Yazmýyim diyorum ama Turkiye devlet onuruyla hareket ediyor.... Asýl o hayran olduðunuz o abd mahallenin delisi gibi paldýr küldür karar verip devlet adabý gereði konuþmadan kavga çýkaran onlar.. Siz hala Türkiyeyi suçluyorsunuz. Sizce yanlýþmý ettik gidip yalvarmalýmýydýk.. Eskiden oldugu gibi baþ istune efendimmi demeliydik.. Þu anda ülkenizle gurur duymalýsýnýz dik durduðumuz icin.. biz kimsenin eziði deðiliz.. bu ülkede yaþýyorsunuz bi ülkenin vatandaþý gibi devletinizi destekleyin haksýz yere eleþtirmeyin..
Artýk yarýn gömüp gömmeyecekleri önemli deðil..
Bir yazarýn dediði gibi bu vizenin getirdiði imaj yüzünden doðrudan yatýrýmlarda azalma oluþabilir..geçen günlerde bir oda baþkaný özellikle Almanya'ya en ucuz fiyatý versek bile sipariþ almakta zorlanýyoruz demiþti..
Oradaki iþleyiþi tam bilmiyorum ama Baðdat yönetimi K. Irak'a dolar akýþýný kesti..bu oraya yapýlacak ihracatý baltalar diye düþünüyorum..ayrýca müteahhitlik hizmetleri, çalýþanlarýn ödemeleri vb. sekteye uðrayabilir..zaten uðruyordu da, iþ daha ciddi bir hal alabilir..Turizm ise malum yavaþ yavaþ toparlanýyor ama yeterli deðil..
Önümüz kýþ, turizm yok..milyar dolarlýk doðalgaz faturalarý var..
Olaya biraz uzun vadeli bakarsak bu kýþ ve ilerisinde bu gidiþle döviz sýkýntýsý çekmezsek iyidir..hele FED zaten bellide, ECB'de ABD tipi bir taper yapabilirse, o takdirde global para akarý azalmaya baþlar ki, iþler iyice zorlaþýr..
Neyse çok þükür ki þimdilik Sn Gund'ýn bozdurduðu dolarlarla idare edebiliriz bir süre..![]()
Ayaklar baþ olmuþ dört mevsimi doya doya yaþatan ülkemde
Yer Ýmleri