Kapý kapý dolaþarak, 2 saat içerisinde sermayesini ikiye katlar.
Ýþlemi birkaç kez daha tekrar eder ve aksam eve döndüðünde 60$'ý vardýr.
Ve bu þekilde yaþayabileceðini anlar, her sabah erkenden evinden çýkar ve aksam geç saatlere kadar çalýþýr ve her gün parasýný üçe, dörde katlar.
Az bir zaman sonra, bir el arabasý alýr, bunu bir kamyonla deðiþtirir ve bir süre sonra artýk, birçok araçtan oluþan bir nakliye þirketi sahibidir.
Beþ sene geçer.
Adamýmýz Birleþik Devletlerin en büyük gýda nakliye þirketlerinden bir tanesinin sahibidir artýk.
Artýk ailesini ve geleceðini düþünmektedir. Genel hayat sigortasý yaptýrmaya karar verir.
Bir sigorta þirketini arar, kendine uygun bir plan seçer ve konuþma biterken, sigortacý, teklifi gönderebilmek için adamýn e-mail adresini ister.
Adam e-mail'inin olmadýðýný söyler.
Sigortacý þaþýrýr:
Hayret, e-mail'iniz yok ve bu hanedanlýðý kurabildiniz. Düþünün, ya bir de e-mail adresiniz olsaydý kim bilir ne olurdunuz?
Adam düþünür ve þu cevabý verir:
Ne olacaktý, Microsoftâ'ta temizlikçi olurdum!
Bir Allah'ýn kulu çýkýp az da olsa bizi bilgilendiremez mi? Varmý umut ýþýðý?
Sayýn Santa _fe,bilgi sahibi olan varsa burada asla paylaþmazlar çünkü uyduruk,mesnetsiz,gerçeði yansýtmayan,tabiri caizse çürük yumurta gibi bilgilerle insanlarla kafa bulmak dalga geçmek eðlenmek vs..varken seninle benimle niye paylaþsýnlar % 90 doðru bilgilerini sanýyorlrki bu bilgileri ne kadar az kiþiyle paylaþýrsak o kadar çok kazanacaðýz anlayýþ mantýk bu yönde..Ben defalarca Bimere,cumhurbaþkanýna yazýyorum ama hiç cevap gelmiyor gelse bile tavsiye niteliðinde..Allah iþlerimizi hükümet yetkililerine düþürmesin duyarlý olsalardý bu güne dek tüm tahtasý kapalý þirketler borsaya kote olup tekrar açýlýrdý..Bazýlarý masal anlatýp çocuk uyuttuðunu sanýyor cehalet çok kötü bir þey..Slmlar kardeþim..
Kartal sende yokmu güzel haber ben fabrikafan onunden geçtim çalýþma süper yükleme boþaltma..kullanýyorlar yok parasýna sirketimizi
Ah be güzel kardeþim ben Ýstanbul2da ikamet etmiþ olsam onlarýn saklandýðý inlerine girer kesinlikle maðdur olan kardeþlerimizin yüreklerine su serpiþtirecek net bir bilgi alýrdým ama malesef onlara oralara çok uzaðým ancak Ankara baðlantýlarým var ancak onlarda varsayýmla muallak konuþuyorlar net biþey söylemiyorlar..Çavuþoðullarýna diðer þirketlere olduðu gibi her türlü imkaný saðladýklarýný çavuþoðullarýnýnda gayret sarfettiðini eksiklerini tamamlamaya çalýþtýðýný vs vs vs...sözlerle geçiþtiriyorlar gibi geldi bana anlayacaðýnýz borsada hisselerin açýldýðýný görmeden inanasým gelmiyor..Daha evvelde Sayýn Ali Babacan ayný tavsiyelerde bulunmuþtu bana ama giden geri gelmemiþti Lio Yað Sanayi (LÝOYS) gibi..Allah büyüktür inþa Allah Sayýn Cumhur Baþkaný Faik Ulutaþý çaðýrdýðý gibi bunlarýda çaðýrýr derki arkadaþ para dediniz verdik hadi bakalým borsaya tekrar kote ol hisedarlarýn maðduriyetlerini gider fabrikanýzada istihdam saðlayýn göreceði haa diye tembih eder bizlerde seviniriz..Namýk Kemalin dediði gibi umtsuz olanýnda olmayanýnda ne yapacaðýmýzý þaþýrdýk birader..Slm..
![]()
Kýrk haramilerin akrabalarý çavuþoðullarý kapan susam kapan dediler Çbs printaþa bizler ne kadar feryadý figan eyleyip açýl susam açýýýllll diye afedersiniz ký...... parçalasak mümkün deðil açýlmýyor, nafile bekliyoruz bir umuttur diye.. Allah büyük nasipse gelir yelden yemenden þayet deðilse ne gelir elden.. Devlet büyüklerimiz tahtalarý kapalý þirketlerden dolayý maðdur olan yatýrýmcýlara saldým çayýra mevlam gayýra gözüyle bakýyorlar hiç umurlarýnda bile deðil..Belki çavuþgiller imana merhamete gelir %10 umut..
cbs boyayý tüm yapý marketlerde ve nalburlarda görmek umuduyla ..............
Yer Ýmleri