https://twitter.com/DonKisot_BIST1
Doðru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eðri olsam yay gibi elde tutarlar beni
Aslýna bakarsanýz yeni kabine falan filan, baþkan ya da cumhurbaþkaný, mesele biraz farklý,
Þöyleki; elbetteki milliyetçilik açýsýndan vatana millete,topraða baðlýlýk elzem bunun üstünde bir þey yok. Biz tanýmýyoruz. Bizlerin yanlýþ yaptýðý þey þu :
Bizler onlarýnda (yani kýsaca yabancýlar diyelim) ayný bizim gibi bir dine inandýklarýný ve bir Tanrýlarý var diye düþünüyoruz. H A Y I R !!
Hayýr arkadaþ, onlarýn dinleri imanlarý Amerikan yeþili olan dolarlarý, Tanrýlarý da olup olmadýðý konusunda emin deðilim.
Biz olduðumuz yerden, olduðumuz gibi onlarý onlara bakmaya ve tanýmlamaya çalýþýyoruz. Neden ?
Onlar gibi bakmaya, onlar gibi görmeye ve deðerlendirmeye çalýþmadýðýmýz sürece biz yanlýþ yapýyoruz.
Onlar için, alýnan varlýklarýn bir deðeri yok. Týpký bir bilgisayar oyunundaki mantýkla düþünüyorlar. Evet-Hayýr
Öyleyse; sevgili üstadým neyi arýyoruz biz?
"WM Sistem" adýný verdiðiniz sistem birçok kez doðru yerlerde doðru sinyaller verdi.
Eðer biz sistemin hareket etme mantýðýný kavrabildiysek zaten sorun teþkil etmeyecektir diye düþünüyorum.
Deðiþime karþý "ÝSTEMEZÜK" tavrýmdan deðil. Zinhar
Asýl mesele istediðimiz þeyin çok detaylý olmasýndan kaynaklanýyor. Dikkat ettiyseniz biz yorumlar yaptýktan sonra sistem yorumlardan çýkan sonuçlarý zaten veriyor. Önemli olan onu uygulayabilecek irademiz olup olmamasý,
Sistem sana aldýrýrken tamam en dipten alþdýrmýyor belki ama, nisbeten senin göremeyeceðin bir noktayý uygun bulup dibini onayladýðý yerden aldýrýyor.
Zirveyi görmüþsün yeter deyip satamýyorsan hata sistemde deðil sende,
Diye düþünüyorum.
Bir anektodu paylaþayým daha net anlaþýlacaktýr.
Yakýn tarihte Sevgili üstadýma XXX hissenin sistemde bir çok kez al verdiði va taþýman gereken yerde iken tekrar "AL" verdiðinden hareketle soru sordum. O da sistemin verdiði "AL" SÝNYALÝNE RAÐMEN OLUMSUZ GÖRÜÞ BEYAN ETTÝ. Dikkat!! aslýnda benim beklediðim cevapta buydu. Yani sistem al vermesine raðmen bireysel fikirler mevcut durumun "SAT" a DÖNECEÐÝNÝN DAHA UYGUN OLDUÐUNU.
Siyasi yada ekonomik ortamýn gerginliðin arttýðý dönemi gözardý edememesi gibi bir sorun oluyor.
Burada o hassasiyeti gdermek için yapýlacak dokunuþlar asýl mimariyi etkilemesin
Aslýnda "WM SÝSTEM in eksiliðinden deðil. oluþacak ortamý göremeyiþinden kaynaklanýyor. Bunun içine bunu nasýl katabiliriz. Aylar öncesinden seçim, Afrin Harekatý, Munbiç Harekatý gibi meselelerimiz vardý. Ne oldu onlara. Fiyatladý.
Peki þimdi borsa neyi fiyatlýyor.
Cumhurbaþkaný?
Kabine ?
Gene yanýlýyoruz. Söyleyeyim.
Þimdi baþýmýzý kaldýrýp ileri bakalým.
Eski sistemde (Türkiye Cumhuriyeti) farklý bir durumda idi. Sýk sýk arýzalar çýkaran siyasi yönetimin sorunlarý vardý. Baþkaný beðenip beðenmeme meseli deðil Sistemimn kendisi ile iligili idi bu sorun. Zamamýnda Sayýn Demirel ve Sayýn Özal da buna benzer bir sistem sorununundan sözediyordu. Baþaramadýlar. Çeþitli komplo teorileri üretebiliriz. Asýl meselemiz bu deðil, yani komplo teorileri. Baþaramama sebepleri irdelemek , düþünmek gerek.
Daldan dala atladýðýmý düþünüyorsunuz ama baþka bir bakýþ açýsý saðlamaya çalýþýyorum. Yahu bizim istediðimiz sistemsel deðiþiklik deðil miydi?
Deðiþtirdik.
Kabineye bakýn bakalým ne göreceksiniz.
Eski Dýþiþleri Bakaný ayný
Eski Ýçiþleri Bakaný ayný
Eski Genel Kurmay Baþkaný Milli Savunma Bakaný (Bakan olmasý muhtemel en iyi, hatta en mükemmel aday)
Spor Bakaný (Kimse bilmeyebilir, Ben söyleyeyim, kendisi Eski Spor-Toto Teþkilat Baþkaný, yani spor un asýl merkezinden yani fýrýndan geliyor. Paranýn gerçek kaynaðýndan, Belki bilginiz olamayabilir, ama Türkiye de birçok benim diyen firmadan daha çok gelir üreten, ve daha çok teþkilat aðýna sahip bir yerden geliyor. Düþünsenize Türkiye en çok þubesi olan bir teþkilatýn baþýndan. A101 marketlerin Türkiyedeki sayýsý kaç? Spor-toto bayililerinin sayýsý kaç?
Milli Eðitim Bakaný (Özel okul sahipliðinden geiyor sanýrým bu konuda emin deðilim)
Turizm Bakaný (Turizm iþletmecisi)
Maliye ve Hazine Bakaný (Yorumsuz)
diðerlerinide arada kontrol ederiz. Benim pek fýrsatým olmadý.
Asýl oyunu görmek adýna söylüyorum. Baþkan ilk ziyaretlerini nereye yaptý?
Elbette Türkiye için vazgeçilmez olan Azerbaycan, Kýbrýs?
Sonra ?
NATO..
doðru okuma yapmalýyýz diye düþünüyorum. Sorun "WM SÝSTEM" de DEÐÝL. . SORUN BÝZDE ..
Buraya kadar okuma zahmetine katlandýðýnýz için teþekkür ediyorum. Deðerli zamanýnýzý aldýðým içinde hakkýnýzý helal etmenizi rica edeceðim
Bu en iyi alýcýda bir nevi taþeron diye biliyorum ben, kendi sattýðýnýn yarýsýný kendisi yada benzerleri mi karþýlamýþ...???
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
Ülkemiz vatandaþligina geçen 30K niteliksiz suriyeli.oysa ülkemizden göç eden baþka ülkenin vatandaþlýðýna geçen ise 77 K türk insaný ise nitelikli paralý insanlar bazýlarý beyin göçü bazilarý da artik ulkede olup bitenlere dayanamadýðý canlarina tak ettikleri için göç ettiler.yazýk ki ülkemizde ne hukuk, ne eðitim ne adalet ne de ekonomi kaldý.yazacak o kadar çok þey var ki ben gidenkere bir diyeceðim yok ama kendilerince bana göre de haklýlar.
Kargaya yavrusu kuzgun görünürmüþ, bizim ki de o hesap.
Kendimize ait olaný göklere çýkarýrken baþkalarýna ait olaný yerlerde
süründürüyoruz.
Bu mantýkla hareket ettiðimiz müddetçe karþýlaþtýðýmýz engelleri aþamaz,
problemleri çözemeyiz.
Ne aþaðýya, ne yukarýya, her þeyi ayný hizaya koyarak deðerlendirme yapmalýyýz.
Bizim dilimiz, dinimiz, tarihimiz .... bizim için ne kadar kýymetliyse yabancýlarýn da
dili, dini, tarihi onlar için o kadar deðerli.
Dedemiz, babamýz geçmiþte þunu yaptý, bunu yaptý diyerek böbürlenip duruyoruz.
Kendimiz bir deðer ortaya koyabilsek kendi yaptýklarýmýzý dile getirir;
beceriksizliðimizin üstünü böyle örtmeye kalkmazdýk.
Madem o kadar muteber bir kitleyiz. O zaman niye bunca insan suç iþliyor,
cezaevlerinde mahkumlarý koyacak yer bulamýyoruz?
Uyulmasý için kurallar, kaideler, kanunlar koyuyor ancak ertesi gün bunlarý
deðiþtirmek, ihlal etmek için can atýyoruz.
Dünyanýn en mükemmel yasalarýný çýkarýp en mükemmel sistemini de kursanýz
onlara uyacak, o sistemin gereklerini yerine getirecek insanýnýz yoksa boþa
gayret sarf etmiþsiniz demektir.
Bunca olumsuzluða raðmen üzerinde yaþadýðýmýz bir ülkeye, baþýmýzý sokacak
bir eve, akþam içecek bir tas çorbaya sahip olduðumuz için Yaradan'a
þükretmeliyiz.
Zaten milleti aza kanaat etmeye þükürcü bir toplum olmaya ittiler. Ben tüm bu olanlara karþýyým çünkü birileri þükür edecek birilerine biat edecek ki sistem iþlesin araþtýran okuyan haksýzlýða baþkaldýranýn bizim ülkemizde yeri yok. Cezaevlerinin doluluðu ülkenin eðitim sistemiyle çok yakýndan ilgilidir. Sizce ülkemizde okullar öðretmenler yeterlimi eðitim sistemimiz nasýl iversutler luse gibi oldu keza adalet, saðlýk sistemi nasýl yýllar süren davalar 1 sene sonrasýna emar için gün verilmesi hak mý iþte tüm bunlara binaen parasý olan insanlar yurtdýþýna kaçýyolar.
Yer Ýmleri