Originally Posted by
WellsFargo
Bunun bedellisinin bu zamana kadar çoktan onaylanmasý gerekiyordu... hatta en az 2-3 hafta geç bile kaldý diyebilirim... kimse þirketi arayýp sormadýmý peki ... belki spk ekstra bir þeyler sitemiþtir o yüzden gecikmiþtir...
diðer taraftan þunu söyleyeyim ben bedellinin gerçekten gerektiðini sanmýyorum... þirket zaten nakitin üzerinde oturuyordu yatýrým için bedelliye ihtiyacý yoktu bence... bu bedelli furyasý ile iþ çevirmek için bu bedelli kararýný aldýrttýlar bence... kasasýnda nakiti olan borcu olmayan bir þirketiniz olsa evden þirketinize para götürüp yatýrým yaparmýsýnýz... hele ki yatýrým miktarý ve bedelli ile toplanacak miktar bu kadar az iken... hadi %500 bedelli olsa anlayacaðým %25 nedir, bunu kasadaki para ile de yapabilir di... belki de spkyý buna inandýrmaya çalýþýyorlar belki spk senin paran var piyasadan niye para istiyorsun diye soruyor, belki ayný þeyi spk da soruyor.... belki bu yüzden yatýrým için þu makineyi aldým vs diye KAP gönderiyor... bilemiyorum...ben daha borsada yatýrým için aldýðý üç beþ milyonluk makineyi söyleyen firmayý ilk defa gördüm...
dediðim gibi bedelli furyasý özellikle katmer felaketi ve arkasýndan gelen kiler ve ittifak tecavüzlerinden sonra farklý bir hal aldý... hele katmer çok ilginç idi... rüçhan baþlamadan bir gün önce tavanda milyonlarca lot var iken rüçhan açýldýðý gün bir saniye bile artý göstermeden karanlýk dada hem de sadece 200.000 lot ile eksi %5 ile açtýrdýlar... sonra hisse deðeri eksi %10 taban rüçhan deðeri eksi %30 oldu... tam bir katliam... yani düþersin tamam ama bir gün önce tavan kilit iken ilk rüçhan günü hiç iþlem olamdan direkt eksi yüzde beþ nedir , çok istiyorsan dün tavandan satsaydýn, yattýn kalktýn sabaha ne deðiþti...
burlarda çok pis þeyler dönüyor artýk... þu anda trend bedellisi olana göm þekline döndü... kimse para yatýrýma gidecekmiþ vs bakmýyor.. yatýrýma vs bakanlar bu hisselerde deðil temettü veren saðlam kaðýtlara gidiyor zaten... bu hisseler risk sevenlerin hisseleri... spek efendi isterse bedelli geldiði gibi taban yapar isterse trendi geri çevirir tavan yapar .. o kadar basit yazý ve tura... atýn oynayýn... bunun analizi vs olmaz... adamýn keyfi ne isterse o olacak... yani tekniði vs beðenip alacaðým var ise bile üzerindeki bedelli riskinden korkup giremiyorum... bedelli iþlemi baþlayana gömüyorlar çünkü
Ellerine saðlýk gayet güzel özetlemiþsin izin verirsen altýna imzamý atýyorum nokta.
Malýnýn üstünde oturamayan, oturup kalkmasýný bilmeyen borsada NAH kazanýr.
Ýnandýðý hissede kaþýntýsý tutan, bir günde 30 dilberi becermeye yeltenen kazanovalar KAZANDÝBÝ olurlar. (Sultan1.Krokodil)
Yer Ýmleri