"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Çünkü sermaye artýrýmýndan hissedarlar faydalanamadý, yani rüçhan hakký kýsýtlandý, direkt olarak borsada oluþan fiyattan satýldý.
SM-M205F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
"Kûllî nefsin zâikatü'l-mevt...."
Mesela basitçe þöyle izah edeyim.
100 lira sermayeli bir þirkette siz bedelsiz yaptýðýnýzda sermayenizi bölüyorsunuz. Adediniz artýyor, ayný zamanda da fiyat bölündüðü oranda düþüyor. Peki sonuçta ne deðiþiyor. Hiç bir þey.
Bedelli de ne oluyor. Herkese payý yani hissesi oranýnda bedel düþüyor. Sonuçta ne deðiþiyor. Firma için kaynak, sizin için kayýp. Fiyat ise artýyor .Ama siz ödediðiniz bedeli yani kaynaðý fiyatýn içinde buluyorsunuz. Yani bedelliden önceki fiyat ile sizin ödediðiniz kayýp birlikte fiyata yansýyor.
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Mantýklý ve güzel bir cevap...
Fakat yine beni tam tatmin etmiyor...
Sonuçta bu para þirketin kasasýna girdi ve lot miktarý arttý deðil mi?
Farz edelim her hangi bir þirket bedelli arttýrýmý yaptý ama hiç bir ortak buna katýlmadý. Onlar da bu hisseleri bir yabancýya sattýlar. Þimdi bu durumda þirket bedelli yapmýþ olmuyor mu? Sonuçta sermaye artmýþ oluyor...
Eðer bedelli yaptýysa ve her bir yeni hisseyi kaç liradan satacaðýný önceden belirlediyse; bu oranlarda geçmiþ fiyat verisinde düzenleme yapýlmasý gerekmiyor mu?
Eðer kaçýrdýðým ince bir detay varsa yaþlýlýðýma verin. Artýk böyle ince noktalarý kavramakta zorlanýyorum...
Sanýrým bu konu bir neticeye varmayacak...
Rahatsýzlýk verdimse affola...
Artýk tam tatmin olacaðým cevap baþka bahara kaldý...
Daha fazla sayfayý bu konu ile meþgul etmenin anlamý yok. Tek anlamayan da zaten benim sanýrým...![]()
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Grafiklerinize bakaydik bir kaç ay deneme yapýlsa daha mantýklý olmaz mý
SM-N9000Q cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri