Haftalýk grafikte,
1-) Yatay kanalýn alt bandýna çok yakýn ,
2-) Dirençten desteðe dönüþmüþ olan seviyelerde,
3-) Göstergelerle fiyatlarda uyumsuzluk ,
4-) Düþen takoz formasyonu oluþumu.
bs.jpg
Haftalýk grafikte,
1-) Yatay kanalýn alt bandýna çok yakýn ,
2-) Dirençten desteðe dönüþmüþ olan seviyelerde,
3-) Göstergelerle fiyatlarda uyumsuzluk ,
4-) Düþen takoz formasyonu oluþumu.
bs.jpg
Bedelli öncesi ya da sonrasý farksýz bir hisse. Müthiþ istikrar...
SM-A9000 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün 1.20 bugün 1.13 maþaallah ulan bu bedelliden gelen para artý 2 fabrika fare daðý yemiþ haberimizmi yok
Bugün de dünkü gibi. Tek fark yüklü alim yapmadýlar. Yine 1.16/1.17 den alýp 1.14/1.13 e verdiler. Dilerim ki sayin mummum69 un yazdýðý gibi grafikte düþen takoz formasyonu için yapýyorlardýr
SM-A9000 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne formasyonu yaparlarsa yapsýnlar,,,bu hisse burada durmaz,,,hatýrlayýn çimentolarýn en hýzlý olduðu yýllar enflasyonist yýllardý,,,zira heray zam olur fiyat artardý,,,ama bu çimentolarýn hammadeleri taþ toprak yani dað ama orada fiyat artmazdý,,,ve çok kazanýrlardý,,,,þimdi yine yavaþ yavaþ ayný ortama giriyoruz,,,çimento 4 ayda %40 zam gördü,,,peki hammadde yani dað orad zam yok ,,,yani kazanç çok ,,,ondan oraya gelmiþ buraya gitmiþ önemli deðil buradan alabildiðin kadar al kenara at çýkar 1-2 yýl içinde bak ne kazanmýþsýn,,,,
hisse.net kullanarak iPad aracýlýðýyla gönderildi
Ama çimento þirketlerinin en büyük girdisi enerji maliyetleri. Doðalgaz ve elektrikdeki zamlar kârlarý düþürecektir, ancak burada kendi elektriðini üretebilen bir bsoke avantaj saðlar diye düþünüyorum. Ýhracat dedikleri gibi yapabilirlerse ki yapabilirler dünyanýn halen en ucuz çimentosunu üretiyoruz, dövizdeki yukarý hareketin oluþturduðu dezavantajý avantaja çevirebilirler.
SM-G950F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
aynen öyle en önemli maliyet enerji o da bizde ucuz....
BATISÖKE SÖKE ÇÝMENTO SANAYÝÝ T.A.Þ.
BSOKE
Açýklamalar
Yatýrýmcýlardan gelen yazýlý ve sözlü talepler üzerine, Þirketimiz ile ilgili bilgi ve beklentilerimiz aþaðýda sunulmuþtur;
- Þirketimizin, 1.650.000 Ton/Yýl kapasiteli entegre klinker ve çimento tesisinin devreye alýnmasý ile birlikte ihracatýmýz Haziran 2018 ‘den baþlamak üzere hýz kazanmýþtýr.
- Baðlý ortaðý bulunduðumuz Batýçim Batý Anadolu Çimento Sanayii A.Þ. ile birlikte 2018 yýlsonuna kadar yaklaþýk 40 milyon USD ‘lik ihracat baðlantýsý yapýlmýþ olup, 2019 yýlý ihracatýnýn ise yaklaþýk 60-70 milyon USD aralýðýnda olacaðý tahmin edilmektedir.
- Yatýrýmlar nedeniyle Þirketimizin uzun vadeli kullanmýþ olduðu döviz kredilerinin yýllýk anapara ve faiz ödemelerini ihracat gelirleriyle karþýlayabileceði öngörülmektedir. Dolayýsýyla döviz borçlarý kýsmen hedge edilmiþ olup, ihracatýn artýrýlmasý yoluyla bu konuda önlem alýnmaya çalýþýlmaktadýr.
- Ýþtirakimiz Batýçim Enerji Elektrik Üretim A.Þ.'nin enerji üretim ve satýþ faaliyetleri hidroelektrik santralleri ile ilgili olup, hem üretim miktarýndaki artýþ, hem de son dönemde elektrik fiyatlarýnda meydana gelen artýþ iþtirakimizin enerji faaliyetlerini olumlu yönde etkileyecektir.
- Þirketimizde atýk ýsýdan elektrik üretim tesisi olmasý nedeniyle, son dönemde elektrik fiyatlarýna gelen artýþlarýn maliyetlerimizi kýsmen olumsuz yönde etkilemesi beklenmektedir.
- Ayrýca 2018 yýlsonuna iliþkin normal koþullar altýndaki diðer beklentilerimiz;
Satýþlar : 350 - 400 Milyon TL
Brüt Kar Marjý : 35-40%
FAVÖK Marjý : 30-35%
Kapasite Kulaným Oraný : 90-95%
Yer Ýmleri