hisseler can çekiþyor resmen...þu yüksek faiz belasý da bir inse de eski günlere dönsek...borsanýn tadý tuzu kalmadý...![]()
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
belirlediðim kademelerde tekrardan alým tarafýnda olacaðým..bakalým nasipte neler olacak ?? bu arada genel kurulda konuþulan konulardan iki tanesini burada dile getirmek istiyorum...gerisini de sizler tahmin edin...birincisi berkosanýn tokide taþaronlara mal verdiðini bizzat patronun oðlu enis bey söylemiþ...hatýrlarsanýz biz de burada tokinin inþaatlarda kullanýlan malzemeleri bizzat almadýðýný ama iþi üstlenen mütahitlerin berkosandan ürün aldýklarýný söylemiþtim...zaten tokilerde kullanýlan malzemelerin çoðu türkiyenin her yerinde ayný olduðunu da söylemiþtim...böylece daha önce yatýrýmcý arkadaþlardan aldýðýmýz duyumum patronun söylemesi ile de netleþtiðini anlýyoruz...bu ürünleri sadece toki deðil türkiyenin sayýlý ve önde gelen inþaat þirketlerinin de berkosan ürünlerini kullandýðý toplantýda söylenmiþ...
ikinci bir konu da toplantýda bir yatýrýmcýnýn BYD türkiyeye geliyor kendileri ile görüþüp mal satacak mýsýnýz sorularýna enes bey ; ürünlerimiz çok kaliteli ve katma deðeri yüksek...görüþmeye ben deðil onlar gelecek çünkü türkiyede onlarýn ihtiyacýný ancak ben karþýlayabilirim demiþ...
þimdi bu iki konu üzerinde bazýlarý çok ileri geri konuþacak..ama buradan uyarayým ileri geri konuþacaðýnýza toplantýya katýlan toplamda 5 yatýrýmcýya ulaþýp onlardan teyit alýn...ha katýlan iki kiþiyi ben tanýyorum..kalan üç kiþiyi de siz bulup sorun...![]()
daha baþka konular da var...ama þimdilik bu iki konu bile berkosanýn potansiyelini göstermeye yeterdir...inanan alýr veya takviye yapar...inanmayan da zaten satar gider baþka hisseler alýr...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
bence ikisi de deðil...sorun mevsimde...kýþ mevsiminde hangi aðaç büyüyüp meyve verebiliyor ?? bakýn borsaya hemen hemen her hisse benzer durumda...
ülkemizde faizlerin yükselmesi, kur korumalý mevduatýn giderek büyümesi piyasadaki nakiti emeceðini tahmin ediyorduk ama açýkçasý bu kadar da deðil ....neredeyse borsaya akan tüm suyu kuruttu bunlar...þahsen bu ortamda dahi seçtiðim hisselerin beni ileriye taþýyacaðýný düþünüyordum...geçmiþte taþýmýþtý da...ama bu sefer istediðim gibi olmadý...
son bir yýlda aldýðým hisselerin kaliteli olduðuna inanýyorum...ama gerçek anlamda bir çýkýþ yapabilmeleri için en azýndan bahar mevsiminin gelmesi gerekiyor...biraz yaðmur yaðýp dereye su akmasý lazým...bunun için bir gözümüz merkez bankamýzýn indireceði faizlerde...diðer bir gözümüz kur korumalý mevduatýn bitmesinde..
þu anda faizler ve altýn yatýrýmý parayý çeken yatýrýmlardýr...borsa biraz çýkýþa geçse bence bu iki yerden de borsaya ciddi bir para giriþi olacak...borsada yatýrým yapmak isteyenler girecekleri vakiti belirlemek istiyorlar...borsa bu þekilde düþtüðü sürece kimse parasýný getirip de borsaya koymak istemez...borsanýn alternatif yatýrým araçlarý raðbet görmemeli...benim düþüncelerime göre en geç ocak ayýna kadar konjöktürün borsanýn lehine deðiþmesi gerekiyor...bizde izleyip bekliyoruz...elden de bir þey gelmiyor...
geçmiþte berkosaný almadan önce sanfm hissesine de bakmýþtým...sermayeleri ikisinin de ayný idi...ben avrupada fabrikalarýnýn olmasý , ihracat oranýnýn daha iyi olmasi ,döviz pozisyonunun daha çok olmasý kýsacasý finansallarýnýn çok daha iyi olmasýna bakarak berkosaný seçmiþtim...geçen sürede baktýðýmýzda sanfm piyasa deðerini 1,5 milyardan 4,5 milyara çýkarmýþ iken benim gözümde daha iyi olan berkosan ise neredeyse ilk aldýðým fiyatýnýn sadece %20 üzerinde...
doðruya doðru borsanýn önce sonbahar sonra da kýþ mevsimine doðru gittiðini görüyordum ( yalnýz bu kýþýn bu kadar da kutup soðuklarýna gireceðini tahmin etmemiþtim.. ) ama berkosan hisseme güvendiðim için borsadan çýkmayý düþünmedim...kýsmetimizde bu varmýþ..sanfm üç kat gitti berkosan çok minik adýmlar attý....
bu zor süreçlerde elimizde kaliteli hisselerin olmasýný da bilmek moral veriyor...bahar eninde sonunda gelecek...
Yer Ýmleri