Bende 2.54 'den sattýklarýmý sizin gibi 2.32 ort ile yerine koymuþtum.
Yarýn eksi de 2.20 lere gelirse bir alým daha yaparým. Daha düþüp 2 ye gelirse son alýmýmý yapar beklemeye geçerim.
Hisse teknik olarak ucuz görünüyor. Zamanýn da çok üst seviyeleri görmüþ bir hisse. Þu anda tepelere çok uzak dibe yakýn konumda.
Yýllýk bazda endeks yüzde 35 artarken Brksn sadece yüzde 8 prim yapabilmiþ.
Endeks altýnda getiri sergilediði 2017 yýlýnda sanýlanýn aksine temel olarak da güzel iþler yapýlmýþ.
Ciro da %28 artýþ saðlanýrken faliyet karýnda %105 dönem karýnda da %118 artýþ yakalamýþ. Ayrýca ciro daki ihracat payýda %37 den %43 e çýkmýþ.
Tüm bu olumlu artýþlarda euro/dolar paritesinin 1.06 lardan 1.24 lere gelmesinin etkisi olduðunu düþünüyorum. Çünkü þirket mamullerin büyük kýsmýný dolar bazlý alýp ihracatý euro bazlý yapýyor. Bu da parite yükseldikçe kar marjýný yükseltiyor.
Sene sonunu 62 milyon tl ciro ile kapattýðýný varsayarsak 35 milyon tl piyasa deðerinden iþlem görmesine pahalý demek acýmasýzlýk olur.
Þuanda þirketteki 2 sýkýntýdan biri hala yüksek f/k oraný ve iyi olan faliyet karýný düþüren finansal giderler.
Son 2 çeyrekte bu sýkýntýlarda da hafif düzelme iþaretleri var.
Parite 1.20 lerin üzerinde kaldýkça geleceðinin daha iyi olacaðýný düþünüyorum. Endeks de ciddi bir çöküþ olmadýkça fiyatýnýn yükseleceðine dair ümidimi korumaktayým.
Tüm yazdýklarým tamamen þahsi çýkarýmlarýmdýr.
Ytd
SM-A520F cihazýmdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri