1.13/14 þaka gibisin sen þaka
1.13/14 þaka gibisin sen þaka
Bedelli baþarýyla tamamlandý sonunda,son prosödür olarak kullanýlmayan paylar satýlacak,140 milyon tl kaynak Söke’yi ciddi anlamda rahatlatýr,yeni fabrika tahminim ancak bu hafta tam randýmanlý hale gelmiþtir,uzun vadeli borç için korkulacak bir durum yok,yýllýk ödemeler çok dengeli,gurubun 1 milyon tonluk kontratlý ihracatý büyük oranda Söke’de üretilen kilinkerdan yapýlacaktýr,ayrýca yapýlan bedelli sermaye artýþlarýndan dolayý azýmsanmayacak bir vergisel avantajda elde edildi,yönetmelik ve uygulama belli,konuya hakim olan birisi varsa tam hesabý yapabilir...
Fiyat konusuna gelirsek,ben þahsen Söke ile ilgili bir dertleri olduðunu sanmýyorum,tahtada yönetim ve Tarman dýþýnda kimse yok sayýlýr,ancak sýkýntý Batýda yapýlan manipülasyon dan dolayý burada bir süre daha baský olabilir,zira sermaye artýþlarýndan sonra Söke 400 milyon sermaye ve 72 milyon Pd’ye ulaþýnca buradaki fiyat artýþý Batýdaki manipülasyonu sýkýntýya sokar (Batý Pd liman,enerji,Söke hepsi içinde 80 milyon usd) o yüzden burada olan mantýksýz iþleri bunlarý hesaba katarak deðerlendirin derim,ancak bu iþi her kim yapýyorsa sona gelindi gibi,d*****n kuyruðu iki tarafdada yakýnda kopar...Ýhracat konusundada duyumlarým Aliaða Nemrut körfezi toz duman altýnda,gerek Batý gurubu gerekse Çimentaþ gurubu yükleme yapýyor,3. Çeyrekde beklediðimiz ihracat rakamlarýna ulaþýlacak gibi,sadece biraz daha sabýr.
Ýki bedelliden þirketin kasasýna giren para 322 milyon tl,Þu an Pd kaç 460 milyon,elindeki Batýçim paylarý,Hes iþtiraki ve yeni 1 milyar tl ye mal olan fabrikada içinde,tam mal pazarlýyacak kývama gelmiþ!!!
Biz kaç senedir bekliyoruz sýkýntý yok,sonuna kadarda bekliyecez,bu saatten sonra problem cebinden milyonlarý kasaya koyan Tarman ve patronlarýn problemi,düþünmesi gereken de onlar,merak etmeyin iki tarafýn parasýda çok kýymetlidir yakýnda gerekeni yaparlar,bu tahtada ky zaten yok denecek kadar az,kimse üç beþ ky yi takmaz,sýkýntý Batý tarafýnda dönen tilkiler.
Artýk bu fiyatlardan bedelli çýkmaz
Belki batýcim borçlarý için bedelli yapabilir.
SM-G950F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri