Originally Posted by
dadaþ ali
Düþüncemi aktarayým;
Teknik analiz fiyat hareketlerinin istatistik olarak incelenmesi;
-derlerki gap dolar peki her zaman dolarmý, geri gelmeyip dolmazsa ne olur veya neden dolar neden dolmaz?
-derlerki bolinder bandýnýn üstünde sat altýnda al, peki sattýðýn bandýn altýna neden gelir veya neden gelmez?
-direnç veya destek kýrýlýnca iki gün izle kýrýlma kesinse al veya sat, kesin deðilse alma veya satma?
Þimdi yanýlgýlar da cevap hazýr denecek ki þu filanca olmadý kulpun ucu kýrýldý, flamanýn direðine rüzgar çarptý, yahu kardeþim aklýn varmý aklýn, neden kullanmazsýn, bu iþ istatistik deðil elim sende oyunu, mal sendeyse farklý kural, mal ondaysa farklý kural.
Uzun yýllar piyasadayým çevremde tek ama tek bir teknik analistin para kazandýðýný görmedim, çýkmaz dediklerinin defalarca çýktýðýný çýkar dediklerinin çýkmadýðýný gözlemledim.
Adama diyorlar ki arkadaþ malý kýpraþmadan 15 yýldýr alýn teriyle taþýyor, bu alemin kuralý farklý, arkadaþ akýllý ya þansý yaver gitmiþ istatistik de, hayýr ben bilirim diyor, yapacak bir þey yok hadi siz bilmiþ olun ne denir ki bilmem, diyalektik düþünce tarzýn yoksa bu piyasada adamý çýsçýplak yaparlar vesselam.
Çalý dibinde kýpraþmadan bekleyen abilere ve hala malý taþýyorsa terzi Eyüp Abime selam ve saygýlar.
Ben körü körüne tekniðe baðlý iþlem yapan birisi deðilim.. Öncelikle bunu söyleyim... Daha sonrasýnda yukarýda teknik analiz ile ilgili sorduðun sorularýn hepsinin açýklamalý cevaplarý olduðunu da belirteyim... Son olarak bu konuþma tarzýn teknik analiz öðrenmek için çok çaba sarfetmiþ ancak bir türlü becerememiþ bir kiþinin tarzýna benziyo baþkan, kusura bakma ama bunu çok belli ettin... Teknik Analiz ogrenemediysen eðer öðrenmek için baþvurduðun kaynaklarý sorgula...
SM-N9000Q cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada yaptýðým ve/veya yapacaðým tüm paylaþýmlar þahsi görüþlerimdir, asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilemez.
Yer Ýmleri