Cimsit bey bilançonun iyi taraflarýný anlatmýþ, bende hissede yatýrýmcý olarak negatif taraflarýný anlatmak istiyorum.
1- evet ilk çeyrek artý kar yazmýþ ve mdv deðerlemesi ile özkaynak artýþý saðlanmýþ bu doðru fakat Çeyreklik bazda geçen dönemin son çeyreðindeki favök ve net kar rakamlarýnýn altýnda kalmýþ bu bilanço malasef
2- yükümlülükler kalemindeki artýþ azda olsa devam ediyor, çok þükür ki borç çevirme ve likitide de sýkýntý yok
3- elimde gedza da var bu iki þirket ayný sektörde bulunuyor, yatýrým teþviði açýsýndan gedza nýn biri 10 diðeri 40 milyon olan özellikle togg için alýndýðý düþünülen yatýrým teþviði var fakat berkosan adý togg için geçsede bu açýdan büyük ciro artýþýna neden olacak teþvikleri yok malasef
4- ayrýca yýlbaþýndan beri beklenti yaratýlan ve sonuca gelinemeyen ve geçen hafta temcit pilavý gibi tekrar haberi atýlan hisse satýþ haberi yatýrýmcýlar arasýnda pis kokular gelmesine neden oluyor. Ben arkadaþýn dediði gibi pastalarda mal toplamadan çok trade yapýldýðý ve çýkýldýðý kanaatindeyim.
5- kýsacasý berkosan eðer çýkýþýný hýzlandýracak, dolar bazlý çanak ve tl bazlý çanak katlama yapacaksa bu tarz çeyreklik bilançolarla ulaþmasý çok zor. F/k ve pdd/dd deðerleri çok açýk bilindiði üzere.
Belki bu yorumlarým sonrasý aðýr eleþtriler gelebilir, hisseyi kötülüyorum vs... Diye. Ama söylediklerimde temel açýsýndan yanlýþ birþey yok. Berkosan vasat bilançolar ile yerinde saymaktan çok, özsermaye karýný arttýrdýðý saðlam bilançolarla yürümesi lazým.
Hepinize iyi akþamlar...

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri