hayýrlý olsun
hayýrlý olsun
CEMÝL ERTEM: VARLIK FONU, ÖZELLEÞTÝRMEYÝ DOÐRUDAN BLOK OLARAK DEÐÝL DE HALKA ARZ OLARAK ELE ALACAK -NTV
belki bize de birþeyler düþer....
hadi biz garibanýz yýllarýmýzý geçirmiþiz tasarruf ede ede, yememiþiz ailemizi doðru dürüst besleyememiþiz.
deniz nedir tatil nedir bilmemiþiz. bir lokantada üç sefer kebap yememiþiz. bir gömleði beþ sene bir ceketi
20 sene giymiþiz. insan gibi yaþýyamamýþýz.
bizim aðzýmýza bir parmak bal gibi gelecek bir iki yazýyla bir iki söylevle kandýrmaya çalýþma.
bizi daha da fazla üzüyorsun.
bak bir ah ederim bu sefer 20 santimle kalmaz...
14 sene evvel
yýllarca biriktirdiðim tasarrufumda gözün kalmýþ þuna çökelim demiþsin...
lisansýný iptal ettik þirketiniz duruyor demiþsin. itiraz etmiþiz. sordurmuþuz
ya kardeþim bu adamlar müslüman adamlar imanlý adamlar senin paraný yer mi,
allahtan korkarlar, kul hakký yerler mi demiþ sordurduklarýmýz,
þu uzanlarýn mahkemesi filan bitsin o iþi hemen hallederiz demiþsin.
ben kafir miyim niye tasarrufuma çöküyorsun.
ehli iman adam, kul hakkýna riayet eden adamsan bari kandýrmaya devam etme.
bütün iyi amellerinizi bana verse Allah yine de hakkýmý asla helal etmiyorum. etmeyeceðim.
benden kesinlikle kurtulamayacaksýnýz...
tek kurtuluþunuz var, tek hakkýnýz .. ben ölmeden bu sene bu iþi bitirmek,
ölürsem istersen 10 kat deðil milyon katta versen , kabul etmem...
Allah'ý da þahit tutuyorum....
Sevgili arkadaþlarýmýz Biz maðdurlar olarak bu yazýyý kopyalayýp ilgili mercilere ulaþtýrabilirmiyiz
Tekrar selam dostlar. Yeni forum, hayýrlý yeniliklere vesile olur inþallah.
damgacý abi, öncelikle 14 yýlda olayý muhakeme edip gerçeði anlayabilen sayýlý insanlardan olduðun için tebrik ediyorum..
fakat sen anladýðým kadarýyla "inançlý" bir insansýn fakat bunu yapanlar inançlý deðil..
peki inançlý olmak mutlak doðrumudur? yada inançsýz olmak mutlak doðrumudur ? bence burada kesin bu yada diðeri doðru demek mümkün deðil.. bilim böyle söylüyor..
tabi inançlý olmayýp, inançlý görünmenin hepsinden kötü olduðu da bir gerçek..
kýsacasý birþeyleri "allah" a havale etmek birilerinin gülmekten , gözlerinin yaþaracaðý bir durum oluþturabilir.. zira zihniyetleri tahmin edebileceðimiz gibi deðil..
hayatta herþey "algý" üzerinedir, örnek: 20 yaþýna gelmiþ bir genç, vatan- millet-sakarya edebiyatýyla çatýþmaya gönderilip ölebilir.. ama bu genç diyelim çeaþzede nin oðlu olsa, babasýnýn 30 yýlda yaptýðý birikim için hayatýný kaybetmeyi göze almaz..
aslýnda saðlýklý muhakeme ettiðimizde savaþmaya gönderilen kiþinin belli seviyedeki kiþilerin "egolarý" yüzünden savaþa gittiði ve pisi-pisine öldüðü gerçeðini görebiliriz.
fakat bu genç babasýnýn gýdým, gýdým biriktirdði, on yýllar sürmüþ , zor þartlarda kazanýlmýþ birikimleri için birþey yapmaz.. iþte bu insan aklýnýn tamamen "algýlarla" yönetildiðini gösterir..
bu algýlardan kurtulmak esasen çok zordur.. yani bizim için neyin önemli olduðnu idrak etmek, neler için üzülmek, neler için sevinmek, neler için bazý riskleri aldýðýmýzý bilmek HAYATI ANLAMAK la eþtir..
ben esasýnda ben kaybedecek birþeyim kalmadýðýmda , bu insan görünümlü yaratýklara mutlaka birþey kaybettirmeyi düþünürüm ve bunun doðru olduðuna inanýrým.
sevgiler.
bir arkadaþ aþaðýdaki gibi bir mesaj attý,doðrumu bilmiyorum,isteyen araþtýrsýn.
biraz önce uzan þöyle bir twet attý çeaþ davasýnda süper haber stockholm mahkemesi temiz takvimini açýkladý hesap günü yeniden baþladý
Yer Ýmleri