Yazýlarýmýn tamamý þahsi görüþlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda görüþ ve düþüncelerim asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...
Kalasýk cuma hareketi...
- den + ya
Bildiðim tek þey, hiçbir þey bilmediðimdir...
Namýk Kemal
At bir Kap aþý bandý üreteceðiz diye, arkasýndan da yap on onbeþ tavan, bizde sevinelim. Ne buhal hergün sürün, sürun, sürün. offff ta offff.
Üstadlar ve hisseye hakim kiþiler daha iyi bilir cevaplarlarsa sevinirim.... Benim aklýma yatmayan bedelli de bir durum var rüçhan bedeli 1.5 TL olmasý normal mi, bana normal gelmedi çünkü hisse daha iki hafta önce 4 ler deydi acaba diyorum spk bedelli konusunda burda sýkýntý mý çýkarýyor yada spk bedelliye izin verip rüçhan hakkýný 1 TL yapabilir mi.... Ytd
YAL-L21 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ýnsan paranýn sahtesini yapar, para da insanýn...yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðil dostça muhabbettir doðrularý olduðu gibi yanlýþlarýda elbet vardýr...
O düþündüðünüzü bende düþünmüþ dile getirmiþtim ama bir cevap alamamýþtým. Ben kendi bilgi ve düþünceme göre,
1. Bedelli %25 görünüyor ama aslýnda %37.5 olarak düþünmek gerek.
2. Piyasaya çok fazla lot verip hakimiyeti kaybederim mi korkusu var.
3. Geçen sene %100 bedelli yaptýðý için ya spk dan izin çýkmaz korkusu var yada hissedarlarýn tepkisine maruz kalýp bedelli katýlma oranýnýn düþük kalma ihtimali mi var düþünmek gerek.
Ama þunu da bilmek gerekir ki bedelli %100 olsa idi hisse ye katýlým ,ilk duyulduðunda belki çok olur ama süre yaklaþtýk ça bilinçli hissedarlarýn yavaþ yavaþ kaçma ihtimali çok ta olma ihtimali olabilirdi kanýmca.
Benim kendi teorimdir kimseyi baðlamasýn.
Bu arada BNTAS için esas sorulmasý gereken soru çok farklý olmalý;
Þöyle ki, Nerdeyse bütün bedelli ler açýklandýklarýn da ve çoðunun da borç kapamak için bu bedeller i talep ettiklerinde günlerce tavan çeken hisseler bedellinin ertesine nerdeyse bütün yatýrýmcýlarýný maðdur ettirmiþtir.
Þimdi filimi geri sayarak Bntas a bakalým bunda durum nasýl diye
Bedelli ye müracaatýn ertesinde düþmeye baþladý.O sýralar 3.50-4 tl arasý idi.Bu fiyatlar zaten pandemi öncesi fiyatlar olup sonradan yaptýðý yükseliþlerde bilanço bazlý idi. Nerdeyse bütün ambalajlar hatýrý sayýlýr çýkýþlar yaptýðý halde Bntaþ sadece kendi yaðýnda kavruldu...
Diyeceðim o ki madem neredeyse bütün bedelliler öncesinde aþýrý primlendiler sonra hüsrana uðradýlar. Bizde de tersimi oluyor diye sürekli aklým da ki soru. Madem bedelli müracaatýndan ve açýklamasýn dan (bedelli oraný düþük evet) hiç nasibimizi alamadýk acaba çýktýktan sonramý nasibimizi alacaðiz?
ALIN SÝZE 1 MÝLYON DOLLARLIK SORU.
SEVGÝLER SAYGILAR.
Bu siteye grafik atamadýðým için,
5 Senelik grafik te yaptýðým Tez imi size sayýsal olarak yazayým siz de grafikte(dikey çizgiler atarak) attýðým tarihlere zahmet olmazsa bir bakýn derim.
12.12.2016---12.12.2017---12.12.2018---12.12.2019 tarihlerine dikey çizgiler atýnýz. Ve bu tarihlerden sonra Takriben 2 aylýk periyoda bakýnýz. Ne görüyoruz Þubat ortasý mart a kadar sürekli bir çýkýþ trend i mevcut. Þimdi 10 iþ günü sonra(12.12.20202) önümüze bu tarih çýkacak. Acaba Tarih tekerrür den ibaret midir yoksa bu sefer farklý mý olacak. Size 1 milyon dolarlýk soru daha. Verin cevabý alýn 2 milyon dolarý nakit
SAYGILAR SEVGÝLER
Merhaba,
Bloga #BNTAS 2020/9 dönemi bilanço analizi ve grafikleri yükledim. Faydalý olmasý dileðiyle.
Link: https://mutesebbist100.blogspot.com/...e-analizi.html
Saygýlar
Twitter hesabýmdan da takip edebilirsiniz.
Yer Ýmleri