Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 95/1078 ÝlkÝlk ... 45859394959697105145195595 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 753 - 760 arasý.

Konu: Sistem Takibi...

1.  Alýntý Originally Posted by T/A Yazýyý Oku
    Pek fazla haber izleme imkaným olmadýðý için bu üst perdeden yapýlan açýklamalrdan ne kast ettiðinizi anlayamadým. Biraz bilgi verirseniz araþtýrayým...

Ayrýca endeks için sanýrým yeni bir çalýþma yapmanýn zamaný geldi. Benim hedefler bugün neredeyse gerçekleþmiþ oldu...

Bugün vakit biraz geç oldu. Yarýna derli toplu bir çalýþma yapýp paylaþmaya çalýþýrým. Günlerdir Elliot sayýmlarýnýn içinden çýkamýyordum. Bir yerde kafama yatmayan bir olgu vardý. Çok þükür onu da belki -biraz zorlama olacak ama- inþaAllah çözmüþümdür. Eðer doðru çözümlemiþsem kýsa vade için deðilse de bile orta/uzun vade için çok daha güzel günler bizim olacaktýr...

Hocam borsa için fiyatlarýn iyi olduðunu ve daha borsa 98000 lerdeyken Bistden 100.000 geçildikten sonra sýfýr atmayý düþünüyoruz demeleri ve geçende konu hakkýnda çalýþýyoruz demeleri, daha önceleri bazý siyasilerde aylar öncesinde borsa için hedef vermiþlerdi ve tutmuþtu, þimdide acaba dememe neden olan bir durum bu, bir de algým borsanýn biraz pahalý olmaya baþladýðý yönünde olsada, her yeni gün gitmeyen bir kaðýt gidiyor
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
    operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....

Þimdi müsade ile sohbete girerken
    10 km koþtum mu der yoksa 10 bin metre mi
    Kendini çok kosmus gösteren kiþi
    Borsadan sýfýr atýlmasý da buna benzer bence
    Yani çok uzun süre sýfýr atmayadabilirler

Alýntý Originally Posted by leventdl Yazýyý Oku
    Hocam emekleriniz icin tesekkurler.

LG-D802TR cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
     Alýntý Originally Posted by lutfu001 Yazýyý Oku
    Hocam borsa için fiyatlarýn iyi olduðunu ve daha borsa 98000 lerdeyken Bistden 100.000 geçildikten sonra sýfýr atmayý düþünüyoruz demeleri ve geçende konu hakkýnda çalýþýyoruz demeleri, daha önceleri bazý siyasilerde aylar öncesinde borsa için hedef vermiþlerdi ve tutmuþtu, þimdide acaba dememe neden olan bir durum bu, bir de algým borsanýn biraz pahalý olmaya baþladýðý yönünde olsada, her yeni gün gitmeyen bir kaðýt gidiyor
     Alýntý Originally Posted by Moruk Yazýyý Oku
    Þimdi müsade ile sohbete girerken
    10 km koþtum mu der yoksa 10 bin metre mi
    Kendini çok kosmus gösteren kiþi
    Borsadan sýfýr atýlmasý da buna benzer bence
    Yani çok uzun süre sýfýr atmayadabilirler
    Öncelikle hayýrlý ve güzel bir gün olmasýný temenni ediyorum...

Grafikleri hazýrlamaya baþladým ama tamamýný düzenlemem çok zaman alabilir. O nedenle önce buradan 1-2 konuda açýklama yapayým, devamýnda grafiklerle ilerleriz...

- Endeks 'den "0" sýfýrlarýn atýlmasý olayý tamamen psikolojik. Hisselere bir etkisi olmaz. @Moruk arkadaþýmýzýn dediði gibi tamamen algýsal...

Peki bu durumda "endeks ve hisseler ne yapacak? sorusu eklýmýza geliyor.

- Çok uzun zaman önce yaptýðým Elliot ve benzeri analizler sonucunda ilk hedefin zamana baðlý olarak 103.500 - 105.000 - 108.500 olabileceðini aktarmýþtým. Eðer Nisan sonunda bu hedef ulaþmýþ olsaydýk 103.500 'de bu iþ bitecekti ama Temmuza geldik ve halen yükseliyoruz ama son hedef olan 108.500 belki zorlama ile 110.000 seviyeleri görüldü/görülecek.

- Þimdi piyasalarda bir coþku var. Gitmeyen dandik dediðimiz senetler bile gitmeye baþladý. Bu durum ve ikincil dediðimiz senetlerin daha yeni yeni yükseliþ yapmaya baþalamalarý ve hepsinin de kendince bir formasyonu olmasý beni iyice düþündürüyor. Endeks doyuma ulaþtý ise birincil hisseler nasýl olacak da daha fazla yükselecek. Bu durumda endeks de ister istemez yükselir. Ýkincil senetlere ise biraz zaman lazým. 2-3 ay kadar bir süre hedefler için yeterli olacaktýr. Çünkü hepsi birden ve tavan tavan diye gitmiyor. Zaten öyle bir durum olursa iþ bitmiþ demektir...

Bu durumda (sesli düþünüyorum) olabilecek senaryo:

- Doyuma ulaþan senetler dinlenmeye geçecek belki bazýlarý ciddi düzeltme yapacak, bazýlarý üçgene saracak, bazýlarý yataya saracak ama bir oyalanma olacak. Fakat Endeks herkesin beklediði gibi düþmeyecek!!!

- Ben çok sert bir düþüþ bekliyordum ve bunu grafiklerde de hep gösterdim ama þu anki durum ve yeni çözümlediðim Elliot sayýmýna göre bu beklediðim sert düþüþ þu an için olmayacak gibi. Çünkü o sayým o gün için geçerli idi ama þimdiki durumda ortaya farklý bir durum çýktý. O zamanlar da ayný sýkýntýyý yaþýyordum ama taþlarý bir türlü yerine oturtamýyordum. Sayýmlar hep bir traftan eksik kalýyordu. En olabilirini sizlerle paylaþmýþtým.

- Olayý sadece BIST için düþünmemek lâzým. DJI ve diðer dünya borsalarý için topluca düþünmek lâzým. Dikkat edilirse topluca bir hareket var. Bir dünya rallisi içindeyiz. Çok uzun zamandýr DJI artýk düþecek dediler ama her ne hikmetse Þubat 2016 'dan bu yana hep yükseliþte. Bunun böyle olacaðýný DJI Endeksini çok uzun zaman dilimi içerisinde inceleyince görebiliyoruz. Evet bir düþüþ gelecek ama bu düþüþ de özellikle DJI için bir son olmaaycaktýr. Devamý da var ve olacaðýný sanýyorum...

Sonuç itibari ile artýk dünya yeni bir trendin içinde. Baþlangýç tarihi Þubat 2016. Durumu buna göre analiz etmek ve dalgalarý buna göre saymak lâzým. Ýþin tekniðine girersek iþin içinden çýkamayýz. O nedenle:

Sistemin bizi götürdüðü yere kadar dandik olmayan senetlerde devam ediyoruz. Baktýk þu andan itibaren 110bin civarýnda bir sallantý var! tedbirimizi alýp düzeltmenin ne þekilde olacaðýna bakýyoruz. Muhtemelen yükselen bir düzeltme göreceðiz. Nasýl olacak derseniz? grafiði hazýrlayabilirsem nasýlýný geçmiþten örnekle göstereceðim... Sistem özellikle de haftalýk bazda sýkýntýya iþaret ederse satýp kenarda bekleyebiliriz. Dediðim gibi dandik senetlerde çok canýnýz yanabilir. O nedenle Sistem ile dandik senet takibi yapmayýn!!!

"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.

4. Sn. T/A ellerinize saðlýk, endeks düþecek diye millet hergün yaygara yaparken siz ve benim takip ettiðim 2,3 kiþi daha bunun aksini söylemiþti ve sonuçta sizler haklý çýktýnýz, þimdi yeniden görüyorumki sizin yorumunuz o belirttiðim kiþi ile yakýn/paralel, takipteyiz sayýn hocam, tekrar teþekkürler.
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
    operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....

aslýnda ben þunu demek istemiþtim
    ne zamanki olasý bir XU100 düþüþünde
    baktýn 100K altýna sarkacak o durumda anca at sýfýrý kurtul tarzýnda yoksa 100 bilmem kaç bin daha aðzý doldurur telaffuzlu, yani daha iyi hava basabilin.
    nasýlsa endeks milyonlara gitmeyecek herhal
    zate melmeketin durumu izin vermiþ olsa dahi ki dunya konjonktoru eski abuk borsa yukseliþlerine musaade etmez
    çýkar biraz daha belki sonra daha mazot bulamazsa týkanabilir endekslerin yolu
    yatýrým tavsiyesi deðil

Grafikler Güncellenmiþtir...

http://teknikanaliz.site/grafiklinkleri.html

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Duhul : 20-10-2005
    Gönderi
    8,547
     Alýntý Originally Posted by T/A Yazýyý Oku
    Öncelikle hayýrlý ve güzel bir gün olmasýný temenni ediyorum...

Grafikleri hazýrlamaya baþladým ama tamamýný düzenlemem çok zaman alabilir. O nedenle önce buradan 1-2 konuda açýklama yapayým, devamýnda grafiklerle ilerleriz...

- Endeks 'den "0" sýfýrlarýn atýlmasý olayý tamamen psikolojik. Hisselere bir etkisi olmaz. @Moruk arkadaþýmýzýn dediði gibi tamamen algýsal...

Peki bu durumda "endeks ve hisseler ne yapacak? sorusu eklýmýza geliyor.

- Çok uzun zaman önce yaptýðým Elliot ve benzeri analizler sonucunda ilk hedefin zamana baðlý olarak 103.500 - 105.000 - 108.500 olabileceðini aktarmýþtým. Eðer Nisan sonunda bu hedef ulaþmýþ olsaydýk 103.500 'de bu iþ bitecekti ama Temmuza geldik ve halen yükseliyoruz ama son hedef olan 108.500 belki zorlama ile 110.000 seviyeleri görüldü/görülecek.

- Þimdi piyasalarda bir coþku var. Gitmeyen dandik dediðimiz senetler bile gitmeye baþladý. Bu durum ve ikincil dediðimiz senetlerin daha yeni yeni yükseliþ yapmaya baþalamalarý ve hepsinin de kendince bir formasyonu olmasý beni iyice düþündürüyor. Endeks doyuma ulaþtý ise birincil hisseler nasýl olacak da daha fazla yükselecek. Bu durumda endeks de ister istemez yükselir. Ýkincil senetlere ise biraz zaman lazým. 2-3 ay kadar bir süre hedefler için yeterli olacaktýr. Çünkü hepsi birden ve tavan tavan diye gitmiyor. Zaten öyle bir durum olursa iþ bitmiþ demektir...

Bu durumda (sesli düþünüyorum) olabilecek senaryo:

- Doyuma ulaþan senetler dinlenmeye geçecek belki bazýlarý ciddi düzeltme yapacak, bazýlarý üçgene saracak, bazýlarý yataya saracak ama bir oyalanma olacak. Fakat Endeks herkesin beklediði gibi düþmeyecek!!!

- Ben çok sert bir düþüþ bekliyordum ve bunu grafiklerde de hep gösterdim ama þu anki durum ve yeni çözümlediðim Elliot sayýmýna göre bu beklediðim sert düþüþ þu an için olmayacak gibi. Çünkü o sayým o gün için geçerli idi ama þimdiki durumda ortaya farklý bir durum çýktý. O zamanlar da ayný sýkýntýyý yaþýyordum ama taþlarý bir türlü yerine oturtamýyordum. Sayýmlar hep bir traftan eksik kalýyordu. En olabilirini sizlerle paylaþmýþtým.

- Olayý sadece BIST için düþünmemek lâzým. DJI ve diðer dünya borsalarý için topluca düþünmek lâzým. Dikkat edilirse topluca bir hareket var. Bir dünya rallisi içindeyiz. Çok uzun zamandýr DJI artýk düþecek dediler ama her ne hikmetse Þubat 2016 'dan bu yana hep yükseliþte. Bunun böyle olacaðýný DJI Endeksini çok uzun zaman dilimi içerisinde inceleyince görebiliyoruz. Evet bir düþüþ gelecek ama bu düþüþ de özellikle DJI için bir son olmaaycaktýr. Devamý da var ve olacaðýný sanýyorum...

Sonuç itibari ile artýk dünya yeni bir trendin içinde. Baþlangýç tarihi Þubat 2016. Durumu buna göre analiz etmek ve dalgalarý buna göre saymak lâzým. Ýþin tekniðine girersek iþin içinden çýkamayýz. O nedenle:

Sistemin bizi götürdüðü yere kadar dandik olmayan senetlerde devam ediyoruz. Baktýk þu andan itibaren 110bin civarýnda bir sallantý var! tedbirimizi alýp düzeltmenin ne þekilde olacaðýna bakýyoruz. Muhtemelen yükselen bir düzeltme göreceðiz. Nasýl olacak derseniz? grafiði hazýrlayabilirsem nasýlýný geçmiþten örnekle göstereceðim... Sistem özellikle de haftalýk bazda sýkýntýya iþaret ederse satýp kenarda bekleyebiliriz. Dediðim gibi dandik senetlerde çok canýnýz yanabilir. O nedenle Sistem ile dandik senet takibi yapmayýn!!!
    Saðolun hocam... Üþenmeyip bize bunca açýklamalar yaptýðýnýz için size minnettarým

Alýntý Originally Posted by T/A Yazýyý Oku
    Grafikler Güncellenmiþtir...

http://teknikanaliz.site/grafiklinkleri.html
    Teþekkürler hocam...
    “Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford

Alýntý Originally Posted by Moruk Yazýyý Oku
    aslýnda ben þunu demek istemiþtim
    ne zamanki olasý bir XU100 düþüþünde
    baktýn 100K altýna sarkacak o durumda anca at sýfýrý kurtul tarzýnda yoksa 100 bilmem kaç bin daha aðzý doldurur telaffuzlu, yani daha iyi hava basabilin.
    nasýlsa endeks milyonlara gitmeyecek herhal
    zate melmeketin durumu izin vermiþ olsa dahi ki dunya konjonktoru eski abuk borsa yukseliþlerine musaade etmez
    çýkar biraz daha belki sonra daha mazot bulamazsa týkanabilir endekslerin yolu
    yatýrým tavsiyesi deðil
     Alýntý Originally Posted by lutfu001 Yazýyý Oku
    Sn. T/A ellerinize saðlýk, endeks düþecek diye millet hergün yaygara yaparken siz ve benim takip ettiðim 2,3 kiþi daha bunun aksini söylemiþti ve sonuçta sizler haklý çýktýnýz, þimdi yeniden görüyorumki sizin yorumunuz o belirttiðim kiþi ile yakýn/paralel, takipteyiz sayýn hocam, tekrar teþekkürler.
     Alýntý Originally Posted by BJK Coccinella Yazýyý Oku
    Saðolun hocam... Üþenmeyip bize bunca açýklamalar yaptýðýnýz için size minnettarým

Teþekkürler hocam...
    Ýyi akþamlar...

Düþüncesini paylaþan herkese teþekkürler...

Neye dayanarak yukarýda yazdýklarýmý merak ediyorsunuzdur. Daha önce sizlerle paylaþtýðým grafiðin güncel hali bu þekildedir. Ortada 2 farklý sayým ihtimali var ve aslýnda deðiþen bir sonuç da yok; ayný noktaya çýkýyor.

1. grafik ilk ihtimal ve 2. grafik ise 2. ihtimal. Her ikisinde de ortaya çýkan dalga yine uzun bir dalga olacak. Hedef ise 120bin 'li seviyelere iþaret ediyor.

- Eðer 2003 yýlýnda baþlayan hareketin henüz sonlanmadýðýný düþünüyorsak endekse biçeceðimiz deðer 330bin seviyesidir. Fakat dalganýn zayýflayacaðý ihtimalini düþünüyorsak dalganýn tamamlaancaðý seviye 148bin-150bin seviyesidir.

Günlerdir çizilen birçok kamavari formasyonlar çalýþmadýðý gibi endeksin düþüþünü bekleyenler düþüþten nasibini alamadý. Fakat endeks artýk þiþti ve her olumsuz durumda ani tepkiler veriyor. Týpký bugün olduðu gibi. Bu bir iþarettir. Ýlk olumsuzlukta eller tetikte demektir. Satýþlar hýzla gerçekleþir demektir.

Ortada yine 2 ihtimal var. Ya 110bin ya da 120bin. Buralardan birinden mutlaka dönmesi lazým ama bu son deðil. Daha öncede yazdýðým gibi yükseliþ düzeltme yaptýktan sonra devam edecektir diye düþünüyorum...

Benim ne yaptýðýmý merak ediyorsanýz;

- Hýzlý hareket edebilmek için kârda olduðum ve güven vermeyen senetleri (yükseliþ formasyonunda olsa bile) satarak daha güvenilir ve bekletisi olduðunu düþündüm ve daha hýzlý hareket edebileceðim (olmadý diyelim temettü beklentisi olan) 4 senede düþürerek yola devam ediyorum.

Temettüye deðer mi? diyorsanýz elimdeki lotlar düþünülürse deðer... Yeterki temettü versinler. Zaten beklediðim kârý elde edebilsem tüm portföyü böyle temeli saðlam, düzenli temettü ödeyen hisselerden oluþturacaðým. Þimdi amaç parasal deðeri büyütmek. Rabbim müsâde ederse düþüncem gerçek olur... Herþeyin baþý Allah 'ýn dilemesi...

Sayfa 95/1078 ÝlkÝlk ... 45859394959697105145195595 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •