Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,50 Mn 13,09 / 13,09
30,16 9.99% 1,83 Mr 28,14 / 30,16
21,46 9.99% 990,11 Mn 20,00 / 21,46
25,32 9.99% 68,07 Mn 22,70 / 25,32
136,70 9.98% 210,37 Mn 127,20 / 136,70
1.053,00 -10% 5,43 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 980,59 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 37,81 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 403,06 Mn 12,48 / 12,79
3,33 -8.52% 241,60 Mn 3,29 / 3,49
308,75 -1.83% 14,47 Mr 305,25 / 311,50
3,15 -1.56% 11,62 Mr 3,08 / 3,22
280,00 6.06% 11,30 Mr 260,00 / 281,50
421,50 -0.94% 9,35 Mr 418,25 / 431,00
119,90 -1.15% 7,81 Mr 114,00 / 125,10
18,91 1.61% 627,17 Mn 18,36 / 19,08
73,40 -0.41% 7,01 Mr 72,85 / 74,05
280,00 6.06% 11,30 Mr 260,00 / 281,50
739,50 1.72% 3,28 Mr 720,50 / 743,50
95,85 -1.34% 502,78 Mn 94,25 / 96,75
111,80 -0.45% 242,95 Mn 110,80 / 112,40
31,28 1.16% 104,33 Mn 30,10 / 31,66
10,58 3.52% 573,53 Mn 10,12 / 10,70
82,25 -1.08% 405,56 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 714/1078 ÝlkÝlk ... 214614664704712713714715716724764814 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 5,705 - 5,712 arasý.

Konu: Sistem Takibi...

1. [QUOTE=T/A;4011943]Herkese hayýtlý bir hafta diliyorum...

Gününüz ve haftaný güzel geçsin inþaAllah...

Hem size hem de diðer arkadaþlara sabahýn bu erken saatinde biraz müsait olduðumdan genel olarak bir açýklama yapacaðým. Umarým sonuna kadar okursunuz. Birçok soruya cevap alacaðýnýzdan eminim...

Þimdi önce soruya cevaptan baþlayýp, genele doðru açýklamaya baþlayayým:

Grafik üzerindeki gösterim, kýsaca þöyle bir durum oluþtuðunun oklarla ifadesidir...

HiLo Day->Down

HiLo Week->Up

HiLo Month->Down

Gün sonu gelmeden Günlük, Hafta sonu gelmeden Haftalýk, Ay sonu gelmeden gelen Aylýk ok sinyalleri ve renk deðiþimleri, olasý hareketler ile ilgili sona gelinene kadar deðiþebilir. Çünkü mantýk kapanýþa göre harekettir.

Þimdi bu durumda Günlük ve Haftalýk oklar geçerlidir ama Aylýk için daha 2 günümüz var...

Burada þimdi 2 ok var. AL veren haftalýk ok. SAT veren ise Aylýk ok...

Demek ki 2 gün içerisinde tekrar yukarý dönerse bu ok deðiþecektir. Bir ön uyarý gibi düþünülebilir...

Burada mantýk 3 dönemi ayný anda görmektir...

Meselâ dün Selim 'in anlatmaya çalýþtýðý gibi:

- Haftalýk kapanýþ oklarý ile aldýk diyelim...

- Satmak için Günlük oklarý takip edebiliriz....

- Ýlk Günlük kapanýþ SAT geldiðinde en az yarýsýný satabiliriz...

- Akâbinde tekrar Günlük yukarý yaptýðýnda sattýðýmýzý yerine koyarýz...

- Yok devamýnda Haftalýk da SAT verirse tamamýný star çýkarýz...

Bu bir Sistem olarak kullanýlabilir. Kiþiden kiþiye uygulamasý deðiþebilir. O nedenle ben þimdilik grafikleri vermekle yetiniyorum...

Hisseler için özel yorumdan þu anda uzak duruyorum. Hem zamaným yok, hem de gereksiz tartýþmalara girmek istemiyorum...

Adama diyorum:

- CandleStick bir AYI formasyonu oluþturmuþ, Teyit þu, Stop þu... Kapanýþta bu duruma göre dikkatli olmak gerek diyorum...

Akþama Teyit (AYI 'nýn ayý olduðunun teyidi) çalýþmadýðý gibi, üstüne bir de Stop (AYI 'nýn geçersiz olduðunun iþareti) patlamýþ ve hisse fýrlamýþ olabiliyor...

Ben þimdi bu durumda ne diyeyim:

- Sonra bana : "Bak bilemedin...!!!" diyorlar...

Aslýnda ben durum tespiti yaptým ve haklý çýktým ama bu böyle algýlanmýyor. Hisse pazarlayanlar buyursun pazarlasýn. Onlar el üstünde maalesef...!!!

O nedenle mümkün mertebe hisse iþine girmiyorum...

Sistem demek, kurallar zinciri demektir. Sisteminize harfiyyen uymazsanýz baþýnýz belâdan kurtulmaz...

Bir de her zaman denildiði gibi:

"Para Tekniði bozar..." diye.

Bunu bizzat test edip onayladým. Ciddi ciddi önemli bir miktar parayý riske atýp, olacaklarý izledim. Fýrsatým olursa daha sonra aþamalarýný anlatýrým. Adamýn yapmadýðý kalmadý. Çünkü her hissenin sahibi var ve her hisse tek tek sayýlýyor. Size kolay kolay yedirmezler.

Bu nedenle az para ile oynayanlar daha avantajlý. 20bin gibi bir rakam bile dikkat çekebilir ama benim gözlemin sanki bu para ile giriþ çýkýþlar daha kolay olacaktýr. Bunu 200bin yaparsanýz iþiniz çok zorlaþýr! Yok 2milyonla iþ yapacaðým diyorsanýz bu iþler böyle bir grafiðe bakarak olmuyor. Baþka baþka iþler için iþine giriyor...

Grafikte gördüðünüz formasyonlar iþte o zaman sekteye uðrar, þekil deðiþtirir, gecikir veya pes etmezseniz iptal bile olabilir. Bu tamamen o anki güç dengesine ve çýkarlara baðlý.

Grafikte þu formasyon var, sinyal geldi alalým!! 'larýn hepsi büyük paralar için hikâyedir. Bunlar küçükler için geçerlidir....

Hani olabilir ya. Ýçimizde büyük yatýranlar vardýr. Neden ben grafiklerle kazanamýyorum diyorsa buna dikkat etmesi gerekir. Bu tip grafikler detaya inilmezse sadece grafiðin tekniðini etkilemeyecek para miktarlarý için geçerlidir...!!!

Bu sözlerimi iyi not edin. Gün gelir lâzým olur. Ben þahsen gerçek para ile defalarca tecrübe ettim...

Tecrübe ile sabittir bu anlattýklarým...

Yaþamadýðýmý yazmýyorum. Kitaptan alýntý yapmakla, grafiðe bakýp yorum yapmakla bu iþler olmuyor. Ýþin içine gerçek ve çok para ile girince görürüm sizi...

Þimdilik bu kadar...

Günaydýn tüm dostlar'a hayýrlý kazançlar.Söylediklerine aynen katýlýyorum üstad.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
     Alýntý Originally Posted by T/A Yazýyý Oku
    ......

.....

Adama diyorum:

- CandleStick bir AYI formasyonu oluþturmuþ, Teyit þu, Stop þu... Kapanýþta bu duruma göre dikkatli olmak gerek diyorum...

Akþama Teyit (AYI 'nýn ayý olduðunun teyidi) çalýþmadýðý gibi, üstüne bir de Stop (AYI 'nýn geçersiz olduðunun iþareti) patlamýþ ve hisse fýrlamýþ olabiliyor...

Ben þimdi bu durumda ne diyeyim:

- Sonra bana : "Bak bilemedin...!!!" diyorlar...

Aslýnda ben durum tespiti yaptým ve haklý çýktým ama bu böyle algýlanmýyor. Hisse pazarlayanlar buyursun pazarlasýn. Onlar el üstünde maalesef...!!!

...
    .

Sevgili üstadým, Sayýn bilgem, deðerli baþlýk takipçisi abilerim ve arkadaþlarým iyi bir hafta bol bereketli bir yýl dilerim.

Üstadým pazartesi günleri size hiç iyi gelmiyor. Yenge haným temizlik bahanesiyle sizi evden kovunca, acýsýný bizlerden çýkartýyorsunuz
    Üstadým... yeni gelen arkadaþlar bilemiyorlar. anlayamýyorlar. Aslýnda hiç iþlem yapmayýp 2 gün bir hissenin tahtasýnda olanlarý takip edebilecek aþamaya gelseler orada dönen dolaplarý anlayabilseler ne kadar zor ve meþakkatli bir yere geldiklerini anladýklarýnda topuklarýný gerilerine vura vura kaçacaklardýr.
    Size hak vermiyor deðilim. Hem yatýrýmcýlýk konusunda bilgi vermeye gayret edip neyi nasýl alabileceklerini anlatmaya çalýþýp hemde bunun için bir yöntem geliþtirip bunu bizlerle bila bedel paylaþýyorsunuz. Üstüne birde hemde bilmedikleri konu hakkýnda üretilen fikirlere karþý savunmaya çalýþýyorsunuz.
    Bir zamanlar kýzardým Deðerli bilge Don Kiþot a . sonra yavaþ yavaþ anlamaya ve bahsettiði konularýn ne kadar derin olduðunu öðrenmeye baþladýktan sonra ýsýnmaya baþladým. Aslýnda torunlarýyla yazlýðýnýn bahçesinde oynayarak hayatýn demlendiði döneminde boþ boþ adamlarla uðraþmanýn ne kadar gereksiz ve sýkýcý olduðunu düþündüm. Ama elini vicdanýna koyup yanlýþ olduðunu, arada sýrada da olsa parmaðýyla iþaret ettiði yere bakýn "iþte tam burasý" demesi gerektiðinin bilinciyle bize hayat dersini veriyor.
    Endeks uçuyor, paralar gidiyor. Daha durun tepede kucaklarýna aldýklarý zarar içinde olan þirketlerin bedelli yapacaðý günler daha henüz gelmedi. Bizi dolayýsýyla sizi, daha çok zor günler bekliyor. Siz doðru yoldasýnýz. Ancak bu yol çok dikenli ve bir o kadarda zahmetli.
    Rabbim size, sayýn bilgem Don Kiþot'a, deðerli abim Dandanakan'a; sevdiklerinize, gönlünüzden geçenleri baðýþlasýn. Yolunuz açýk bahtýnýz ve þansýnýz bol olsun, kazancýnýz bereketli olsun.
    Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
    " Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"

3. Teþekkürler Sn T/A kolay gelsin.

4. Selamlar, yeri burasý mý bilmiyorum ancak konusu açýlmýþken sormak istedim. emayý ücretsiz platformlarda nasýl kullanabiliriz. emayý site içerisinde sizinkine benzer þekilde özelleþtirmeyi bulamadým! Bir de bu dediðiniz uygulamayý kýsa süreli al sat deðil de daha uzun bir yatýrým þekli olarak uygulayabilir miyiz?

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
     Alýntý Originally Posted by imaus Yazýyý Oku
    Selamlar, yeri burasý mý bilmiyorum ancak konusu açýlmýþken sormak istedim. emayý ücretsiz platformlarda nasýl kullanabiliriz. emayý site içerisinde sizinkine benzer þekilde özelleþtirmeyi bulamadým! Bir de bu dediðiniz uygulamayý kýsa süreli al sat deðil de daha uzun bir yatýrým þekli olarak uygulayabilir miyiz?
    Ýnvesting de indikatörler penceresinde EMA CROSS olarak aratýrsanýz oradaki deðerleri istediðiniz aralýkta deðiþebilirsiniz. Renklendirmeyi kendi gönlünüze göre yapabilirsiniz

Alýntý Originally Posted by imaus Yazýyý Oku
    Selamlar, yeri burasý mý bilmiyorum ancak konusu açýlmýþken sormak istedim. emayý ücretsiz platformlarda nasýl kullanabiliriz. emayý site içerisinde sizinkine benzer þekilde özelleþtirmeyi bulamadým! Bir de bu dediðiniz uygulamayý kýsa süreli al sat deðil de daha uzun bir yatýrým þekli olarak uygulayabilir miyiz?
     Alýntý Originally Posted by selimtogrul Yazýyý Oku
    Ýnvesting de indikatörler penceresinde EMA CROSS olarak aratýrsanýz oradaki deðerleri istediðiniz aralýkta deðiþebilirsiniz. Renklendirmeyi kendi gönlünüze göre yapabilirsiniz
    Selim 'in dediði gibi yapabilirsiniz ama 3 dönemi ayný anda göstermek için kodlama yapmanýz gerekir...

Sistemi zaten dediðim gibi kulanýrsanýz bayaðý uzun vade olur. Daha da uzun vade olsun isterseniz önce Aylýða göre AL yaparsýnýz. Sonra satýþlarý sýrasýyla 1/3 Günlük, 1/3 Haftalýk ve 1/4 Aylýk ile yapabilirsiniz. Ya da sizin iþlem tarzýnýza hangi oranlar uygun düþüyorsa o oranlarý kullanabilirsiniz. Ben örnek olsun diye bu oranlarý yazdým...

Tekrar geri alýmlar ve satýmlar ise bir mantýk silsilesi içinde olmalýdýr. Çünkü bu defa 3 dönem iþin içine girdi ve daha karmaþýk bir yapýya bürünmüþ oldu. Bu 4 dönem yaparsanýz meselâ:

Saatik - Günlük - Haftalýk - Aylýk gibi iþler daha da karmaþýklaþýr...

Karmaþýklaþýr ama Sistemi güzel kurarsanýz ayaklarý yere basan daha güzel bir sistem yapmýþ olursunuz. Tabi ki yukarýdaki yazýda da dediðim gidi:

- Sisteme harfiyyen uymak þartýyla...

"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
     Alýntý Originally Posted by selimtogrul Yazýyý Oku
    Bence asýl sorun bu kadar hisse içinden hangisini alacaðýnýn kararýný verebilmekte üstadým.

Ky tarama yapabilecek matriks e sahip deðil Hemde bunu kullanacak kapasiteye sahip deðil .

O yüzden sizin wm sistem bu sebeple çok önemli.

diye düþünüyorum. Bilgemin affýna sýðýnarak bir talep oluþturmuþ oldum.
    Sevgili üstadým. Biz þimdi eski siteye ulaþamýyoruz ya. Bazý eski arkadaþlara alýþkanlýk yapmýþ olabilir. Acaba diyorum bizim"WM sistem taramasýný " buradan paylaþabilir misiniz. eðer sizin için bir sakýncasý yoksa. .Hem piyasa bu kadar canlýyken belki yeni biþeyler keþfetme imkaný olur. Ne dersiniz ?
    (Aman bilge farketmeden mesajý okursunuz umarým. yoksa gene "baþladý bu deyyuslar bir sürü þey istemeye" der)

8.  Alýntý Originally Posted by T/A Yazýyý Oku
    Selim 'in dediði gibi yapabilirsiniz ama 3 dönemi ayný anda göstermek için kodlama yapmanýz gerekir...

Sistemi zaten dediðim gibi kulanýrsanýz bayaðý uzun vade olur. Daha da uzun vade olsun isterseniz önce Aylýða göre AL yaparsýnýz. Sonra satýþlarý sýrasýyla 1/3 Günlük, 1/3 Haftalýk ve 1/4 Aylýk ile yapabilirsiniz. Ya da sizin iþlem tarzýnýza hangi oranlar uygun düþüyorsa o oranlarý kullanabilirsiniz. Ben örnek olsun diye bu oranlarý yazdým...

Tekrar geri alýmlar ve satýmlar ise bir mantýk silsilesi içinde olmalýdýr. Çünkü bu defa 3 dönem iþin içine girdi ve daha karmaþýk bir yapýya bürünmüþ oldu. Bu 4 dönem yaparsanýz meselâ:

Saatik - Günlük - Haftalýk - Aylýk gibi iþler daha da karmaþýklaþýr...

Karmaþýklaþýr ama Sistemi güzel kurarsanýz ayaklarý yere basan daha güzel bir sistem yapmýþ olursunuz. Tabi ki yukarýdaki yazýda da dediðim gidi:

- Sisteme harfiyyen uymak þartýyla...
    Yazdýklarýnýz kulaðýma küpe. Sizin sayenizde çok þey öðreniyorum. Deðerleri yorumlarýnýz için teþekkür ederim

Sayfa 714/1078 ÝlkÝlk ... 214614664704712713714715716724764814 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •