hocam bu hesabý çok sevdim, hisse sahibi olmayý ekrandaki soðuk sayýlardan çýkarýp þirketle organik bir bað kurmuþsunuz. bu hesabý elimdeki þirketler için yapacaðým![]()
(þirketin litre bazýnda yýllýk toplam üretimi / ödenmiþ sermaye * sizin pay) = toplam üretimden sizin paya düþen litre miktarý
gibi temel bir hesapla mý ulaþtýnýz bu hesaba![]()
77-78 TL leri 3. çeyrek bilanço sonrasý taban yaparsa güzel olur. Yukarýlarda daha iyi rakamlar görebiliriz. Þirket deðeri / ciro ~ 1,25 civarý.
Ben aslýnda pek ciro üzerinden þirket deðerlemesi yapmýyorum ama matriks stockeys de gördüðüm kadarýyla tahtanýn aðalarý ciroya korele hareket ediyor
Teþekkürler. Borsaya aslýnda en doðru bakýþ açýsý budur. Bir araba 50 li treden ayda 2 kez depoyu dol dursa , or taklýðýnýza göre ayda kaç arabaya benzin s aðlayýcý olduðunuzu bulursunuz.
örneðin diðer bir kaðýdým olan ANHYT'ta yönettiði fon büyüklüðüne göre,fonun 3,85 milyon TL'sini ben yönetiyor gibiyim. Gerçek bir yatýrýmcý olaya böyle bakmalý bence. inþallah sizler için hayýr lý sonuçlara vesile olur.
inþallah 80 altý hiç bir zaman olmaz sn. wasaban. CCOLA her zaman ciroya göre fiy atlanýyor. Gelecektecde böyle olacak,çünkü Kola istisnasýz kar yazacak bir þirkettir. istisnalar tabi ki olabilir.
Bilan çoyu 4 gözle bekliyoruz. B GC ardýna þekeri gelsede.
En az 90 tl olm asý gereken ka ðýdý,borsa yükseliþinde hareket ettirmediler. Oysa 330 ml, kutu Kola satýþ fiy atý 5 tl oldu bile! 200ml kola satýþ fiyatý 2, 5 tlden 3,5 tl oldu bile! 200 ml de artýþ yüzdesi 40,yani %40.
pakistanda filan böyle artýþ olmasýna gerek yok çünkü o pazarlar bizim için döviz girdisi olan yerler ve türk lirasý artýk ne yazýk ki çöp oldu ve bu muamele devam edecek.
Sn. wasaban iþmende bist+ viop hacmi neyse CcOLA'da ciroyu buna benzetebiliriz. Ama iþmen ciro daha frekanslý,CCOLA ciro belirli bir açýsý olan eðimli idi. Ama artýk exponansiyel artýþlar bekIiyorum.
Ve pek yanýlmam...
Bgc gene satýþta, her gün býkmadan veriyor. Kendilerini tebrik ediyorum
Yer Ýmleri