3 gündür yazýlanlarý okuyorum birisi bana üslubuna dikkat et dedi sanki kötü bir laf kullandým baþkasý kendileri hariç herkesi suçluyor lafýma gönderme yapýp biz ne yapalým þirket bilanço ile oynadý tarzýnda konuþtu baþkasý burasý nezih ortamdý dedi suzan hanýma alelenhakaret etti kaldý ki hisse giderken kimse suzan hanýmýn geçmiþini araþtýrýp burada uyardý mý görmedim
hisseye 21 lerde girip 27 lerde ekleme yaptým 50-55 bandýnda burasý x tlgrm incelerken bugün gömdükleri þirketi övüyorlardý tamam kimse yatýrým danýþmaný deðil ama samimi olmak lazým sonuçta þirket ismi ile etiket yapýp saðda solda yazýp çiziyorsunuz biraz da bu iþlerin içinde eleþtirileri kabul etmeniz lazým
bu ortamda samimi görmediðim tek insan hisssedarx dir herþeyi kendi biliyor sanýyor bundan sonra ki süreçte kim ne yazacak bakalým takip edeceðim
Bir Kýzýlderili atasözü der ki: "Benim hayatýmý yargýlamadan önce benim ayakkabýlarýmý giy ve benim geçtiðim yollardan, sokaklardan geç. Benim takýldýðým taþlara takýl yeniden ayaða kalk ve ayný yolu tekrar git benim gittiðim gibi ancak o zaman beni yargýlayabilirsin."
Burada konunun hiç bir zaman samimiyet, niyet okumasý olmamasý gerektiðini, önemli olanýn jeopolitik konjonktüre dayalý stratejiler ve öngörülerde bulunmak gerektiðini öðreneceksiniz...Baþlýk ve kimin ne yazdýðý gün gibi aþikâr...Sen ve keko'nun, tam da tahta belli bir stabilizasyona girmiþken iyi polis kötü polis oyunlarýna girdiðinizi sonrasýnda baþlýkla hiç alakasý yokken EGGUB güzellemeleri ile yatýrýmcýlarý o tarafa kaydýrmak suretiyle sürece verdiðiniz zarara "aklý baþýnda" herkes þahit oldu...Bu konuda çok þey yazarým ancak kimseyi kýrmak da istemem, netice itibariyle kimin nereden alýp nereden sattýðý, hangi hisseye gittiði beni ilgilendirmez...
Son olarak, yýl sonu bilançosu geldiðinden bu yana, ekonomideki yýkýcý etkilerden þirketin de negatif etkilenmeye baþladýðýna yönelik analizlerim de orada duruyor...Bir çok üstad olmadýk kâr beklentileri paylaþýrken uyarýlarda bulunan, hisse 29-30 TL aralýðýnda konsolidasyon arayýþýnda iken bu çakallarýn bir þekilde bahane yaratýp 25 TL seviyelerine overshoot hazýrlýðý yaptýklarýný yazan da benim...Ve, gelinen nokta ortada...
Kimin samimi ya da ne niyette olduðunu geç, kimin öngörülerinde haklý çýktýðýna odaklan...Benim hakkýmda ne düþündüðün de zerre umurumda deðil...Þöyle okunaklý bir deðerlendirme yaz da faydalanalým...Ýþin gücün birilerine sarmak...
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiðinizde ortadan kaybolmayan þeydir...
Benim þirket ile ilgili asýl kýrýlma noktam: yurt dýþýnda okumuþ, belli bir entelektüel düzeye sahip bir yöneticinin Ýspanya gibi AB içerisindeki en önemli ekonomilerden birine sahip ülkeden el çektirilmesidir...Kimileri bunu tiye aldý ancak ben (bazý arkadaþlarýma göre psikomanyak düzeyde) temkinli bir yatýrýmcýyýmdýr, en sevmediðim þey de þirketlerde yaþanan içsel sýkýntýlardýr...Ha keza Sýrbistan pay alým satým mevzusu...Neyse hepsi gerilerde yazýlý merak eden açsýn okusun...Kimseye bir þey kanýtlamak zorunda deðilim, hiç birinizi de tanýmam etmem günün sonunda kazansanýz bana ne kaybetseniz bana ne ?!
arkadaþlar vaktiyle biz memlekette yaþanmýþ bir olayý anlatmak istiyorum...zamanýnda çok meþhur bir aþiret lideri varmýþ..herkes ona büyük saygý duyar ,itibarý çok fazlaymýþ...yine o vakitlerde çevre köylerde yaþayan çok güçlü ,kuvvetli bir ermeni kökenli bir pehlivan varmýþ...önüne geleni yeniyormuþ...bizim bu aðanýn bir de oðlu varmýþ...babasý ile gurur duyar kendisini de çok över böbürlenirmiþ...
bir gün bu aðanýn oðlu binlerce kiþinin huzurunda ermeni pehlivan ile güreþmek istemiþ...tüm ahali bir meydanda toplanmýþ ve sonunda güreþ baþlamýþ...güreþte ermeni pehlivan bu aða oðlunu yerden yere vurmuþ aðanýn oðlunun sýrtýný yere yapýþtýrarak müsabakayý kazanmýþ...kazanýrken de hakaret eder anlamýnda da bir hareket yapmýþ...
bu müsabakadan sonra aðanýn oðlu günlerce dýþarý çýkmamýþ...gururu kýrýlmýþ...yemeden içmeden kesilmiþ..ben koskoca ....aðanýn oðlu iken þu ermeni gelip beni yendi diyerek söyleniyormuþ...aða bakmýþ ki oðlu günden güne eriyor böyle giderse ölecek diye düþünmüþ...sonunda aða oðlunun yanýna gitmiþ...derdin ne oðul ,neden bu kadar üzülüyorsun demiþ...oðlu da baba ben seninin gibi çok meþhur bir aðanýn oðlu iken bu ermeni parçasý gelip beni rezil ederek yendi demiþ...kendime yediremiyorum demiþ...
babasý da oðlum merak etme bu pehlivan geçmiþte beni de senin gibi rezil edip yenmiþti demiþ...oðlu gerçekten mi baba deyince , aða valla doðrudur demiþ...
bunu duyan oðlu moralini yerine gelmiþ..silkelenmiþ ve tekrardan yemeye içmeye baþlamýþ...
bu hikayenin özeti þudur : bu ermeni pehlivaný (suzan, enes ve yaþlý mehmet ) sadece bizi deðil ,daha bir çok kiþiyi böyle yenmiþ..çok da moral bozmamak lazým...önemli olan bundan sonrasý durumu bilerek bir strateji geliþtirmektir...olan oldu ,artýk önümüze bakmamýz lazým...bu golü bunlardan beklemiyorduk...ama ne yazýk ki bunlar da diðer bir çok patron gibi .....imiþ..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
hissedarx ne anlatýyorsun bilmiyorum benim burada þahsi görüþtüðüm tanýdýðým biri yok ankaralý bir vatandaþ olarak eskiþehirde devlet memuruyum buyur iþin düþerse gel tanýþalým ben burada kimseyi þahsen tanýmam iyi polis kötü polis benzetmenide hoþ bulmadým dediðim rakamlardan beri hisse adýyla x de paylaþýmlara telegramda dönen sohbetler ve hissenette neler sunuluyor bakýyorum yeni üye oldum demiþtim
sen gelmiþsin hala yaz birþeyler de görelim tarzýnda yaklaþýyorsun üye olurken yazdým ya geçmiþinde ceza alan yönetim ve övüle övüle bitirilmeyen bilanço iyi þirket bariz þekilde dediðim platformlarda eleþtirilen her yaklaþýma neler yazýldý söylendi takip ettim övülen þirketten gömülen þirkete kitap yazdýrýr o derece bir u dönüþü genel kurul çýkýþý adý altýn harfllere güven tazelemiþti oysa ki patron ve senin sorunun kendini kaf daðýnda görmen geçmiþte sizde birbirinizi yediniz þimdi üstadým da üstadým ne oldu mavi boncuk mu buldunuz öyle süslü püslü atasözü deyimle olmuyor bu iþler sen trade ederken sana yazdýklarýnda nasýl kazancýna baktýn þimdi mal da mý kaldýnda ortak payda da buluþtun üstadým üstadým diyerrek inletiyorsun formu tüy dikmeyin beni de alet etmeyin kimseyle baðým yok tanýþmak isteyene kapým açýk üslubumu da bozmadan yazýyorum sizde ne þirkete ne patrona ne yi'ne hakaret etmeyin zira geçen ben borsada böyle birþey görmedim demiþsin sonra söyleyince bozuluyorsunuz araþtýr bakalým bilanço evrak eksikliði vb gibi durumlardan tahtasý 2-3 saat iþleme kapatýlan kaç hisse olmuþtur
Üyelik tarihin 28.10.2024 ve ayný gün ilk attýðýn mesaj bu...Yani keko ve kitlesi ile geçmiþte ufak tefek bir þeyler yaþadýn ya da yaþamadýn; beni ilgilendirmediði gibi realitemi de bu tür kýsýr çekiþmelerle bozmam...O dediðin Devlet'e 40 yýlýmý verdim ben, emekli olalý da 20 yýl oldu...Nezaket, nefaset nedir bilirim...Sen de dahil buradaki hiç kimseye hakaret etmedim etmem de...Adam sabah akþam demediðini býrakmadý burada tek bir laf etmemiþim sana niye edeyim yahu ?!..
Þu "üstad" hitabýna gelince...Benim yazýþmalarda hatta günlük yaþamýmda en fazla kullandýðým kelimedir, sonuçta birileri buraya gelip bir þeyler paylaþtýysa, emek harcadýysa benim için deðerlidir...Sen ise geldiðin günden bu yana hemen herkese bir þekilde yapýþtýn ve beni de o kýsýr tartýþma çukuruna çekmeye çalýþtýðýnýn farkýndayým...Bu bir tarz meselesi ve ben buna saygý duyarým ancak bana uymaz...
Allah kolaylýklar versin, yolun açýk olsun...
Ýnatla düþmeye devam ediyor. Bravo valla eski zirvesine gitmesi için suanda %130 çýkmasý lazým. Mükemmel bilançolar atmadan mümkün mü biraz zor gibi. Ýþimiz baya zor. Ama tahtacý okuyorsan burayý soyliyim inan bana 1tlde yapsan satmayacaðým. Sür yukarý hepimiz satalým al lotlari![]()
Yer Ýmleri