Yaw Sn Gunwane soru soruyon, sonra kayboluyon..ne yapýyon, cevaplara gülüyon mu?
ben dowes a bu soruyu sormustum bana boyle cevap vermisti
Yani basilan paralar digital olarak basildi fiziki degil ve bunlar 2008 deki banka aciklarini kapamak icin kullanildi
Ama ne zamanki Bankalarin bilancosunda obur tarafa gecerse ve tuketici kredisi olarak piyasaya akarsa iste o zaman emisyon ve enflasyon patlamasi olur. Eger yanlis anlamadiysam Dows bunu dedi
Ben de diyorumki FED aptal degil, kesin bir yolunu bulup bunun enflasyon yaratmamasini saglamislardir.
Aslýnda bunu FED saðlamýyor, parasal geniþlemenin enflasyon yaratmamasý sadece geliþmiþ bir ekonomik sistemin sonucu. Oturmuþ ve yüksek katma deðer yaratan bir ekonomide enflasyon yaratmak geliþmekte olan ülkelerdeki gibi bir süreç deðil.
Þöyle basit düþünelim, çok geliþkin bir ekonomide üreten ve tüketenler zaten para fazlasýna sahiptir, üretmeyen ve tüketemeyecek olanlar da zaten kredi çekemezler. Ancak üretenler ve tüketenlerin mevcut seviyesi ve büyüklüðü geliþkin bir ekonomi oluþturmak için yeterlidir ve parasal geniþleme kanallarý talep görmez.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Sanýrým ortada bir yanlýþ anlaþýlma var..FED tahvil karþýlýðý bankalara sýfýr faizli para pompaladý..tamam bankalar açýk felan kapatmýþlardýr ama esasen halk bu bol ve düþük faizli kredi çeksin diye yapýldý bu iþlemler..fakat hayvan terli olduðundançok düþük faizlerlede olsa, pek talep olmadý bu paralara..
Talep olsaydý da bu enflasyon yaratacak bir iþlem deðil kanýmca..çektiði krediyi ödeyecek sonuçta..enflasyon yaratmasý için ceplere direkt para giriþi lazým(helikopter parasý)..henüz o safhaya gelmedi sistem..
Ya hacý sen ne anlatiyon ya
Yýllardýr yaziyom okumuyon herhal
Sistem, ters Robin Hood sistemi
Yani, fakirden al zengine ver
Sisteme çomak mý sokuyon ya :-)
Neden ..??
Bir ara herkesin dilinde deðersiz dolar füzeleyen emtia lafý vardý..
TV yorumcularý DOW yorumcularý hepsi altýn 2011 de füzelerken bunu diyordu..
Bu arada neden gülim yahu cevaplara..
Ben en baþta kendimle dalga geçerim..
Dizi seyrediyordum..
Bu ülkenin borsasýný yabancý yapmaz..
Yer Ýmleri