Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 379/1078 ÝlkÝlk ... 279329369377378379380381389429479879 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 3,025 - 3,032 arasý.

Konu: Sistem Takibi...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    1,945
     Alýntý Originally Posted by T/A Yazýyý Oku
    Üstadým iyi akþamlar...

Elimden geldiðince bir çalýþma yaptým. Geç oldu ama sanýrým oldu gibi...

"Bahsettiðiniz böyle birþey mi?" tam emin deðilim ama Yýllýk Kâr zarar ise F/K kýrmýzý renk oluyor...

Eksik veya yanlýþ anlaþýlan/yapýlan birþey varsa lütfen belirtiniz. Yeniden bir çalýþmayý seve seve yaparým...

Hürmetler...
    Üstadým günaydýn,

Olmuþ olmuþ; hem de pek güzel olmuþ. Elinize, emeðinize saðlýk.

Her fikre kulak verip her öneriyi deðerlendirdiðiniz için her türlü takdiri hak
    ediyorsunuz.

Geçen siz beni aracý kurumda vakti bol yatýrým uzman yardýmcýsý mý sandýnýz
    demeyesiniz diye susmuþtum. Ama þimdi konuþma vakti geldi.

Her dönem sonunda kardan zarara, zarardan kara geçen þirketler olduðundan
    F/K oranýný yýl sonu bilanço rakamlarýna sabitlemek doðru deðil. Adamlar bu
    engeli F/K oranýný son 4 çeyrek kar/zarar toplamý üzerinden hesaplayarak
    aþmýþlar. 3-6-9 Aylýk bilançolarýn gönderilmesi tamamlandýðýnda biz de F/K
    oranýný yeni duruma göre güncelleriz deðil mi?

Gününüz güzel geçsin; iþiniz rast gitsin.
    https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doðru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eðri olsam yay gibi elde tutarlar beni

2. Bilgisayarý deðiþtirdim.sayfayý yenilemiyor.Ofis programý olmadýðýndan olabilirmi arkadaþlar.

Alýntý Originally Posted by Don Kiþot Yazýyý Oku
    Üstadým günaydýn,

Olmuþ olmuþ; hem de pek güzel olmuþ. Elinize, emeðinize saðlýk.

Her fikre kulak verip her öneriyi deðerlendirdiðiniz için her türlü takdiri hak
    ediyorsunuz.

Geçen siz beni aracý kurumda vakti bol yatýrým uzman yardýmcýsý mý sandýnýz
    demeyesiniz diye susmuþtum. Ama þimdi konuþma vakti geldi.

Her dönem sonunda kardan zarara, zarardan kara geçen þirketler olduðundan
    F/K oranýný yýl sonu bilanço rakamlarýna sabitlemek doðru deðil. Adamlar bu
    engeli F/K oranýný son 4 çeyrek kar/zarar toplamý üzerinden hesaplayarak
    aþmýþlar. 3-6-9 Aylýk bilançolarýn gönderilmesi tamamlandýðýnda biz de F/K
    oranýný yeni duruma göre güncelleriz deðil mi?

Gününüz güzel geçsin; iþiniz rast gitsin.
    Günaydýn Üstadým...

Elimden geldiðince her talebi deðerlendirmeye çalýþýyorum. Zor olanlar biraz zaman alýyor olsa da hiçbirisi gözardý edilmiyor. Kafamda ne zaman çözüm yolu netleþirse anýnda harekete geçiyorum.

Bu proje de öyle oldu. Elimde baþka bir iþ vardý. Malum "Ziyaretçi Bilgileri" bölümü. Bir yandan bu iþi yaparken diðer yandan zihnim sizin talebinizi nasýl yapabilirimle? meþguldü. Dün gece çözümünü buldum ve hemen harekete geçtim. Kýsa bir sürede de hallettim.

Þimdi yeni talebinizle ilgili olarak ben yapabileceklerimi size anlatayým, duruma siz karar verin:

- Ben elimde veri olarak her daim þirket için açýklanan son bilançoyu tutuyorum. Þu anda 12 aylýk bilançolar geldiði için son bilançolar bunlar.

- Yakýnda 3 aylýklar geldiði zaman tüm Bilançolar bu 3 aylýk döneme göre olacak ama Yýllýk sütununda bunun yýllýklandýrýlmýþ hali olacak.

- Bu nedenle ben F/K tablosunu oluþtururken her zaman elimdeki bu son bilanço verilerini kullanýyorum. O nedenle eski dönemlerin F/K oranlarýnda kýrmýzý görünenler bu yeni bilançolara göre düzenleniyor. Bu bir bakýma hata olarak görülebilir ama þimdilik elimdeki veriler bunlardan ibaret....

- 3 aylýk bilançolar gelmeye baþladýðý zaman bu F/K oranlarýný tekrar gözden geçirelim. Siz zaten takip edeceksiniz biliyorum... Eðer ihtiyacý karþýlamýyorsa; siteyi tamamen kökten deðiþtirmek bahasýna bile olsa bu sorunu çözmeye çalýþýrým.

Aslýnda çözüm belli. Database kullanmam lâzým. bu konuya yeni yeni geçiþ yapýyorum. Önceleri verileri dosyalar halinde saklýyordum. Bu nedenle kýsýtlý imkanlar oluþuyor. Fakat veritabanýna tam olarak geçebilirsem tüm verileri saklayýp lâzým olduðunda kullanabileceðim.

Þimdilik sitedeki verileri komple veritabanýna aktarmam mümkün deðil. Bunun için çalýþmalara baþladým. Sizin göremediðiniz bir bölümde bir Yönetici bölümü oluþturarak bu iþleri halletmem lâzým. bu da baþlý baþýna yeni bir site demektir. Eðer 3 aylýklar açýklanana kadar bu konuda yol alabilirsem o zaman duruma göre geçiþ yapabilirim...

Selamlar, hürmetler...

"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.

Alýntý Originally Posted by baymetin Yazýyý Oku
    Bilgisayarý deðiþtirdim.sayfayý yenilemiyor.Ofis programý olmadýðýndan olabilirmi arkadaþlar.
    Mesajýmýn altýndaki imza bölümünden giriþ yapmayý deneyebilirsiniz...

Eski site ismi artýk kullanýlmýyor ve zaman zaman site içi sayfalar güncelleniyor. Onedenle CTR ve F5 ile sayfayý yenilemeyi de deneyebilirsiniz...

Sitede çok þükür sorun yok, çalýþýyor...

Durumu bildirirseniz memnun olurum...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    1,945
    ....
    Þimdi yeni talebinizle ilgili olarak ben yapabileceklerimi size anlatayým, duruma siz
    karar verin:

- Ben elimde veri olarak her daim þirket için açýklanan son bilançoyu tutuyorum.
    Þu anda 12 aylýk bilançolar geldiði için son bilançolar bunlar.

- Yakýnda 3 aylýklar geldiði zaman tüm Bilançolar bu 3 aylýk döneme
    göre olacak ama Yýllýk sütununda bunun yýllýklandýrýlmýþ hali olacak.

- Bu nedenle ben F/K tablosunu oluþtururken her zaman elimdeki bu son
    bilanço verilerini kullanýyorum. O nedenle eski dönemlerin F/K oranlarýnda
    kýrmýzý görünenler bu yeni bilançolara göre düzenleniyor. Bu bir bakýma hata olarak
    görülebilir ama þimdilik elimdeki veriler bunlardan ibaret....

- 3 aylýk bilançolar gelmeye baþladýðý zaman bu F/K oranlarýný tekrar
    gözden geçirelim. Siz zaten takip edeceksiniz biliyorum... Eðer ihtiyacý
    karþýlamýyorsa; siteyi tamamen kökten deðiþtirmek bahasýna bile olsa bu sorunu
    çözmeye çalýþýrým.
    ....
    Eðer biliþim sektörü yetkilileri köþeyi ziyaret edip yazdýklarýný okursa pek yakýnda
    bu bilgi, birikiminizi boþa heba etmeyin; gelin birlikte çalýþalým diyeceklerdir.

Maksadým size iþ çýkarmak deðil. Ancak son çeyrek bilançolarýndan yola çýkýldýðýnda
    resmin sadece 1/4 ü görünecek; önceki yýl bilançosu esas alýndýðýnda da
    site ziyaretçilerine eski, eksik, yanlýþ bilgi aktarma mahsuru ortaya çýkacaktýr.

F/K Oraný tablosu site geneline bakýldýðýnda sadece binanýn pencerelerinden birine
    denk geliyor. Bir tek bunun için koca binayý yýkýp yeniden yapýlandýrmaya gitmek
    sarf edilen emek ve zamana deðmez.

Aracý kurum görevlileri bu iþle profesyonelce ilgilenip derledikleri bilgileri kamuoyu
    ile paylaþýyor. Biz de herkesin yaptýðýný yapar; dönem sonlarýnda paylaþýlan F/K
    oranlarýný daha fazla ilgiliye ulaþsýn diye kes-kopyala-yapýþtýr yöntemiyle siteye
    aktarýrýz. Olmaz mý?

Kolay gelsin.

Eðer biliþim sektörü yetkilileri köþeyi ziyaret edip yazdýklarýný okursa pek yakýnda
    bu bilgi, birikiminizi boþa heba etmeyin; gelin birlikte çalýþalým diyeceklerdir.

Maksadým size iþ çýkarmak deðil. Ancak son çeyrek bilançolarýndan yola çýkýldýðýnda
    resmin sadece 1/4 ü görünecek; önceki yýl bilançosu esas alýndýðýnda da
    site ziyaretçilerine eski, eksik, yanlýþ bilgi aktarma mahsuru ortaya çýkacaktýr.

F/K Oraný tablosu site geneline bakýldýðýnda sadece binanýn pencerelerinden birine
    denk geliyor. Bir tek bunun için koca binayý yýkýp yeniden yapýlandýrmaya gitmek
    sarf edilen emek ve zamana deðmez.

Aracý kurum görevlileri bu iþle profesyonelce ilgilenip derledikleri bilgileri kamuoyu
    ile paylaþýyor. Biz de herkesin yaptýðýný yapar; dönem sonlarýnda paylaþýlan F/K
    oranlarýný daha fazla ilgiliye ulaþsýn diye kes-kopyala-yapýþtýr yöntemiyle siteye
    aktarýrýz. Olmaz mý?

Kolay gelsin.
    Siteyi yazacaðým derken bayaðý bir bilgi birikimine sahip oldum. Bir de her öðrendiðimi unutmasam þimdi çok çok süper olurdum. Çoðu kez ayný þeyleri tekrar tekrar açýp öðrenmek zorunda kalýyorum.

Ben hobi olarak bu iþi yapýyorum. Paraya dökmek istesem ucundan kýyýsýndan þimdiye kadar girerdim. En azýndan reklam alýrdým. Böyle herkese açýk þekilde devam etme düþüncem bâkîdir... Bir ihtimal belki zararlý eriþimleri engellemek adýna giriþleri abonelik sistemi ile yapabilirim. Bu sayede her önüne gelen girip göremez. Sadece üye olanlar görebilir. Elbette üyelik yine ücretsiz olacaktýr. Hem üyelik söz konusu olursa bazý raporlarý üyelere doðrudan e-posta ile yollamam da mümkün olacaktýr...

Ben en ufak bir hatada herþeyi kökten deðiþtirebilecek bir yapýdayýmdýr. Fakat arýk yaþ geçtikçe bu iþ zorlaþýyor. O nedenle idare ettiði yere kadar idare etmeye baþladým. Fakat bariz bir hata varsa elbette herþeyi kökten yýkar yeniden yaparým. Ýnanýn bu þekilde yapmak, düzeltmeye çalýþmaktan daha kolay oluyor...

Gerekirse son çare olarak dediðiniz gibi Listeyi doðrudan paylaþýrýz. Sorun olmaz. Fakat ben hergün F/K listesini yeniliyorum. Son duruma göre herþey güncel halde bulunuyor. Orada bir sorun olacaðýný sanmýyorum. Sorun sadece geçmiþ dönemlerdeki F/K oranlarýna bakmak istenirse (örn. 2016/09 gibi) bu durumda yine bilgiler doðru olacak ama sadece sizin son talebiniz olan "zarar açýlayan þirketlerin kýrmýzý olma" olayýnda elimde eski bilançolar olmadýðý için son bilançoya göre yýllýklandýrýlmýþ veriden dolayý renklendirme de bir hata olacaktýr.

Fakat son dönem bilanço ve F/K ^larda hiçbir sýkýntý olmayacaktýr. ÝnþaAllah da öyle olur. Vakti geldiðinde takip edelim...

Yeni talepleriniz ve gördüðünüz eksiklikler varsa lütfen çekinmeyin, her zaman taleplerinizi bekliyorum. Sizden ve herkesten...

Selamlar, hürmetler...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    1,945
    ...
    Ben hobi olarak bu iþi yapýyorum. Paraya dökmek istesem ucundan kýyýsýndan
    þimdiye kadar girerdim. En azýndan reklam alýrdým. Böyle herkese açýk þekilde
    devam etme düþüncem bâkîdir... Bir ihtimal belki zararlý eriþimleri engellemek
    adýna giriþleri abonelik sistemi ile yapabilirim. Bu sayede her önüne gelen girip
    göremez. Sadece üye olanlar görebilir. Elbette üyelik yine ücretsiz olacaktýr.
    Hem üyelik söz konusu olursa bazý raporlarý üyelere doðrudan e-posta ile
    yollamam da mümkün olacaktýr...

...
    Yeni talepleriniz ve gördüðünüz eksiklikler varsa lütfen çekinmeyin, her zaman
    taleplerinizi bekliyorum. Sizden ve herkesten...

...
    Bilirim parada-pulda gözünüz yok. Hayýr duasý almak için bunca külfete
    katlanýyorsunuz. Zaten her insan kendinde olmayaný ister. Köylü margarine,
    þehirli tereyaðýna özenir.

Yeri gelmiþken bir hatýramý paylaþmak isterim.

Sanýrým yýllardan 2004. O zamanlar popüler olan bir borsa forumunda birþeyler
    karalamaya baþladým. Forum polisi ile aramýzda yakýnlaþma oldu. Kendisi forum
    yönetimi benim aracýlýðýmla senden yazarlar takýmýna katýlmaný istiyor. Ýstediðim
    halde bana verilmeyen yazarlýk sana sunuluyor diye sitemkar bir mesaj attý.
    Senden esirgeneni benim kabullenmem þýk olmaz deyip teklifi geri çevirdim.
    Yönetim bu arada sitenin isim tescil, alan adý, barýndýrma hizmeti bize yük oluyor.
    Bunun için sadece üyelere açýk olan yazarlar bölümünü ücretli yapýp VIP üye
    kabul edeceðiz dedi. Araya para girince iþin rengi deðiþir, devlet elde edilen
    gelirden pay ister, bunun için vergi numarasý almak, þirket kurmak gerekir
    desem de yönetimi ikna edemedim. Gel yazarlar arasýna dahil ol teklifini de umuma
    açýk bölümde herkes yazýlanlarý okurken VIP bölümde sadece parayý bastýran
    okuyacak diyerek geri çevirdim. Sonrasýnda ne mi oldu? SPK olaya el koydu.
    Yönetici ve yazarlara gece yarýlarýnda kendi mekanýnda mecburi çay-kahve
    ikram etti. Toplanan paralarý üyelere geri iade etmek ve borsa forumunu
    kapatmak kaydýyla ilgilileri azat etti.

Aramýzda engin borsa bilgisini paraya dönüþtürmek isteyen arkadaþlar vardýr;
    bu hikayeden kendilerine gerekli dersi çýkarýrlar diye anlattým.

Bilirim parada-pulda gözünüz yok. Hayýr duasý almak için bunca külfete
    katlanýyorsunuz. Zaten her insan kendinde olmayaný ister. Köylü margarine,
    þehirli tereyaðýna özenir.

Yeri gelmiþken bir hatýramý paylaþmak isterim.

Sanýrým yýllardan 2004. O zamanlar popüler olan bir borsa forumunda birþeyler
    karalamaya baþladým. Forum polisi ile aramýzda yakýnlaþma oldu. Kendisi forum
    yönetimi benim aracýlýðýmla senden yazarlar takýmýna katýlmaný istiyor. Ýstediðim
    halde bana verilmeyen yazarlýk sana sunuluyor diye sitemkar bir mesaj attý.
    Senden esirgeneni benim kabullenmem þýk olmaz deyip teklifi geri çevirdim.
    Yönetim bu arada sitenin isim tescil, alan adý, barýndýrma hizmeti bize yük oluyor.
    Bunun için sadece üyelere açýk olan yazarlar bölümünü ücretli yapýp VIP üye
    kabul edeceðiz dedi. Araya para girince iþin rengi deðiþir, devlet elde edilen
    gelirden pay ister, bunun için vergi numarasý almak, þirket kurmak gerekir
    desem de yönetimi ikna edemedim. Gel yazarlar arasýna dahil ol teklifini de umuma
    açýk bölümde herkes yazýlanlarý okurken VIP bölümde sadece parayý bastýran
    okuyacak diyerek geri çevirdim. Sonrasýnda ne mi oldu? SPK olaya el koydu.
    Yönetici ve yazarlara gece yarýlarýnda kendi mekanýnda mecburi çay-kahve
    ikram etti. Toplanan paralarý üyelere geri iade etmek ve borsa forumunu
    kapatmak kaydýyla ilgilileri azat etti.

Aramýzda engin borsa bilgisini paraya dönüþtürmek isteyen arkadaþlar vardýr;
    bu hikayeden kendilerine gerekli dersi çýkarýrlar diye anlattým.
    Vallahi üstadým ne kadar haklýsýnýz...

Ardýmýzdan dua edenimiz olacak mý emin deðilim?

"Yapýlan dualarýn en hayýrlýsý, kiþinin gýyabýnda yapýlan duadýr" buyuruluyor.

O nedenle ben aciz bir kul olarak ancak buna talip olabilirim. Çok þükür dünya nimetlerinde hýrsým yok. Bana yetecek kadarýna da sahibim. Artýk ahireti de düþünmek lâzým... Hep dünya için çalýþmak olmaz. Ardýmýzda bir eser býrakmadýktan sonra bu dünyaya boþ gelir, boþ gideriz...

Bana ait olan tek site malumunuz burasý deðil. Birkaç tane daha sitem mevcut. Hepsinde de herþey bedava...

Üstelik bilgi de bedava... Burada çok fazla bilgi isteyen yok. Hazýr yemek isteniyor. O nedenle burada hazýr piþmiþ aþ sunuluyor...

Allah kýsmet ederse çok daha güzel projelere de imza atmak isterim. Elbette herþey kâdir kýymet bile...

Sayfa 379/1078 ÝlkÝlk ... 279329369377378379380381389429479879 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •