Maliyetim düþük. Sabrým yüksek .
Maliyetim düþük. Sabrým yüksek .
temettüler yattý bilanço beklentisi kaldý kýsa da
Geçenler de bi arkadaþ þirketin borçlu olduðunu yazmýþtý,buðün sitesinden 2017 bilonço dip notlarýný inceledim kabaca;geri alým için 40 milyon ayýrmýþlar bunun7küsür milyonunu kullanmýþlar33milyon daha geri alým için duruyor,toplam da 1.700m lot alým yetkisi vermiþler.Þirketin kasasýn da 70M dolar vadeli mevduat da,biraz da vadesiz ve geri alýnan menkul kýymet var.2017 de en büyük temettüyü borçelikvermiþ,zarar sadece borusan premum da var.Denetçilere göre þirketin finansal borcu yok.Sonuç; hepimiz biliyoruz ki bilanço da her türlü dalavere çevrilebilir ama bu yazýlanlar doðru ise o zaman þu söylenebilir ,þirketin tüm hisselerini geri almaya karar verilmiþ gibi.Her þeyin hayýrlýsý.
Bilmeyenlere; bilanço da en önemli yer dip notlardýr.
Sn foton,sadece kur farkýndan 20 milyona yakýn kar var ama böyle krizim si dönemler de bilançoya kimse bakmaz,herkes ayakta kalýp yaþam derdin de,böyle dönem de ne kadar az zarar edersek o kadar iyi,ortalama 2-3 sene yatay yukarý olabilir.
Sayýn arkadaþým,bu þirket de patron vefat etti hissedarlar var,eðer þirket hissedarlarýn bireysel borcuna kefil olmadýysa sorun yok,bilanço dip notlarýn da olduðuna dair bi ifade yok diðer taraf dan satýþlarýný tl olarak yapan þirket bilançoyu neden dolar olarak yapsýn anlayamadým ,açýklarsan memmun olurum,selamlar.
Yer Ýmleri