hasýlat brüt kar ve esas faaliyet karý düþmüþ ama net kar artmýþ detayýný bilen varsa paylaþabilir. benim demek istediðim buydu. yoksa beðendiðim kaliteli bi hisse. tartýþma yaratmak deðil niyetim. kýrýlým sabah gelirse alýmlar artacaktýr
hasýlat brüt kar ve esas faaliyet karý düþmüþ ama net kar artmýþ detayýný bilen varsa paylaþabilir. benim demek istediðim buydu. yoksa beðendiðim kaliteli bi hisse. tartýþma yaratmak deðil niyetim. kýrýlým sabah gelirse alýmlar artacaktýr
VU Kanununa göre devlete beyanname ile verilen tabloda dönem karý net açýk ifade ile 33 484 743 tl iþtiraklerden temettü geliri olarak belirtilmiþ.Son gönderilen konsolide bilançoda ise sadece hasýlat geliri olarak sadece 12 012 065 tl sunulmuþ , oto grubu iþtiraklerinden 22 010 109 tl ise karlarýndan pay kalemi olarak gösterilmiþ . Ayný son finansal raporun sayfa 18 de ise,DÝP NOT 12- VERGÝ VARLIK YÜKÜMLÜLÜKLERÝ (baþlýca temettü geliri) vuk beyannamesiyle ayný deðerde 33 484 743 tl olarak belirtilmiþ zaten.Devletle vergi yönünden bir yanlýþ zaten söz konusu olamaz da , ama SPK bilançosunda böylesine farklý gelir hasýlatý sunumunun hangi maksatla yapýldýðýnin yorumunu sizlere býrakýyorum.Benim incelemelerimde bulabildiðim detay budur. Saðlýcakla.
Ýlgi o kadar az ki 100 olsa kimsenin ruhu duymaz,bugün için umutluyum...
Aldýkça veriyo,bir terslik varya du bakalým
Son bir ayda özetle Citi ve Deutschebank yabancýdan 90 bin lot satýþý olmuþ.Yukarýdaki yerli grup portföyünü arttýrmýþ.Son aydaki hareketler biraz anlaþýlýr oldu. Teþekkürler Sn Canalay.
https://youtu.be/DwfEXsHhE2Q
Pdd ye göre ucuz ...
F/K göre pahalý..
Bu baðlamda borusan yatirim pahalý mi ucuz mu daha ayrýntýlý bakmak gerek..
Özkaynaklar düzenli olarak artýyor ve devami na hisse nasýl tepki veriyor bakmak lazým.
Borsa da fýrsatlar bitmez sen yeterki parayý bitirme...
2015/ 626 milyon 2015 yýlý kapanýþ fiyati 25 lira ...
2016/ 774 milyon
2017/ 930 milyon
2018/ 1.958 milyon
2019/ 2.339 milyon
2020/ tahminen 2.500 milyon özkaynaða ulaþacak..
Sadece özkaynak üzerinden gidilmiþtir..
Þirket son 5 yýlda özkaynak larýný 5 kat arttýrmýþ fakat sanýrým fiyata pek yansýmamýþ..bugün kü fiyat ile sadece 2.78 katý yükselmiþ..
Y.t.d..
Borsa da fýrsatlar bitmez sen yeterki parayý bitirme...
Yer Ýmleri