Koç grubunu ve bir-iki dürüst patronu ayrý tutuyorum; Nerede sahtekar patron var , halký soymak istiyor, þirketini halka açmýþ.
Koç grubunu ve bir-iki dürüst patronu ayrý tutuyorum; Nerede sahtekar patron var , halký soymak istiyor, þirketini halka açmýþ.
Anlýyorum ki forumdaki tüm paydaþlarýn direnci kýrýldý özellikle 9 aylýk bilançon un ikinci bilancosunda kar dahada düþünce yarýn paydaþlar berkosani arayýp soru yaðmuruna tutsunlar tabi karsilarinda muhatap bulabilirlerse son iki günlük iþlem hacmine bakýlýrsa yine bilgi sýzýntýsý yaþanmýþ.butun bu olanlara SPK kayýtsýz kalýyorsa þansýmýzý cimerde deneriz belki onlar gerekli araþtýrmayý hem SPK hemde berkosan iþlemlerinde inceleme baþlatýr nede olsa devlet büyüklerimiz zamanýnda dövize yatýrým yapmamýzý oneroyorlardi.
Patron þirketi hakkýnda geçmiþ dönemde yaþadýðým tecrübe;
2013 yýlýnda Mutlu Akü þirketinde Nisan ayýnda fiyatlar 4,80-5,00 aralýðýnda iþlem görmekteyken Þirket piyasada herhangi bir olumsuzluk, firmada herhangi bir revizyon yokken üretime ara verme KAP attý, o zaman günlük marjlar %20 olduðu için 2 gün taban yaptýk, 4 TL civarýnda dengelendi, bu arada firmanýn iç pazar hakimiyeti %70, buna raðmen hisselerimizi satmadýk ve bekledik, Aðustos ayýnda hissemiz 8-9 TL civarýna geldi, ay sonunda Yabancý firmaya satýþ için (Metair) görüþme KAP geldi, hisse duraksamadan 11-12 TL civarýna sabitlendi, 17 Aralýk günü uyandýðýmýzda piyasalarda yer yerinden oynarken bende bulunan Mutlu akü firmasý endeks içinde nadir yeþil olan hisseydi,
Kýsa süre sonra firma %97 olan kýsmý toplayýp kottan çýktý, 8 aylýk periyotta yaþanan bir hafiseydi, burada benzer þeyler olacaðýndan deðil ama Patron hisselerinde ne olacaðýný kestirmek zor, belki hata yapýldý ama bu haliyle ve gelecek zaman içindeki piyasa durumu dýþarýda satýnalma yapmaya çalýþarak büyümeye çalýþan þirketimiz için içeride baþka fýrsatlar yaratabilir, herkese bol kazanç en büyük sermayemiz sabýr…
Yazdiklarimizdan anladýðým kadar biraz iyimser görünüyorsunuz ama gerçekleri göz ardý ediyorsunuz yazdiklariniz geçmiþte gerçekleþmiþtir örneklerinde coktur bende örnek veryim cbs pirintas 99 depreminden sonra 11 TL den 212.5e kadar çýkmýþtý patron kagidiydi iyi kazanmýþtým dgt bilgisayar 1.7 seviyesinden 51 TL seviyesine çýkmýþtý oradanda iyi kazanmýþtým.ama simdeki konjuktor çok farklý büyük sirketler butur sirketlere ilgi göstermezler orta ölçekli þirketler kendi dertleriyle bogusuyorlar alým güçleri yoktur dünya ekonomisi bu kadar zordayken Almanya'nýn ekonomisi bile çok zordayken Türkiye ekonomisi malum niye berkosan gibi bir þirkete meyletsinler zaten yönetimin þirketi satma gibi niyetleri yok zaten senelerdir buradan nemalaniyorlar uzun lafýn kýsasý bizler uzun bir süre burada takilacagiz galiba herþey gönlünüzce olsun
patronun borsayla ilgisi yok...sadece iþini yapýyor deniliyordu...bu saate kadar ben de buna inanýyordum...ama son yaþananlardan sonra artýk patron ve oðlunun bu iþlerin tam ortasýnda olduðuna inanmaya baþladým...özelikle gedikten yýllarýn borsacýsý yatýrýmcý iliþkilerinden bayan tam da bu iþleri organize eden kiþi olarak görünüyor...enes ve bu bayan birlikte bu iþleri organize ediyorlar...
borsamýzda imtiyazlý hisse senetleri kalkmalý..spk gibi bir kurum görevini layýký ile yapmalý...yalnýz bunlarý yapabilmek için de güçlü bir siyasi irade lazým...þu anda böyle baþa böyle tarak sözü geçerli oluyor...halkýmýz böyle ,bizi yönetenler de böyle...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
üçüncü çeyrek denetimsiz olduðu için bu tür þeyleri bu çeyreklerde yapabiliyorlar...bence asýl olan denetimli olan 4. ve 2. çeyrekler...ama yönetimimizi tanýdýk..artýk buna göre tedbir almaya çalýþacaðýz...hissemiz aslen kaliteli bir hissedir ama patronlarý çakal görünüyor...bundan sonrasý inadýna inadýna tutmaya çalýþacaðýz...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
https://www.hisse.net/topluluk/showt...51#post5267451
Bir dönem Koç grubunun TATGD'sý ve cebelleþmelerimiz...SPK'dan gelen bu cevap sonrasýnda dava açtým, kaybettim...Sermaye piyasalarýndaki en büyük sýkýntý denetim mekanizmasýnýn olmayýþý...Denetleyici kurum yöneticilerinin hemen hepsinin borsadaki þirketlerde dolaylý ortaklýðý var yani kendi kendini denetleme durumu...SPK'nýn baþýndaki kiþi zaten tam bir soru iþareti, hakkýnda inanýlmaz iddialar var...Ben bu iþlerden yoruldum derken daha neler yaþadým, adliyelere ne paralar döktüm...Sonuç kocaman bir sýfýr...
Daha düne kadar özellikle Memet bey konusunda gayet emindim; yaþýný baþýný almýþ, diþiyle týrnaðýyla þirketi bir yerlere getirmiþ, borsayla iþi olmaz katakulli yapmaz diyordum ama yanýlmýþým...Bu son rezaletin yanlýþlýkla felan ilgisi yok, kasýtlý yapýldýðýndan eminim çünkü seans sonlarýna doðru o malum kurumlardan hýzlý satýþlar yapýldý...
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiðinizde ortadan kaybolmayan þeydir...
Ben de baþka bir hissede patronun yaptýðý alenen hileli iþlemler, yalan söylemler ile yanýltýcý kaplar ile ilgili çok uðraþtým. Ýspat ettim. Türlü yollara baþvurdum. Ancak zaman ve para kaybettim. Baþka hiç bir þey olmadý. SPK ve hükümetin ekonomi adamlarý iþin içindeyse yapabileceðimiz hiç bir þey kalmýyor maalesef.
Yer Ýmleri