Onlar bu haklarýn nasýl ödeneðini bilmeyen alýklar....Öyle veya böyle bu haklar ödenecek.Umarým bu dünyada öderler iþi ahirete býrakýrlarsa orada bu haklarý ebedi yanarak öderler biz de orada keyfini süreriz.Bu dünyanýn bir de ötesi var....
Onlar bu haklarýn nasýl ödeneðini bilmeyen alýklar....Öyle veya böyle bu haklar ödenecek.Umarým bu dünyada öderler iþi ahirete býrakýrlarsa orada bu haklarý ebedi yanarak öderler biz de orada keyfini süreriz.Bu dünyanýn bir de ötesi var....
Bence bu dünyada almaya çalýþýn . Üstelik Fetöcülerin yaptýðý açýk ve seçikse þimdi iþiniz daha kolay, zamanýnda onlara ne istedilerse verdik diyenler þimdi size haklarýnýzý vermekte direnemeyecektir . Direnirlerse yakýn gelecekte demokratik hakkýnýzý kullanýr cezalarýný keser sonrada GERÇEK ADALETÝ saðlayacak yargýçlarla hepsine hukuksal olarak hak ettikleri cezayý kestirirsiniz. Öbür dünyaya býrakýrýz demek acz den baþka bir þey deðildir ve hýrsýzlarýn çoðu inananlarýn bu aczine güvenir.
Son düzenleme : umutabi; 09-11-2017 saat: 13:47.
Hayýrlý kandiller...
sevgili naim timer ; fetöcüler esasen akpliler dir.. burada fetöyü terörist, kötü,hýrsýz,gaspçý vesaire olarak tanýmlýyorum. zaten fetö kötü olmasaydý fetö denmezdi..
bu anlamda yargý akp nin elinde, yürütme akp nin elinde, yasama da akp nin elinde, yani sözü edilen fetö den bin kat daha terörist, gaspçý, hýrsýz insanlarla karþý karþýyayýz..
ifade etmekte zorlanýyorum fakat hani diyelim bir iþyeriniz var, iþ karþýlýðý çek alýyorsunuz karþý taraf ödemiyor filan bu tür insanlar ve/veya þirketler dolandýrýcýdýr eyvallah bunlarýn bunu yapmasýnýn nedeni PARA BASMA kudretlerinin olmamasýndan kaynaklanýr.
yani hýrsýzlýk yapmak için dolandýrýcýlýk yapmayý seçerler esasen bu bibr baþarýdýr.. akp dolandýrýcýlýðý bile aklýna getirmeden (yani iþini kýlýfýna uydurmadan) direkt gasp yapýyor..
yani bunlar tamamen insanlýktan çýkmýþ vaziyetteler, hak adalet , hukuk vs düþünmemenin yanýnda insanlara özellikle eziyet etmekten zevk /keyif vs alan insanlar.. sanýrým aradýðým cümle bu; hiç bir amaç gütmeden sýradan insanlarýn alýn teriyle yaptýðý konut birikimini, çocuklarýnýn geleceði için yaptýðý birikimleri kýlýfýna uydurma gereði duymadan, yani yaptýðým eziyeti daha fazla hissetmeni istiyorum dercesine.
akýl almaz gasplar..
inanýn bunu daðdaki terörist yapmaz.. zorla ,kasýtlý, planlý olarak batýrdýklarý banka daki hazine bonolarýný , mevduatlarý ödemek istemediler bunlar, kaldý ki tmsf de bu paralar birikti, kaldý ki kasýtlý anayasal suç iþlediler.
çeaþ kepez den elde ettikleri gelir le deðil çeaþ kepez de gasp ettikleri sýradan insanlarýn birikimlerini komple imar bankasý dahil tüm suçsuz insanlarýn birikimlerini fazlasýyla öderlerdi..
bunu yapmýyorlar, inan ki insanlýktan tamamen çýkmýþlar. ve bu suçu ********liði bu haklarý iade etmedikleri her allahýn günü iþliyorlar..
iyi niyeti býrakýn normalleþmeyi bile aklýnýzdan geçirmeyin.
arkadaþlar hepinizin hala iyi niyetle olaylara bakmak istedðinizi görüyorum. fakat ben yýllardýr "siyasiler, kapitalist sistem sýradan insanlara ne gözle bakar" anlamaya çalýþýyorum.
hiç birþey düþündüðünüz gibi deðil, yani fetö yaptý, fetö giderse sorun çözülür vs ve/veya fetöcü yargýçlar giderse belki öderler. inanýn çok iyimser bir yaklaþým zira asýl aþaðýlýk hainler akp nin ta kendisidir.
biz bunu hazine bonolarýnýn ödeme kararý bahanesiyle mevduat ödemelerinin 3 yýla yayýlmasý sýrasýnda bizati yaþadýk..
abimin tanýdýðý milletvekili adayýnýn aðzýndan çok net bir þekilde öðrendik.. bunlarýn bütün amacý bizim paralarýmýzýn tamamýný gasp etmekti yani mevduat, hazine bonolarý, hepsi..
tabi bunun böyle olmamasý dönemin bddk baþkaný engin akçakoca nýn akp ye göre yaptýðý bir yanlýþtan kaynaklandýðýný düþünmekteyim..
engin akçakoca ve bddk üyeleri 1 gece önce mevduat garantisini sýnýrsýz yaptý.. ve bilirsiniz imar bankasý olayýndan sonra engin akçakoca yý bddk dan uzaklaþtýrdýlar.
benim tahminim garantinin 50bin tl de kalýp tüm tasarruflarýn üzerine çökmek gibi bir niyet vardý.. fakat engin akçakocanýn bu hamlesi iþleri deðiþtirdi ve onlar gasp için baþka yöntemler aramaya baþladýlar.
yine benim görüþüm hazine bonolarýnýn satýþýný bizzat yeminli murakýplar aracýlýðý ile yada baþka þekilde imar bankasý yönetimine ve veya uzanlara kolaylaþtýran , akýllarýna getiren ve bunu tasarruflarý gasp etme adýna isteyen devlet yönetiminin yani akp nin ta kendisiydi..
çünkü imar bankasýnda mevduattan hazine bonolarýna dönen her tasarruf devletin yaptýðý gaspý büyütecekti.. bu da devlet yönetiminin iþine gelen bir konuydu..
tabi hazine bonosu iþinde devlet kurumlarýnýn , yönetiminin iþlediði anayasal suçlar vardý. çok net bir þekilde devlet mülkiyet hakkýný ihlal ediyordu.. kýsaca bankalar aracýlýðý ile dijital ortamda satýlan hiç bir hazine bonosunun A4 kaðýdýnýn deðerinin üstünde bir deðeri yoktu.
bu iþlerin hepsi, planlý, kasýtlý, art niyetli ve haince yapýldý kim tarafýndan fetö-akp iþbirliði.
son söz olarak söylemek istediðim,, akp ile iyi geçinerek bu paralar asla ödenmez, zira akp fetö den bin kat daha terörist insanlardan oluþmakta..
korkusuzlar, kötüler her zaman korkusuzdur. fakat yaptýklarý iþ kalýbýmý basarým ki tamamen akýl dýþý bir iþ.. yani ÞÝZOFRENÝ zira imar bankasýna tasarrufunu yatýran insanlarýn hiç bir kastý olamaz çok zorlarsanýz ancak bir kaç puan faiz için yatýrdýðýný düþünebilirsiniz.
o dönemde %7500 faizler i devlet bizati kendisi veriyordu. o yüzden faiz safsatasýn da ayaklarý yere basmýyor..
konunun sadece devletin kasasýndan para çýkmamasý olduðunu düþünmekte tamamen akýl dýþý, zaman içerisinde ödediklerini iddaa ettikleri paranýn çok üstünde uzanlara ait þirketlerden gelir elde ettiler.
yani niyet devletin kasasýndan para çýkmamasý olsaydý bu paralar devletin kasasýna girdiðinde çözüm üretirlerdi..
devlet gasp yoluyla gelir elde edemez... devletin gelir kaynagý vergilerdir. yani gelirinin az olduðunu düþünüyosan bir þekilde vergileri arttýrma yoluna gidersin.
tabi yapýlan herþeyin amacý var vergi toplamayýp sürekli para basýlmasý halinde enflasyon artar.. fakat karþýlýðý olan bir parayý ödememek direkt GASP týr..
devletin böyle birþeye tenezzül etmesi mümkün deðildir dahasý akýl dýþýdýr. kinle nefretle bir iþ yapmasý gerekir..
iþte bu nokta da benim aklým tutuluyor çeaþ kepez yatýrýmcýlarýna imar bankasý tasarruf sahiplerine devletin ve/veya akp nin fetö nün k apitalist sistemin neden kini nefreti olur.?
neyi temel alarak böyle bir duygu geliþtirdiler?
banka olarak, mevduat bankasý olarak devlet eliyle zorla batýrýlan, karþýlýðýný banka sahibinden aldýðý halde ödenmeyen, yada reel anaparanýn 2/3 gasp edilip ödenen baþka bir örnek dünya tarihin de yok..
mevduat sahiplerini, hazine bonosu alanlarý, çeaþ kepez yatýrýmcýlarýný uzanlarýn hýrsýz olduðu algýsýný yaratýp burdan nemalanmalarýný da akla mantýða sýðacak bir durum deðil.
mevduat, hazine bonosu, hisse senedi sahiplerine devlet yönetimi algý oyunuyla " bak hýrsýza para yatýrdýnýz sonucu bu oldu katlanacaksýnýz" mesajý vermekti..
yani nihayetinde yine amaç bizim birikimlerimize çökmekti.. akýl tutulmasýný yine bu noktada yaþadým yaþýyorum, devlet 250 milyar tl para bastý, devlet her þirket, devleti soymak isteyen herkes tarafýndan soyuluyor. ve soyulacakta.
meþru hýrsýzlýk yolu ile en çok sömürdüðü kesimin yani imar bankasý tasarruf sahipleri ve çeaþ kepez yatýrýmcýlarý (sýradan insanlar olarak tanýmlýyorum)
hayati birikimlerini gasp etmeyi nasýl düþündüler ve uygulamaya koydular aklým almýyor.. aslýnda böyle birþey büyük risk te içerir..
yani kapitalist sistemin vazgeçilmezi MEÞRU HIRSIZLIK en kolay ve kabul edilebilir yoldur.
belli bir kesimin hayati birikimlerini gasp ederseniz maddi ve manevi sonuçlarý çok aðýr olur. bunu bilmemeleri mümkün deðil.
örnek; ben hazine bonosu sahibi olarak bütün birikimim 5 yýl süreyle gasp edildi.. bu tür durumlarda zaman çok önemli bir faktördür. yani kiþinin yada kiþilerin hayati birikimlerinin bir kýsmýný gasp etmeyi düþünseniz gasp etmek istedðiniz kýsmý alýrsýnýz (kýlýfýna uydurursunuz)
ama ödemeye mecbur olduðunuz kýsmý hemen ödemelisiniz. zira bu insanlarýn hayati birikimlerinin tamanýný 5 yýl süreyle gasp ederseniz maddi ve manevi geri dönüþü mümkün olmayan zararlar meydana gelir ve bu oldu.
onbinlerce insan bu süre zarfýnda yuvalarýndan oldu.. imar bankasý olayýnda tam 12 kiþi intihar etti ve hayatýný kaybetti... daha birçok þey tahmin edersiniz..
Yer Ýmleri