1.55 uzeri kapanis. Ýyidir
GM 8 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1.55 uzeri kapanis. Ýyidir
Ýlk çeyrek bilanço geçen yýl 27 nisanda açýklanmýþ.
2019 Ýlk çeyrek þu anda eli kulaðýnda olmasý lazým.
Benim hisse hareketlerine bakarak tahminim ne iyi ne kötü gelecek, durumumu idare edecek bir bilanço bekliyorum
Böyle düþünmemin için iki sebebi var.
Birincisi hisse hareketleri. Eðer çok iyi bir bilanço gelecek olsa fiyatý yukarýlara çoktan çýkarýrlardý.
Ýkincisi, piyasa gerçekten çok kötü arkadaþlar. Kriz öyle bir hale geldi ki, kimsenin hareket kabiliyeti kalmadý. Düþünsenize, bir üretim yapýyorsunuz ve girdi maliyetleriniz yüzde 50 artmýþ. Fakat ürettiðiniz malýn satýþ fiyatýna ancak yüzde10-20 yansýtabiliyorsunuz. Buna raðmen satýþlar çok düþük çünkü piyasada para yok. Banka Kredisi ile satýþ imkanlarý da daraldý.
Neyse ben genel ekonomiye fazla kaymadan BANTAÞ özeline döneyim.
Þu anda ne yaptýklarýný bilmiyoruz. Yatýrým süreci ne durumda bilmiyoruz. Bedelli paralarý kasada .
Umarým dövize endekslemiþlerdir.
2019 ilk Ceyrek 2.678,263
Gecen sene 435,891
Degisim %514
Bilanco geldi
SM-G975F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu krizde ciro ve kar artýþýnýn devam etmesi, özsermaye artýþýnýn devamý olumlu.
Son 3 çeyrektir faliyet karýný eritmeden dönem karýna yazdýrmasý da gelecek için önemli bir durum.
Gelen kar ile f/k oraný 12.9 dan 10.0 a düþtü dönemsel ciro ve kar artýþlarý ile bu oran 8 lere de düþecek inþ.
Özsermaye artýþý ile Pd/dd oraný 1.01 den 0.79 a düþtü bu da þirketi yüzde 20 daha ucuzlamýþ olarak gösterdi.
Netice de son mali tablolar hisseyi uçurmaz ama belli bir prim yaptýrmasý gerekir.
Hisseleri asýl uçuracak haber ise bedelli 'den gelen para ile yapýlacak yeni tesiste üretime baþlandýðý haberi olduðunu düþünüyorum.
Çünkü bu haber ciro ve karlýlýðý daha ciddi þekilde etkileyecek bir haber.
Tüm yazdýklarým tamamen þahsi yorumlarýmdýr. Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Daha ne olsun
bilançoyu güzelleþtiriyo da,
yani para etmiyor.
þu kaðýdýn en az 10 lira olmasý lazým.
borç yok özkaynak var, ciro & kâr artýyo, kasada para var.
yatýrým yapýyor büyüyor..
bazen kaðýtlar mantýklý hareket etmez, patron inat eder..
yabancý yakalarsa bu kaðýdý aðaca çýkarýr..
dikkat etmek lazým.
ytd.
syg,
yukarý bugün 1.70-1.75 test etmesi muhtemel olabilir ytd
Yer Ýmleri