mme üstad sizi eski forumdan önerdiðiniz hisselerden çok eskilerden beri takip ederim..Siz 1.50 diyorsanýz ama 2 sene ama 3 sene bu hedef mutlaka gelecektir eminim...eurusd için 2017 yýlý sonu öngörünüz nedir acaba rica etsem...2017 yýlý kalan süre içinde 1.17-1.22 arasý git-gel ler mi görürüz...Yoksa 1.27 ler i filan görme ihtimalimiz var mýdýr ? Cevap yazarsanýz çok sevinirim üstat...Selamlar...Saygýlar...
Dolar endeksi ne zamandan beri deðer kazanýyor? Þimdi biraz ara verdi. Tiyatro oynanýyor. Tüm dünya dolar borçlu. FED eðer QE yapmazsa DXY nin artmasý zorunlu. Arz Talep kanunu Yer Çekimi kanunu gibidir.
Aþaðýda kýrmýzý noktayý koydum. Müstehcen olduðu için deðil tabi. QE nin gittiði an DXY uçmuþ. FED in varlýklarýnda bir artýþ olmasý DXY nin daha fazla deðer kazanmasý zaruridir. Diðer CB ler yani merkez bankalari QE ye devam ettiler. Dünyanin 2/3 lük borcu Dolar$ borcudur. Dolar$ arzý artmazsa bu borç ödenirken DXY sürekli deðer kazanacaktýr. Arz Talep kanunu Yer Çekimi kanunu gibidir. Karþý gelemezsin. FED in faiz arttýrmasýna veya TAPER yapmasýna gerek yok. QE yapmadýðý sürece DXY yükselir. Öyle ya da böyle.
Gerisi Tiyatrodur!
Bu sebeple uzun vadede bundan kurtuluþ mümkün olmadýðý için ticaret aniden durabilir. Phoenix in pipisi iþte bu noktada devreye girecek.
Ege Bölgesi Sanayi Odasý (EBSO) Yönetim Kurulu Baþkaný Ender Yorgancýlardan Düþen Kura Ýsyan ;
Yerli Maliyet Enflasyon Yoluyla Gittikçe Artarken Nasýl Karlý Ýhracat Yapacaðýz ?
http://www.hurriyet.com.tr/yorgancil...arisi-40566278
Limon Ýhracatçýsý Türkiyenin Bu Sene Ýçerisinde Ýçeriyi Terbiye Etmek için LÝMON Ýthal Edebileceði Ýdda Edildi
http://www.posta.com.tr/limon-fiyati...haberi-1330379
Lale Devrinde yaþamak...
Çok geç kalmýþýz caným, vakit bu vakit deðil.
Eski radyolar gibi, çatýya saklanmýþ aþk.
Öyle sanmýþýz caným, artýk ölümsüz deðil.
Leyla ile Mecnun gibi, çoktan masal olmuþ aþk.
Lale devri çocuklarýyýz biz, zamanýmýz geçmiþ.
Aþk þarabýndan kim bilir en son, hangi þanslý içmiþ.
Ben derim utanma iftihar et, sevmeyenler utansýn.
Aþksýzlýða Mahkûm edildiyse, bu dünya yansýn.
Çok geç kalmýþýz caným, vakit bu vakit deðil.
Eski radyolar gibi, çatýya saklanmýþ aþk.
Öyle sanmýþýz caným, artýk ölümsüz deðil.
Leyla ile Mecnun gibi, çoktan masal olmuþ aþk.
Son düzenleme : riko66; 09-09-2017 saat: 12:10.
Bu konularda üstadlýk bize düþmez. Bak bazý üstad-ý azamlar var. Bolca yalakalarý da var. Milleti terse düþürür kaçar giderler. Ben kiþisel görüþümü yazarým. Yanýlmak insana mahsus ama o tipler gibi insanlarý terse yönlendirme gibi amaçlar gütmem. Beni tanýyanlar bilir.
Gelelim sorunuza: eurusd de yýlsonuna kadar 1.17-1.24 aralýðýnda sallanma, aralýk veya 2018 ocak ayýndan itibaren,orta-uzun vadeli 1,40-1.50-1.60 hedeflerine harekete baþlangýç bekliyorum. 1.17 altý kapanýþlar beklentimi iptal ettirir.
YTD.
Hocam yorumunuza saðlýk...Sizinle ayný düþünceleri paylaþýp sizden teyit almýþ olmakta ayrý bir güzel...Biz sizi çok iyi tanýrýz...Hem iyi niyetinizi hem de karakterinizi...Üstat dememiz ondandýr yoksa dediðiniz gibi insanoðlu beþer þaþar mühim olan vebal almamak...Teþekkürler...Kalýn saðlýcakla...
bu yorum güzel ama amb deðerli euro istemiyorki.. parite biraz daha yükselsin onlardan da tepki gelecektir.
parite arttýkça euro cinsi olan mallarýn fiyatý dolar karþýsýnda yükselir ve mala olan talep azalýr ve ekonomi küçülür..
1.20 çok iyi bi seviye üstü dragiyi öttürür altý susturur..
YTD.
Yer Ýmleri