Tüm forumdaþlar'ýn Mevlid kandili mübarek olsun.
Tüm forumdaþlar'ýn Mevlid kandili mübarek olsun.
Borsa Ýstanbul 09:40 itibariyle iþleme açýlmaktadýr ve 09:55 sularýnda fiyatlar belirlenerek ekranlara yansýtýlmaktadýr. Ýki seans halinde gerçekleþen iþlemler 13:00’e kadar devam edip, 13:55’e kadar gün ortasý tek fiyattan devam etmektedir. Ýkinci seansýn bitiþi ise 18:01 – 18:05 arasýnda gerçekleþmektedir.
BIST 100 Endeksi 19.11.2018 Tarihli Piyasa Açýlýþý
BIST 100 endeksi geçen haftayý yüzde 0,34 oranýnda kazançla 93 bin 616 puandan tamamladýktan sonra yeni haftaya yüzde 0,05 oranýnda ekside 93 bin 568,15 puandan baþladý. Açýlýþta bankacýlýk endeksi yüzde 0,10 oranýnda düþerken, holding endeksi yüzde 0,10 oranýnda yükseldi.
Sektör endekslerine baktýðýmýz zaman en çok deðer kaz*****n yüzde 0,92 ile turizm, en çok gerileyenin yüzde 0,68 ile ticaret olduðunu görüyoruz.
Günün Destekleri ve Dirençleri
Destekler: 92.500
Dirençler: 94.000 – 95.000
Buradan her sabah takip ediyorum.
Endeks bir önceki denemesinde olduðu gibi haftalýk kýrmýzý kijun-sen ( þu an halen 95589 ) üzerinde kapanýþ yapamadý ve yine sert gevþedi... 91000 altý haftalýk kapanýþ MACD triggerini aþaðý kestirme niyetini ayyuka çýkarýr ve senaryomuzdaki ikinci bacak çalýþmasý sona doðru evrilir... MACD dibi nerelere denk gelir benim senaryoya göre ?? 2013-2014 zirvelerinden gelen siyah trend yine haftalýk kapanýþ bazlý destek olarak çalýþabilir... Haftalýk bar nereye kadar uzanýr ?? Üstte belirttiðimiz gibi , bar grafikte en alt kalýn mavi çizgi ile nokta nokta maviden oluþan kanal içine kadar uzanmasý beklenir... Bir önceki dibe benzer þekilde... 84654 gösterip 88734 kapatmýþlardý... Kapanýþ bazlý son dip çok az daha aþaðýda olabilir... Ama tahminime göre MACD ile pozitif uyumsuzluk olacak... Yani MACD güdük kalacak...
Endeks ve tahtalarýn hacmi yukarýda dirençleri kýracak düzeye gelemedi , getirilmedi... Bu da aþaðý ivme isteklerini destekliyor...
Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir... Tüm dostlara sevgiler...saygýlar...
![]()
____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...
Duhul : 2004 ...
... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...![]()
Dow Jones ile ilgili de iki farklý grafik paylaþacaðým. Birisi haftalýk bar diðeri biliyorsunuz benim için olmazsa olmaz aylýk ichimoku kinko... Haftalýk bar grafiðimi benim eski baþlýðý bilenler hatýrlayacaktýr. Sanýrým nisan'dan beri paylaþýyorum bu grafiði.... zaten önemli iki desteði iþaret eden mavi ok iþaretleri o tarihlerde konulmuþ... Birinci destek yeþil pitchforka ait en alt median ve ikinci önemli destek yeþil pitchforka ait pembe hagopian çizgisi... Yeþil en alt medianýn tam bar ile kýrýldýðý takdirde haftalýk barlarýn her þekilde pembe hagopian çizgisine dokunacaðýný ifade etmiþtim... ve bugün itibariyle geldiðimiz son nokta fotoðrafta gözüküyor... Hedefe ilerleyiþ baþladý...
Diðer grafiðimiz kapanýþ bazlý aylýk grafik... Burada en dikkat çekici olan mavi renk fiyatlar yükselen tepeler yaparken MACD alçalan tepeler oluþturuyor ve zirvede negatif uyumsuzluk feci rahatsýz edici boyuta geliyor... Ayný zamanda uyumsuzluðun devamý olarak MACD triggerini de aþaðý kesiyor .... Bu durum en azýndan orta vade (4-5 ay diye tahmin ediyorum ) bir düþüþ ve düzeltmeyi elzem duruma getiriyor... Nereye kadar sürebilir bu düzeltme ??? Kýrmýzý kijun sen' e dokunuþla son bulmasý kuvvetle muhtemel... Þu an kýrmýzý kijun-sen 22417 seviyelerinde ... bu seviye haftalýk bar grafikte pembe hagopian çizgisi ile neredeyse ayný seviyede ... Eðer mavi kapanýþlar bu senaryoya göre kýrmýzý kijun-sen 'den destek alamazsa noolur ?? Geçmiþte olaný ve tarih aralýklarýný mavi elipslerle iþaretledim...1990'dan bugüne mavi kapanýþlar sadece 2 defa kijun-sen'i aþaðý kesmiþler . Ne zaman ? 2000 ve 2008 de baþlamýþ kabus dönemleri... Benim fikrim mavi kapanýþlar 4-5 ay içinde kijun-sen 'e dokunarak tepki verecek ve bu noktadan itibaren gideceði istikamet mr. turp'u memnun edecek...
Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir...Tüm dostlara sevgiler...saygýlar...
Yer Ýmleri