“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Üstadlar bir þeyi merak ediyorum. Bu Celha dan 3.50 üstü 400 bin civarýndaki lotu kimler aldý ve neden? Ayný sorum tavan yapýp düþen hisseler için de geçerli. Bu hisseler tavandan dönerken yukardan alanlarýn amacý ne biri anlatabilir mi?
GT-I9500 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bizim borsamizdaki bazi (aslinda pek çok ama, hadi çok iddiali olmasin, bazi diyelim) alis-satislar, sirf hissenin fiyatini belirlemek icin yapilir. Veya bazen de, hissede islem hacmini yuksek gostermek için yapilir. Hisse hacimli yukseldi denilsin diye. (Maksat, dostlar alisveriste görsün hesabi.) Bir diger maksat ta, hissenin grafigini/teknigini kontrol etmektir.
Bu tarz operasyonlari, iki farkli kurumda iki ayri hesabi olan bir kisi yapabilir. Veya aralarinda anlasmis iki farkli kisi yapabilir, sonra da hisseleri geri virman yaparlar, paralar iade edilir, vs vs. Velhasil yontemler mevcuttur.
Ama bu Celha için böyle midir, orasini bilemem, hiç sanmam. Tek bildigim, hissenin dolar bazinda hala çok ucuz oldugudur. Celha'daki bu karlilik devam ederse, 10'lu rakamlara gitmesi gerekir. Mizrak çuvala sigmaz.
Neyse biraz da rakamlar konussun...
Sermayesinin 1/5'i kadar meblagi, sadece 3 ay içinde kar olarak getiren Celha'nin:
2 Mayis 2017 hisse fiyati 3.45 (1$=3.5tl) (1Celha=0.9$)
4 Mayis 2011 hisse fiyati 4.38 (1$=1.6tl) (1Celha=2.7$)
Evet geçen hafta tavan yapan Celha, bugün dolar bazinda hala 3 Kat ucuz, büyük resme bakildiginda.
Son düzenleme : PakBaris; 02-05-2017 saat: 23:04.
sayýn PakBaris, celha bu yýl ilk çeyrekte inanýlmasý güç bir performans ve bilanço açýkladý.dile kolay ilk çeyrekte 3 mln.tl kâr.bu rakam geçen senenin yýl sonu kâr rakamýndan bile % 50 daha yüksek.ayrýca sermayesininde 16,5 mln.tl gibi bist'te ki pek çok þirketten düþük olmasý kâr rakamýný daha da cazip hale getiriyor.piyasada dolaþýmda olan toplam lot adeti 3,3 mln.bu rakamda hissenin ne kadar sýð olduðunu gösteriyor.piyasa isterse yeniden usd bazlý zirvesini test etmesini ve hatta geçmesini beklerim.ayrýca þirket en zayýf bilançolarýný genellikle ilk çeyrekte açýklamýþ.sonraki üç çeyrek bilançolarý genellikle daha iyi olmuþ. bu hissede beklentiyi destekleyebilecek istatistiki bir veri.hisse gerçekten çok sýð.hatta bist'in en sýð tahtalarýndan biri diyebiliriz.yanýlmýyorsam geçtiðimiz cuma günü açýlýþta 75 bin lot ile tavan olmuþtu.bu bile piyasa isterse hissede neler olabileceðinin en bariz göstergesi olsa gerek.bunca pozitif veriye raðmen forumun da týpký celha gibi sýð oluþuda enteresan geldi bana.saygýlar selamlar.YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR! !!
Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri “Yatýrým Danýþmanlýðý” kapsamýnda deðildir. Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti, Aracý Kurumlar ile müþteri arasýnda imzalanacak yatýrým danýþmanlýðý sözleþmesi çerçevesinde sunulmaktadýr.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Teþekkürler üstad
GT-I9500 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
celha ürettiði ürünlerle; nükleer santral, beyaz eþya ve otomotiv, köprü, ziraat ve tarým, inþaat gibi daha pekçok sektöre parça ve üretime konu ana materyaller yapýp satýyor.bu sene ilk çeyrekte ihracat kaleminde de ciddi bir artýþ görülüyor.bu pozitif görünümünün artarak devam etmesi halinde bana göre bist'in yükseliþinin çok uzaðýnda kaldýðýný düþündüðüm celha hakettiði yerlere gelecektir.ancak kanaatimce; celha'dan hatýrý sayýlýr bir kâr yazabilmek için kront'ta olduðu gibi 4,50 seviyesinin kýrýlmasýný sabýrla beklemek gerek diye düþünüyorum.umarým celha son çeyrek kâr verisinin de hakkýný veren fiyatlardan iþlem görmeye en kýsa sürede baþlar.saygýlar selamlar.YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR! !!
Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri “Yatýrým Danýþmanlýðý” kapsamýnda deðildir. Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti, Aracý Kurumlar ile müþteri arasýnda imzalanacak yatýrým danýþmanlýðý sözleþmesi çerçevesinde sunulmaktadýr.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
ayrýca hisse þuan "c" grubu malum.kredili iþlem vs.pekçok kýsýtlamasý var.eðer 2 ocak'tan haziranýn son günü aralýðýnda piyasadaki 3,3 milyon lotun ortalama fiyatý 3,03 ve üzeri olursa hisse "b" grubuna geçer.peþinede yine güzel bir bilanço ve "b" grubu olursa artacak iþlem hacmiyle yatýrýmcýlarýný mutlu etme ihtimali yüksek bir hisse görüntüsü var.hisseyi daha önce takip etmediðim için bu yýl þuana kadar ki fiyat ortalamasýný bilemiyorum.ancak bundan sonra 3,50 ve üstü ortalama hisseyi "b" grubu yapabilirmiþ gibi duruyor.birde çin'in demirçelik fiyatlarý üzerindeki baskýsý bu yýl kýrýldý.ereðlideki rekor kâr'da ve celha'nýn kâr patlamasýnda bu etkiyide göz ardý edemeyiz.bundan sonrada bu durumun devam etmesi bekleniyor. bakalým celha'da bundan sonra ne gibi geliþmeler olacak.saygýlar selamlar.YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR! !!
Yer Ýmleri