“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Epey olmuþ yazýlmayalý buralara.
Yardýmcý olduysam itibar puaný verirseniz sevinirim.Þimdiden teþekkürler.
Açýkçý deðilde deutsche bgc verdi yani yabancýlar takasý atardým mesajýný erken görseydim alan citi ve meksa oldu zaten citi olmasa þu 2 gündür herhalde 3.6 larýnda altýna gelebilirdik...Yt deðildir ben bilanço ve 2019 yýlýný da güzel geçirebilir diye aldým ayrýca ky yok bu benim için en güzel þey...
Yapi kredi 8 tl verdi anadolu hayat emeklilik e bakalým bizimkine kaç vericek veya diðer kuruluþlar anadolu sigorta da 324 açýkladý bakalým bizimki ne sergileyecek görelim.Ben sabýrla merakla bekliyorum sonuçlarý...Yatýrým tavsiyesi deðildir sadece sesli düþündüm...
2019 Ocak yabancý iþlemleri :
![]()
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Aksigorta
Kapanýþ (TL) : 3.8 - Hedef Fiyat (TL) : 4.9 - Piyasa Deg.(TL) : 1163 - 3A Ort. Ýþl.Hac.(mn$) : 0.17
AKGRT Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: 29 Analist: bsengonul@isyatirim.com.tr
Aksigorta 4Ç18: Yüksek kombine rasyosu, sýnýrlý negatif
Aksigorta yýlýn son çeyreðinde beklentilerin biraz altýnda 62.5 milyon TL net kar açýkladý ISY: 68 milyon TL Piyasa: 65 milyon TL). Böylece 2018 net karý 228 milyon TL olarak gerçekleþerek 2017'ye göre %79 büyüme kaydetti. Beklentilerin altýnda kalan kar rakamý oto segmentindeki zararlardan kaynaklandý. Bu da 4Ç18 kombine rasyosunu bir önceki çeyrek kaydedilen %99 seviyesinden %107 seviyesine çýkarttý. Þirketin trafik segmentinde artan pazar payý yatýrým gelirlerini desteklemiþ olsada kombine rasyosunu yukarýlara taþýdý. Pirim üretimi zorunlu trafik sigortasý ve oto segmentindeki pazar payý kazançlarý ve fiyat artýþlarý ile yýllýk bazda %50 oranýnda artýþ gösterdi. Aksigorta 2 milyar TL net nakit poziysonu ile 4Ç18'de 132 milyon TL net yatýrým geliri elde etti. Bu rakam geçen sene ayný dönemde 57 milyon TL ve 3Ç18'de 110 milyon TL olarak gerçekleþmiþti. Kombine rasyosundaki yükseliþ hafif olumsuz bir algý yaratsada, þirketin rahat bir þekilde 200 milyon TL 2018 net kar hedefine ulaþmýþ olmasý destekleyici."
http://rapor.isyatirim.com.tr/2_20190208093602911_1.pdf
Çalýþ, çalýþ ileri, çalýþan kalmaz geri...
Aksigorta, 2018 yýlýnda %30 büyüyerek 3,4 milyar TL prime ulaþtý - Basýn Açýklamasý
Kuruluþtan konuya iliþkin yapýlan basýn açýklamasý aþaðýda bulunuyor:
Aksigorta, 2018 yýlýnda yüzde 30 büyüyerek 3,4 milyar TL prime ulaþýrken, 228 milyon TL kar elde etti. 2018'de prim üretimini, önceki yýla göre yüzde 30, karýný yüzde 79 artýran Aksigorta, trafik branþýnda yüzde 95, kasko branþýnda yüzde 12, motor dýþý branþlarda yüzde 14 büyüme kaydetti. Aksigorta'nýn hisse senedi 2018'de %21 getiri saðlarken BÝST 100 endeksi üzerinde performans gösterdi.
2019 yýlýna çok güçlü baþladýklarýný dile getiren Aksigorta Genel Müdürü Uður Gülen, "Þirketimizin piyasa deðeri 2018 yýlý sonunda 1.1 milyar TL'nin üzerine çýktý. Fon büyüklüðümüz yüzde 37 artýþla 1.486 milyar TL'den 2.029 milyar TL seviyesine yükseldi. 2019 yýlýnda da kolay, yalýn ve eriþilebilir sigortacýlýk vizyonu ile kalýcý üstünlük saðlayan sigorta þirketi olacaðýz. Ýnsan odaklý stratejimiz ile hissedar, müþterilerimiz ve çalýþanlarýmýzla deðer yaratacaðýz" dedi.
Kolay, yalýn ve eriþilebilir sigortacýlýk vizyonu ile kalýcý baþarý elde etmeyi hedeflediklerini belirten Aksigorta Genel Müdürü Uður Gülen, "Yýlýn baþýnda elde ettiðimiz ivmeyi, devam eden aylarda da sürdürdük. Özellikle trafik ve nakliyat branþýnda dikkat çeken bir büyüme elde ettik. Ürün gamýmýzý modüler ve müþteri odaklýlýk yaklaþýmýmýzla geliþtirmeye devam ediyor. Üçüncü çeyrek sonuçlarý da bu yaklaþým ve çalýþmalarýmýzýn etkili olduðunu gösteriyor. Aðýrlýklý olarak odaklandýðýmýz yapay zeka teknolojilerinden maksimum verimi almayý hedefliyoruz" dedi.
Aksigorta, müþteri, dijitalleþme ve teknolojiye odaklanarak, hizmet ve ürün gamýný bu çözümlerle zenginleþtiriyor, yatýrým alanlarý olarak inovasyon, analitik, yapay zeka ve yeni teknolojilere öncelik veriyor.
Yer Ýmleri