Günaydýn
saðlýklý ve mutlu gün diliyorum
Günaydýn
saðlýklý ve mutlu gün diliyorum
Hayýrlý Günler...
Saðlýk ve mutluluk dolu güzel bir gün olmasýný diliyorum...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Hayýrlý günler...
Günümüz bereketli olsun...
ALKIM...
Hisse gayet sistemli bir þekilde hareket etmiþ. Bu gün de ayný sisteme devam edeceðini düþünerek:
- Her geri çekilme %61.8 seviyesine kadar olmuþ ve en azýndan %50 seviyesinin altýna mutlaka gelmiþ ve 2 defa %61.8 'i tam olarak görmüþ, 1 defa ise çok yaklaþmýþ ama deðememiþ...
Bu baðlamda þu düþüþte sadece %38.1 seviyesine kadar geri gelmiþ. Bu da demek oluyor ki ya eski sistemden vazgeçti ya da yeniden bir düþüþ daha yaþayacak...
Sistem devam ederse %61.8 geri çekilme seviyesi olan 30.15 seviyesinin görülmesini beklemek gerekir...
Bir de þöyle bir tehlike var...
Osilatör 'e baktýðýmýz zaman zirveleri oynuyor...
Görünen dalgalar büyük dalgalar. Grafik de haftalýk. Bu durumda eðer uzun vadeli operasyon tamamlandý is bu durumda çok daha aþaðýlarý beklemek süpriz olmaz...!
Bu durumda muhtemel seviye 23 civarý bir olarak karþýmýza çýkýyor...
2008 dibinden düþünürsek de;
- 1.80 lira seviyelerinden baþlayan yükseliþ 53.80 seviyesine çýkmýþ...
Böylesi bir yükseliþn 23 civarýna akdar düþmesi normal sayýlýr ve kayýp olarak da düþünülmez. Dipten giren birisi için hâlen 10 kat ederi olmuþ olur...!
O zaman nasýl bir strateji derseniz:
- Hâlen elinde olan birisi 50.00 seviyesinin altýna geldiðinde satýþ çýkýp tekrar 53.80 zirvesini kýrmasý bekleyebilir...
- Elinde olmayan ise bekleme devam. Yine 53.80 seviyesini geçmesini beklemek lâzým...
![]()
TUPRS sayfasýnda paylaþtýðým çalýþma...
- 2008 krizi ve þu anki durumu Basit Hareketli Ortalamalarla merak edenler için bir çalýþma...
Yukarýdaki grafiklerde benzemeyen bir durum var...!
O da 500 Günlük ortalamanýn destek oluþturamamýþ olmasý...
Bu durumda destek oluþturan deðeri araþtýrdýðýmýz zaman karþýmýza 353 Günlük Ortalama çýkýyor...
Bunu Joker olarak grafiðe eklediðimiz zaman oluþan durum ise aþaðýdaki þekildedir...
Bu durumda ne düþünmemiz gerekir:
- Eðer 50 Günlük Ortalama olan 95.11 seviyesi geçilirse karþýmýza çýkacak baþka bir direnç kalmýyor...
- Hedef seviye ise 2008 krizinde 500 Günlük Ortalama yerine bu defa destek görevi gören 353 Günlük Ortalama seviyesi olacaktýr...
- Bugün için bu seviye 119.71 seviyesidir...
Grafikte iþaretlediðim bölgede ortalamalar buluþacak gibi duruyor...
2008 krizinden sonra bu hareket daha yavaþ olmuþ. Þimdi ise çok daha hýzlý gidiyoruz. Korkutan nokta burasý...
Her geçilen seviye devamýnda destek olacak diye umuyoruz...
2008 sonrasýnda 50 Günlük Ortalamaya ulaþtýktan sonra bir düzeltme dönemine girmiþ ve beklemiþ, devamýnda bir hareket gelmiþ...
Yine benzer bir hareket olabilir. O nedenle dikkatli olmak her zaman iyidir...
TUPRS baþlýðýna yazdým ama burayý tâkip edenler için de yazayým...
Yukarýdaki çalýþmanýn hakkýný vermek için 95 civarýnda satýþa baþladým ve test amaçlý 95 seviyesine 5.000 Lot satýþ yazdým, almadan düþürdüler...!
Düþerken satýþ yaptým ve elimde hâlâ bayaðý TUPRS var...
1.000 lot bile satmak uðraþtýrdý...
Þu ana kadar net satýþ miktarým %40, satýþta beklemede olan %35 hisse var...
Elimde net kalan %25. Tamamý giderse kalaný bana yeterli. Gitmezse yarýn duruma bakarýz...
Sattýklarýmýn yerine 3.40 kademesinden PETKM ve biraz da MRDIN 'leri yerine koymak için alým yaptým...
Yer Ýmleri