--endekse göre pahalý, kýsa-orta vadede geleceðe yönelik ciddi olumlu beklentisi olmasý lazým...bana göre..
--endekse göre pahalý, kýsa-orta vadede geleceðe yönelik ciddi olumlu beklentisi olmasý lazým...bana göre..
Var...
Bu tür aile þirketlerinde patron destekli olmadan hiç bir güç hiç bir iþ yapamaz...Kaðýdý aldýn götürdün, eyvallah...Malý nasýl boþaltacaksýn bir haber, bir geliþme, bir bilmem ne hikayesi olmadan...Senelerce elinde tutsan sana ne faydasý var ?...Temettüsü de yok !...Götürmek kolay onu ben de yaparým, ee sonra ? Adam çaksýn % 500 bedelliyi a****nkini gör...![]()
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiðinizde ortadan kaybolmayan þeydir...
Sayýn hissedar ben temettude imtiyaz yok biliyorum sermaye yapýsýna göre lotlarin çoðu piyasada yüzde 12.5 yada yüzde 32 payla güçlü bir tahtaciyla zorlanmazmi birileri çýkýp bende varým yönetimde söz sahibi olmak istiyorum dese mevzuat buna aykirimi kaldiki piyasadaki lotlarin kimde olduguda belli deðil yönetim bence piyasadaki lotlardan nemalaniyor ayrýca bir aile þirketi yönetimi kaybetmek istermi onlar önlemlerini almýþlardýr son örnek malum seramikte yaþanýyordu ayrýca kayýtlý sermayeyi yükseltmeleri yakýn gelecekte berkosanin yüksek ciro ve kar lilik beklentisi oluþturmuyor mu yönetimin yakýn zamanda satýn alma veya benzeri açýklamalar da bulunmasý kaçýnýlmaz bir hal almýþtýr ve su akýp yolunu bulacaktir
Bu kaðýtta her zaman beklenti oluþturdular benim ilk zamanlarimda yabanci bir yatýrým þirketiyle þirketin satýlmasý için yetki verildi sonuçsuz kaldý daha sonra 40 dönümlük bir arazi satýn alýndý fabrika yapacaðýz diye fabrika yerine depo yaptýlar son olarak sucumtek olayýný zaten biliyorsunuz yönetimin yakýnda bir haber patlatýp yeni bir beklentiyle 100 TL bin üzerinde bir fiyatlama yapacaðýný kaldiki bence o fiyatlarý zaten hak ediyor benim düþüncelerim bu yonde
Sayýn Akinkktrk, USAK'da imtiyazlý hisse yok ve halka açýklýk % 50'nin üzerinde...Yani piyasadan yeterli miktarda hisseyi toplayan birileri çok rahatlýkla hem yönetimi hem de þirketi ele geçirebilir...BRKSN'da ise halka açýk olmayan ve üzerinde imtiyaz hakký bulunan paylar mevcut...Birileri kafaya koyup, parayý basýp borsada iþlem gören tüm hisseleri almýþ olsa bile toplam oy hakký sadece % 28.4 oluyor çünkü halka açýk olmayan ve üzerinde imtiyaz bulunan paylar sermaye payý yönünden sayý ve oranca az görünse bile oy hakký yönünden deðil yani BRKSN'da borsadan hisseleri toplamak suretiyle yönetimi deðiþtirmek ya da þirketi ele geçirmek hiç bir þekilde mümkün deðil...Paranýn hükmü yok dediðim budur...
![]()
Çok ciddi bir manipülasyon iddiasý...Aman deyim, böyle þeyleri yazarken dikkatli olmak lazým...Bu arada madem konu açýldý, aþaðýdaki KAP ile ilgili herhangi bir giriþimi oldu mu bu "sayýn" yönetimin ?...Ben görmedim...
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1266251Bu asýlsýz haberleri kesin bir dille yalanlýyor ve her türlü yasal haklarýmýzý saklý tuttuðumuzu beyan ediyoruz.
Yer Ýmleri